04 / 05 / 2024

Mimarlar Odası Topçu Kışlası açıklaması

Mimarlar Odası Topçu Kışlası açıklaması

Mimarlar Odası Genel Başkanı Eyüp Muhcu, “Rant ve yağma projelerinin gerçekleştirilmesi için yaşadığımız olağanüstü durum, bir fırsat haline çevrilmek isteniyor” dedi.

Çeşme Turizm Projesi'nde son durum ne? Mimarlar Odası: Çeşme'deki planlamalar yapı yapmak için olmamalı!

TMMOB Mimarlar Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Sekreter Üyesi Uğur Yıldırım, Çeşme'deki planlamalar ile Çeşme Turizm Projesi'ne değinerek önemli açıklamalarda bulundu. Yıldırım, Çeşme'deki planlamaların yapı yapmak için olmaması gerektiğini vurguladı. 

Mimarlar Odası'ndan Rıza Bey Apartmanı için yeni proje!

İzmir'de 30 Ekim 2020 tarihinde meydana gelen depremde Rıza Bey Apartmanı yıkılmıştı. Apartmanda 10’u çocuk 37 kişinin yaşamını yitirdi. Mimarlar Odası İzmir Şubesi alan için alternatif yeni bir proje hazırladı.

Mimarlar Odası'ndan Ankara Yahudi Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüme tepki!

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Ankara’nın simge mekanlarının bulunduğu Yahudi Mahellesi’nde kentsel dönüşümün başladığını açıkladı. Mahallenin tehdit altında olduğunu aktaran mimarlar, Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne çağrıda bulundu.

Sivas Mimarlar Odası'ndan eski stat arazisine meydan önerisi!

Yeni stadın faaliyete geçmesiyle birlikte TOKİ’ye teslim edilmesi gündeme gelen eski stadın bulunduğu alan ile ilgili Mimarlar Odası’ndan bir öneri geldi.

Mimarlar Odasından Topçu Kışlası açıklaması!

Mimarlar Odası Genel Başkanı Eyüp Muhcu, “Rant ve yağma projelerinin gerçekleştirilmesi için yaşadığımız olağanüstü durum, bir fırsat haline çevrilmek isteniyor” dedi.

Mimarlar Odası'nda Yıldız Sarayı gerilimi! Gözaltılar var!

Beşiktaş Kaymakamlığı, Mimarlar Odası'nın Yıldız Sarayı Dış Karakol Binası’nın boşaltılması için tebligat verdi. Karara direnen Mimarlar Odası yöneticilerinin bulunduğu kişiler gözaltına alındı.

Diyarbakır Mimarlar Odası, Sur'u inceledi!

TMMOB Şehir Plancıları Odası Diyarbakır Şubesi, Sur’da tank ve top atışıyla yıkılmayan evlerin neredeyse tamamının silahlarla tarandığı ve tüm eşyaların kullanılamaz hale geldiğini açıkladı.

Mimarlar Odası'ndan Sur'daki kamulaştırmaya tepki!

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, çok sayıda kültüre ev sahipliği yapmış ve onlarca kültürel değerin olduğu Diyarbakır Sur'da acele kamulaştırma yapılmasına tepki gösterdi.

Eyüp Muhçu: Mimarlar Odası'nın binden fazla davası var!

Peş peşe açtığı davalar ile son olarak, ‘terörist’ olmakla suçlanan Mimarlar Odası şu an itibarıyla 1000’den fazla davanın tarafı. Oda Başkanı Eyüp Muhçu, 15’i odaya kayıtlı olmak üzere onlarca avukatla çalıştıklarını söyledi.

Fethiye Mimarlar Odası'ndan Behçet Saatcı’ya ziyaret!

Fethiye Mimarlar Odası’nın yeni başkanı Gökhan Saygın Güngör ve beraberinde oda yönetimi, Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı’ya ziyarette bulundu, ziyaret samimi bir ortamda geçti...

Mimarlar Odası, Nevşehir Belediyesi için suç duyurusunda bulunacak!

AKP'li Nevşehir Başkanı Hasan Ünver, Nevşehir Kalesi önünde bulunan Osmanlı’dan kalma tarihi binaları yıktı. Mimarlar Odası Ankara Şube üyesi Kemal Kaya belediye hakkında şuç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

Mimarlar Odası 13 Şubat'ta halka açılıyor!

Mimarlık ve kent sorunlarında, ,ilk akla gelen örgütlerden olan Mimarlar Odası Ankara Şubesi, 13 Şubatta gerçekleştireceği 44.Olağan Genel Kurulu’nu halka açıyor.

Ozan Tüzün, Mimarlar Odası Adana Şube Başkanı şeçildi!

Mimarlar Odası Adana Şubesi’nde 14. Dönem Genel Kurul ve seçimleri sonucu başkanlığa Mimar Ozan V. Tüzün getirildi. Başkan Mimar Ozan Tüzün, Mimarlar Odası Adana Şubesi Yönetim Kurulu adına açıklama yaptı.

Mimarlar Odası Topçu Kışlası açıklaması Haberi

Mimarlar Odası Topçu Kışlası açıklaması

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş’ın, “Gezi Parkı’na Topçu Kışlası yapacağız” sözlerini değerlendiren Mimarlar Odası Genel Başkanı Eyüp Muhcu, “Rant ve yağma projelerinin gerçekleştirilmesi için yaşadığımız olağanüstü durum, bir fırsat haline çevrilmek isteniyor” dedi. 2013’te Taksim Gezi Parkı’nda başlayan ve oradan Türkiye’nin her iline yayılan Gezi Direnişi, Gezi Parkı’na Topçu Kışlası yapılması kararı üzerine başlamıştı.  


‘SÖZLERİNİ ÇABUK UNUTTU’


Topbaş’ın sözlerini gazetemize değerlendiren Mimarlar Odası Başkanı Eyüp Muhcu, “Vatandaşa sormadan bir tek otobüs durağının bile yerinin değiştirilmeyeceğine söz veren İBB Başkanı Kadir Topbaş sözlerini unutmuş gözüküyor. Rant ve yağma projelerinin gerçekleştirilmesi için yaşadığımız olağanüstü durum, bir fırsat haline çevrilmek isteniyor” dedi.


‘ŞEHİRCİLİK VE HUKUK AÇISINDAN MÜMKÜN DEĞİL’


Gezi Parkı’na Topçu Kışlası’nın yapılmasının hukuken ve şehircilik açısından mümkün olmadığını dile getiren Muhcu, “OHAL...