27 / 04 / 2024

Mimarlar Odası Adana Şube Başkanı Bekir Kamışlı

Mimarlar Odası Adana Şube Başkanı Bekir Kamışlı

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi’nde oy çokluğu ile kabul edilen ve askıya çıkarılan CarrefourSA Alışveriş Merkezi’nin de içinde bulunduğu 160 dekarlık alanla ilgili imar planı değişikliği kararına Mimarlar Odası Adana Şubesi itiraz etti.

İç Mimarlar Odası'ndan Çukurovalı gazetecilere ziyaret!

İç Mimarlar Odası Adana Şube Başkanı Çağkan İnan ve Yönetim Kurulu üyesi Tugkan İnan Adana Çukurova Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret etti. Ziyaret sırasında, Adana'nın sorunları ve projeleri konuşuldu.

Mimarlar Odası'ndan imar yönetmeliği eleştirisi!

TMMOB Mimarlar Odası Adana Şube Başkanı Ozan Tüzün, son yıllarda çıkarılan imar yönetmeliklerindeki 'karmaşanın', sektörde problem oluşmasına neden olduğunu söyledi.

Mimarlar Odası'ndan İzmir Kültüpark projesine eleştiri!

Mimarlar Odası İzmir Şubesi Başkanı Alpaslan, Büyükşehir Belediyesi’nin Kültürpark’a ilişkin projesini eleştirdi

Sivas Mimarlar Odası'ndan eski stat arazisine meydan önerisi!

Yeni stadın faaliyete geçmesiyle birlikte TOKİ’ye teslim edilmesi gündeme gelen eski stadın bulunduğu alan ile ilgili Mimarlar Odası’ndan bir öneri geldi.

Mimarlar Odası'ndan Anıtkabir çocuk parkına tepki!

Her fırsatta Cumhurbaşkanı Erdoğan ve hükümeti hadsiz ifadelerle eleştiren, millet yararına yapılan dev projeleri durdurmak için mahkeme önlerinden ayrılmayan Mimarlar Odası, bu kez de Anıtkabir'e yapılan çocuk oyun alanına savaş açtı.

Mimarlar Odası'ndan Yavuz Sultan Selim Köprüsü açıklaması!

Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Türkiye ve dünyadan çok sayıda liderin katılımıyla hizmete açıldı. Mimarlar Odası'ndan, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün açılışıyla ilgili bir açıklama yapıldı.

Mimarlar Odası Bursa Şubesi’nden Ataevler Meydan ihalesine tepki!

Mimarlar Odası Bursa Şubesi’nden, Nilüfer Belediyesi tarafından yaptırılması planlanan, Ataevler Kültürel Tesisler ve Meydan Projesi’ne ait, ön proje, uygulama projeleri, detay projeleri ve 3D Görselleri Temini işi” adıyla ilanı yayınlanan ihaleye itiraz geldi.

Mimarlar Odasından Topçu Kışlası açıklaması!

Mimarlar Odası Genel Başkanı Eyüp Muhcu, “Rant ve yağma projelerinin gerçekleştirilmesi için yaşadığımız olağanüstü durum, bir fırsat haline çevrilmek isteniyor” dedi.

Mimarlar Odası'nın Yıldız Sarayı'ndaki binası meclis gündeminde!

İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Yıldız Sarayı Dış Karakol Binası'nın Mimarlar Odasına tahsisinin iptaline ilişkin soru önergesi hazırladı. Yarkadaş, sorularının Başbakan Yıldırım tarafından yanıtlandırılmasını talep etti..

Kuşadası Mimarlar Odası'ndan belediyelere sahil projesi önerisi!

Mimarlar Odası Kuşadası Temsilciliği, hem Aydın Büyükşehir, hem de Kuşadası Belediyeleri’ne önerileri rapor ve proje olarak sundu. Oda temsilciliği toprak saha ve Tariş alanının birlikte ele alınması gerektiğini belirtti.

Yıldız Sarayı'ndaki bina 2051'e kadar Mimarlar Odası'nın!

Makina Mühendisleri Odası Başkanı Ali Ekber Çakar, dün boşaltılan Yıldız Sarayı Dış Karakol binasının 2051 yılına kadar Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi'ne tahsis edildiğini iddia etti.

Mimarlar Odası'ndan tahliye açıklaması!

TMMOB, Mimarlar Odası'nın kullanımında olan Yıldız Sarayı Dış Karakol binasının dün boşaltılması hakkında basın toplantısı düzenledi. Toplantıda basın açıklamasını Makine Mühendisleri Odası Başkanı Ali Ekber Çakar yaptı.

Antalya İçmimarlar Odası'nın başarılı mimarları ödüllendirildi!

Antalya İçmimarlar Odası 40. yılını özel bir resepsiyonda kutladı. Gecede Antalya İçmimarlar Odası’nın 40. Yılı kutlamaları kapsamında farklı alanlarda başarı gösteren mimarlara ödül verildi.

Mimarlar Odası Adana Şube Başkanı Bekir Kamışlı Haberi

Mimarlar Odası Adana Şube Başkanı Bekir Kamışlı

Mimarlar Odası Adana Şubesi Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından askıya çıkarılan ve 30 gün askı süresi bulunan CarrefourSA arsasının da bulunduğu alanla ilgili imar değişikliği itirazını Av. Mustafa Cinkılıç kanalıyla yaptı.

Mimarlar Odası Adana Şube Başkanı Bekir Kamışlı, Çukurova İlçesi Kireçocağı Mahallesi, 7654 ada, 1 nolu parselde hazırlanan 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliğini merii İmar mevzuat uyarınca Adana Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 15.07.2015 tarih ve 230 sayılı kararı ile onaylandığını, 27.07.2015 Tarihinde 3194 Sayılı Kanunun 8/b maddesince 30 gün askıya çıkarıldığını anımsattı. Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na itiraz dilekçesi verdiklerini ifade eden Mimarlar Odası Adana Şube Başkanı Bekir Kamışlı itiraz gerekçelerini şöyle sıraladı:

“Söz konusu plan değişikliği sahasının önceki planları incelendiğinde 1/5.000 Ölçekli Nazım İmar Planında kullanımı T Notasyonlu Ticaret Alanıdır. 1/1.000 Ölçekli...