03 / 05 / 2024

mimarlar odası Karşıyaka Marina rapor

mimarlar odası Karşıyaka Marina rapor

Karşıyaka Karşıyaka Marina bu İnsan Hakları Anıtı Ulaştırma Bakanlığı'nın Karşıyaka İskelesi ile Nikah Sarayı arasına yapacağı Karşıyaka Marina'yla ilgili Mimarlar Odası'nın hazırladığı rapor olumsuz oldu..

 Mimarlar Odası'nın raporundaki korkunç gerçek… 10 milyondan fazla yapı depremde yıkılabilir!

Kahramanmaraş depremi hakkında TMMOB Mimarlar Odası’nın hazırladığı raporda, depremde ağırlıklı olarak yeni binaların yıkıldığı vurgulandı. Rapora göreTürkiye’de 10 milyondan fazla yapı depreme karşı dayanıksız.

Mimarlar Odası'ndan Kalamış Yat Limanı’nın devrine dava!

Türkiye Denizcilik İşletmeleri’ne ait Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı’nın imar planlarında değişiklik yapılarak işletme hakkının 40 sene daha özelleştirilmesine karşı Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi tarafından dava açıldı.

Mimarlar Odası'ndan SİT alanlarına bina yapılmasına ilişkin açıklama!

Mimarlar Odası, 1. Derece SİT alanı olan Atatürk Orman Çiftliği arazisindeki Cumhurbaşkanlığı Sarayı inşasına karşı açtığı davayı kazandı. Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, konuya ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Karşıyaka'da kentsel dönüşüm için ilk adım!

Karşıyaka Belediyesi tarafından düzenlenen “Deprem ve Kentsel Dönüşüm Çalıştayı” Karabağlar Belediyesi ve TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi iş birliğiyle Karşıyaka Zübeyde Hanım Nikahevi’nde yapıldı.

Mimarlar Odası’ndan Karşıyaka imar planına dava!

Mimarlar Odası İzmir Şubesi ve Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi, İzmir Karşıyaka Atakent’te, özel bir okula ait arazide yapılan plan değişikliğine dava açtı.

TMMOB'dan Karşıyaka’daki 'kat sıkıştırması' planlarına dava!

TMMOB Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi, Karşıyaka ve Büyükşehir Belediyeleri'nin onayladığı “kat sıkıştırma” plan notlarına karşı dava açtı. TMMOB, kentsel fiziksel çevrenin iyileştirilmesinin zorunlu olduğuna dikkat çekti.

Karşıyaka Stadı'nın imar değişikliği görüşüldü!

Temeli Başbakan Binali Yıldırım tarafından 9 Eylül tarihinde atılan Karşıyaka Stadı'nda imar planı değişikliğine itiraz edildi. Yönetim ve itiraz eden Şehir Plancıları Odası konu ile ilgili toplantı gerçekleştirdi.

Karşıyaka Stadı'nda imar planı değişiyor!

İZMİR Şehir Plancıları Odası, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 15 bin kapasiteyle inşa edilmesi planlanan Karşıyaka Stadı için yaptığı imar planı değişikliğine askı sürecinin son döneminde itiraz etti

Mimarlar Odası'ndan imar yönetmeliği eleştirisi!

TMMOB Mimarlar Odası Adana Şube Başkanı Ozan Tüzün, son yıllarda çıkarılan imar yönetmeliklerindeki 'karmaşanın', sektörde problem oluşmasına neden olduğunu söyledi.

Trabzon Mimarlar Odası, Ayasofya Kilisesi için dava açtı!

Trabzon’daki Ayasofya Kilisesi müzeyken camiye dönüştürüldü. 800 yıllık fresklerin üstü örtüldü, bir kısmı kırıldı. Mimarlar Odası Trabzon Şubesi, caminin rölöve projesinin iptali için Kültür Bakanlığı'na karşı dava açtı.

Mimarlar Odası'ndan Demir Kafes arazisi plan değişikliğine itiraz!

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Büyükşehir Belediye Meclisi’nin “Demir Kafes” arazisinde daha önce yapılan plan değişikliklerinin iptal edilmesine karşın 6. kez plan yaptığını ve bu planı da yargıya taşıyacaklarını belirtti.

Mimarlar Odası'ndan İzmir'e tramvay ve kıyı tasarım eleştirisi!

Mimarlar Odası İzmir Şubesi Başkanı Halil İbrahim Alpaslan ve yönetim kurulu, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni yapımı devam eden Konak ve Karşıyaka tramvayları ve Kıyı Tasarımı projelerini eleştirdi.

Sektör temsilcileri Ankara Mimarlar Odası'nı eleştirdi!

Ankara'nın çehresini değiştirecek ve bir dünya şehri haline getirecek tüm projelere karşı çıkıp mahkeme mahkeme dolaşan Ankara Mimarlar Odası, sektör temsilcilerini isyan ettirdi.

mimarlar odası Karşıyaka Marina rapor Haberi

mimarlar odası Karşıyaka Marina rapor

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın Karşıyaka Vapur İskelesi ile Nikah Sarayı arasına yapılmasını önerdiği, İzmir Büyükşehir ile Karşıyaka belediyelerinin tepki gösterdiği Karşıyaka Marina'yla ilgili Mimarlar Odası İzmir Şubesi rapor hazırladı. Her ölçekteki imar planına aykırı olduğu belirtilen marinanın, İzmir Körfezi'nin temizliği için tehdit içerdiği ve kıyıda yapılaşmaya yol açacağı öne sürüldü. İzmir'de tartışma yaratan Karşıyaka Marina projesinin yeriyle ilgili kriz büyüdü. Ulaştırma, Bakanlığı'nın belediyelerin öngördüğü Mavişehir yerine Karşıyaka Vapur İskelesi ile Nikah Sarayı arasına yapmak istediği marinaya, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Karşıyaka Belediyesi'nden sonra Mimarlar Odası İzmir Şubesi'nden de tepki geldi. 


PLANLAMAYA AYKIRI 

Karşıyaka kıyısına önerilen marinanm, İzmir'in her ölçekteki kent planlarına aykırı olduğu, İzmir Körfezi'nin temizliği için tehdit içerdiği, kent halkının çok yoğun olarak kullandığı kıyıda yapılaşmaya yol açacağı belirtilerek,...