15 / 05 / 2024

mimarisiyle fark yaratan köprüler

mimarisiyle fark yaratan köprüler

Yakaları, insanları ve kültürleri birleştirirken tarihe de meydan okuyan yapı harikası taş köprüleri siz mimari severler için derledik. İşte, doğayla bütünleşmiş yılların taş köprülerinden bazıları...

Fossil fark yaratan tasarımlarıyla Saat ve Saat’te yüzde 10 indirimle satışta! İşte 27 Eylül 2022 Fossil fiyat listesi

Fark yaratan tasarımlarıyla her kesimden zevke hitap eden Fossil, yeni modeli FES5197 ile detaylara önem veren zevk sahibi kadınları etkisi altına alıyor. İşte FES5197 modeli ve diğer Fossil modellerinin fiyat listesi.

Nidapark Ayyıldız, Ergün Mimarlık Autodesk Revit ile fark yaratıyor!

Ergün Mimarlık, bilgisayar destekli tasarım konularında komple çözümler sunan ve Autodesk’in Gold Partner’i konumunda yer alan Yazılım3D tarafından düzenlenen “Autodesk Revit ile Daha İleriye! – İstanbul” buluşmasının ‘Başarı Hikayesi’ bölümünde fark yaratan projesini anlattı...

Kuleli Evleri Bomonti'de yatay mimarisiyle fark yaratıyor!

Yıldırım Yapı Grubu, Kuleli Evleri Bomonti projesiyle modern yatay mimariyi şehrin dokusuyla birleştiriyor ve rezidans konforunda mahalle sıcaklığı sunuyor.

Manisa Büyükşehir'den yeni yol yatırımı!

Manisa Büyükşehir Belediyesi fark yaratan çalışmalarıyla vatandaşların yüzünü güldürüyor. Bu kapsamda, Yunusemre İlçesi Yağcılar Mahallesi’nden başlayan asfaltlama çalışmaları 20 kilometrelik yol güzergâhında devam ediyor.

Mar Yapı iletişim çalışmalarını Effect Burson-Marsteller ile yürütecek!

2006 yılından bu yana kaliteli inşaat projeleriyle fark yaratan Mar Yapı, Ağustos ayı itibarıyla iletişim çalışmalarını Effect Burson-Marsteller ile yürütecek.

Keleşoğlu Denizİstanbul’da Ramazan'a özel çifte fırsat!

Keleşoğlu Holding, yeni projesi Denizİstanbul ile Yakuplu sahilinde fark yaratan yeni etabı Mercan Konakları’nda Ramazan ayına özel 24 ay 0 faiz ve %10 peşinat ile 60 aya varan ödeme avantajı sunuyor.

Loda Mobilya Shelford berjer ile baş köşeyi babalar için ayırdı!

Modern, yalın ve fonksiyonel tasarımlarıyla yaşam alanlarına anlam katan, kendine özgü çizgisi ile fark yaratan Loda Mobilya, Shelford berjer ile evlerin baş köşesini babalar için ayırıyor.

Yakuplu Denizİstanbul ile yaz-kış tatil tadında bir yaşam!

Keleşoğlu Holding, Denizİstanbul ile Yakuplu sahilinde fark yaratan yeni etabı Mercan Konaklarının yapımına hızla devam ediyor. Mercan Konakları’nda yaz-kış tatil tadında bir yaşama kavuşma imkanı sunuluyor.

Mercan Konakları'nda yaz kış tatil tadında!

Keleşoğlu Holding, Denizİstanbul ile Yakuplu sahilinde fark yaratan yeni etabı Mercan Konakları'nın yapımına hızla devam ediyor. Mercan Konakları’nda yaz-kış tatil tadında bir yaşama kavuşma imkanı sunuluyor.

Business İstanbul'un dış cephesi Çuhadaroğlu'na emanet!

Türkiye'nin en büyük A plus ofis projesi Business İstanbul'un dış cephe kaplama sistemleri, fark yaratan ileri teknolojik modelleri mimari uygulamalara taşıyan Çuhadaroğlu Alüminyum tarafından gerçekleştirilecek.

KaleKent'te ilk etap teslim edildi!

Gül İnşaat, Liv Yapı ve 3S İnşaat ortaklığında inşa edilen Beylikdüzü’nün fark yaratan projesi KaleKent’te bahar düzenlenen barbekü partisiyle kutlandı. Proje, yüksek yatırım değeri ile kazançlı yatırımın kapısını aralıyor…

Yataş Selena'ya 27. İzmir Mobilya Fuarı'ndan ödül!

Yatak ve mobilya sektörünün kalitesiyle fark yaratan Yataş Grup'un Selena markası 27. İzmir Mobilya Fuarı - MODEKO 2016 kapsamında her yıl verilen en iyi stant tasarımı ödülünün bu seneki sahibi oldu.

Yapı-Endüstri Merkezi, ACE of M.I.C.E Fuarı’na katılacak!

İstanbul’un merkezinde, 5 kişiden 800 kişiye kadar olan kapasitesi, esnek kullanım alanları ve mekân çözümleriyle fark yaratan Yapı-Endüstri Merkezi (YEM), 16-18 Mart 2016 tarihlerinde düzenlenecek ACE of M.I.C.E Fuarı’nda yerini alıyor.

mimarisiyle fark yaratan köprüler Haberi

mimarisiyle fark yaratan köprüler

Bazen büyüsüne kapılıp karşıdan baktığınız bazen keyifle yürüyüp geçtiğiniz dünya üzerindeki köprülerin nelere şahit olduğunu düşündünüz mü hiç? Bazıları uçsuz bucaksız denizlerin bazıları dere ve nehirlerin üzerinde iki yakayı bağlarken, insanları ve kültürleri de birleştirir. Kimi şehir merkezlerinde kimi ise ücra köşelerde ya da en tehlikeli geçitlerde bulunan hem tarihi eser niteliğinde hem de yapı harikası taş köprülerin dikkat çekiciliği yadsınamaz. 


Asırlık taş köprüler, bulundukları destinasyonlardaki halka hizmet etmeye devam ederken, başka ülkelerden gezginlerin, tarih severlerin de öncelikli uğrak noktası oluyor. Tarihe meydan okuyan bu taş köprülere, etkileyici hikayeleri, büyüleyici güzellikleri ve güçlü yapı özellikleriyle hayran kalmamak da mümkün değil zaten… İşte, doğayla bütünleşmiş yılların taş köprülerinden bazıları...


RAKOTZ BRÜCKE, KROMLAU, ALMANYA





Almanya’nın Kromlau kentinde bulunan Rakotzbrücke/Rakotz Köprüsü, ‘Rhododendronpark’ 1860 yılında...