02 / 05 / 2024

mimari restorasyon programı

mimari restorasyon programı

Plato Meslek Yüksekokulu Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre Plato Meslek Yüksekokulu Radyo ve Televizyon Programcılığı (İngilizce) Programı ile Mimari Restorasyon Programı’na 1 Yardımcı Doçent öğretim üyesi alınacak...

Restorasyon nedir? Restorasyon süreci nasıl işler?

Aslını bozmadan onarmak anlamına gelen restorasyon, günlük hayatta en çok, yapıların onarımında kullanılmaktadır. Ancak bu yapılar özel olduğu için tarihi ve mimari değeri yüksek alanları içermektedir. Peki tarihi eserlerin restorasyonu ne anlama gelir ve restorasyon süreci nasıl işler?

İBB'nin Cibalıkapı surlarındaki restorasyon çalışmalarına tepki!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Cibalikapı surlarında yapılan restorasyon, Mimari Restorasyon Kültür Varlıklarını Koruma Derneği Başkanı Serhat Şahin tarafından tepki gördü.

Başak Restorasyon Ve Mimari Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Başak Restorasyon Ve Mimari Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Beylikdüzü'nde 1 milyon TL sermaye bedeli ile Sümeyye Başak Özdemir tarafından kuruldu.

Tarihi Sungurbey Camisi'nde restorasyon çalışmalarının yüzde 60'ı tamam!

1335 yılında yılında Niğde Valisi Sungur Ağa tarafından inşa ettirilen ve farklı mimari özellikleri ile ön plana çıkan Sungurbey Camisi'nde geçen yıl başlatılan restorasyon çalışmalarının yüzde 60'ı tamam...

Mahkumlar mimari restorasyon işlerinde görev alıyor

Edirne Cumhuriyet Başsavcısı Karabacak, "Hükümlülerden istifade edip onları eğitip, onlardan hem işbaşında yararlanmak hem de tahliyelerinden sonra onları ustalıkla belgelendirip, edindikleri bilgi ve tecrübeleri meslek olarak yürütmelerini hedefliyoruz" dedi...

2023'e kadar 750 eserin restorasyonunu yapacağız!

Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem, "Bizim 2023'e kadar her yıl 150 eseri restorasyon programına almak gibi bir düşüncemiz var." diye açıklama yaptı. 

Kocaeli Pembe Köşk'te restorasyon başlıyor!

İzmit İnönü Caddesi’ndeki 50.Yıl Ortaokulu’nun hemen arka tarafında yer alan Pembe Köşk için Büyükşehir Belediyesi, restorasyon için ön çalışma yaptı. Köşk, mimari özelliklere de önem verilerek yeniden restore edilecek...

Bks Mimari Restorasyon Elektrik İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Bks Mimari Restorasyon Elektrik İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi 50 bin TL sermaye ile bugün Fevzi Biricik imzasıyla kuruldu.

Avanos Belediyesi Hizmet Binası yenilendi!

Avanos Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından sürdürülen belediye hizmet binası mimari restorasyon ve tadilat çalışmaları ile Avanos Belediyesi, Avanos’a yakışır bir görünüm kazandı.

Gaziantep Araban Septimius Severus Köprüsü yenileniyor!

AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan’ın 8 yıllık mücadelesi sonunda restorasyon programına alınan Araban İlçesindeki tarihi Septimius Severus Köprüsünde yenileme çalışmalarına başlandığı bildirildi.

Gaziantep Septimius Severus Köprüsü'nde restorasyon başladı!

AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan’ın 8 yıllık mücadelesi sonunda restorasyon programına alınan Araban İlçesindeki tarihi Septimius Severus Köprüsünde yenileme çalışmalarına başlandığı bildirildi.

Gaziantep Septimius Severus Köprüsü restore ediliyor!

AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan’ın 8 yıllık mücadelesi sonunda restorasyon programına alınan Araban İlçesindeki tarihi Septimius Severus Köprüsünde yenileme çalışmalarına başlandığı bildirildi.

Edirne'de Mimari ve Kentsel Restorasyon Bienali yapıldı!

3. Mimari ve Kentsel Restorasyon Bienali, ’Kültüler ve Doğal Mirasın Bir Parçası Olarak Peyzaj’ konulu panel Trakya Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Sinan salonunda gerçekleştirildi.

mimari restorasyon programı Haberi

mimari restorasyon programı

Plato Meslek Yüksekokulu Müdürlüğünden:

Meslek Yüksekokulumuz Radyo ve Televizyon Programcılığı (İngilizce) Programı ile Mimari Restorasyon Programı’na, 2547 sayılı Kanun ile Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliğinin ilgili maddeleri uyarınca Öğretim Üyesi alınacaktır.

İlanımıza Meslek Yüksekokulumuzun web sayfasının (www.plato.edu.tr) duyurular kısmından ulaşılabilir.

Başvuru süresi ilanın Resmi Gazete’de yayımlandığı tarihten itibaren 15 gündür.

İlan olunur.

MÜRACAATLARDA ARANACAK ŞARTLAR:

DOÇENT:

1 - 2547 Sayılı Yasanın 25. Maddesinde belirtilen şartları taşımak,

2 - Doçent kadrosuna başvuracak adaylar; başvurdukları programı belirten dilekçelerine bilimsel çalışma ve yayınlarından oluşan dört takım dosya, özgeçmiş, nüfus cüzdanı fotokopisi, (erkek adaylar için) askerlik belgesi, öğrenim belgeleri (lisans, yüksek lisans, doktora), doçentlik başarı belgesi, iki adet fotoğraf, yayın listesi ile ekleyerek teslim edeceklerdir.

YARDIMCI DOÇENT:

1 - 2547 Sayılı Yasanın 23. Maddesinde belirtilen şartları taşımak,

2 - Yardımcı Doçent kadrosuna başvuracak...