16 / 05 / 2024

mimarların kentsel dönüşüm açıklaması

mimarların kentsel dönüşüm açıklaması

Mimarlar: "Ülkenin imarına en büyük katkıyı sunan meslek grubu olarak, mimarı ve mimarlığı kent gündeminden dışlamayan, mimarsız mimarlık ve plansız şehircilik yapma eğiliminde olmayan bir yerel yönetim istiyoruz"...

Hatay Defne'deki kentsel dönüşüm çökme mi, kurtarma mı?

Yeni kentsel dönüşüm yasası kapsamında ilk rezerv alan adımı Hatay'da atıldı. Rezerv alan uygulaması ile ilgili 'mülksüzleştirme' tartışmaları devam ederken, Mimarlar Odası Eyüp Muhcu ve Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ konu ile ilgili açıklamalarda bulundu. İşte o açıklamalar...

Türkiye'deki yapı stokunun yüzde 40-45’i güvenli değil: Alan bazlı kentsel dönüşüm yapılmalı!

Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği Kentsel Dönüşüm Komisyon Başkanı Dr. Nihat Şen, Türkiye'deki yapı stokunun yüzde 40-45’inin güvenli olmadığına dikkat çekti ve kentsel dönüşüm ile ilgili açıklamalarda bulundu. 

Trabzon Ortahisar kentsel dönüşüm ihalesi yarın!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Trabzon Ortahisar kentsel döbüşüm projesinin ihalesini yarın saat 14:30'da gerçekleştirecek.

Güngören'de kentsel dönüşüm gerginliği!

Güngören Belediye Başkanı Bünyamin Demir, Güngören'de hayata geçirilecek kentsel dönüşüm çalışmalarının İBB ve Mimarlar Odası tarafından engellendiğini dile getirdi.

Ankara Saraçoğlu'ndaki kentsel dönüşüm projesi davalık oldu!

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Ankara'nın Saraçoğlu Mahallesi’nin mimarı Paul Bonatz'ın varislerinden onay alınmadan kentsel dönüşüm çalışmalarını gerçekleştirmesini yargıya taşıdı. 

Ankara kentsel dönüşüm planlarında yeni gelişme! 

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Ulus'taki Atıfbey-Hıdırlıktepe-İsmetpaşa Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje alanı için yapılan imar değişikliklerinin iptali için açtığı davayı kazandı.

Mimarlar Odası ve Şehir Plancıları Odası’ndan İzmir kentsel dönüşüm açıklaması!

Mimarlar Odası ve Şehir Plancıları Odası’nın, İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nce onaylanan ‘Yapıların dönüşümüne ilişkin yapılacak plan ve uygulama çalışmalarında uyulacak usul ve esaslar’ hakkında yaptığı açıklamada, İzmir Büyükşehir'e ve devlete bir takım sorular soruldu.

Mimarlar Odası'ndan Ankara Yahudi Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüme tepki!

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Ankara’nın simge mekanlarının bulunduğu Yahudi Mahellesi’nde kentsel dönüşümün başladığını açıkladı. Mahallenin tehdit altında olduğunu aktaran mimarlar, Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne çağrıda bulundu.

Bursa'da kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandı!

Bursa'nın Osmangazi ve Yıldırım ilçelerinde kentsel dönüşüm için toplantılar yapılmaya başlandı. İnşaat Mühendisleri ve Mimarlar Odası Bursa şubeleri, İMSAD ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası İnşaat Konseyi geçtiğimiz aylarda önemli bir işbirliğine imza attı.

Zonguldak'ta kentsel dönüşüm çıkmazı!

TMMOB Mimarlar Odası Zonguldak İl Temsilcisi Turhan Demirtaş, Zonguldak’ta ‘kentsel dönüşüm’ adı altında başlatılan yıkımların yanlış olduğunu savundu.

Zonguldak'ta gündem kentsel dönüşüm!

Mimarlar Odası Zonguldak Temsilciliği Yönetim Kurulu Başkanı Turhan Demirtaş, kentsel dönüşüm kanunuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

İshak Memişoğlu: Kentsel dönüşüm rantsal dönüşüm oluyor!

Mimarlar Odası Samsun Şube Başkanı İshak Memişoğlu, Samsun’da kentsel dönüşümün vatandaşları mağdur ederek, amacı dışına çıktığını belirtti...

Yargıdan Ankara'da 11 kentsel dönüşüm planına iptal kararı!

Mimarlar Odası Ankara Şubesi'nin 11 kentsel dönüşüm planına açtığı davalarda üst üste iptal kararları çıktı.

mimarların kentsel dönüşüm açıklaması Haberi

mimarların kentsel dönüşüm açıklaması


Mimarlar Odası Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Can Şimşek, 30 Mart seçimlerinden beklentilerini, "Ülkenin imarına en büyük katkıyı sunan meslek grubu olarak, mimarı ve mimarlığı kent gündeminden dışlamayan, mimarsız mimarlık ve plansız şehircilik yapma eğiliminde olmayan bir yerel yönetim istiyoruz" şeklinde özetledi. 


Bursa Akademik Odalar Birliği (BAOB) yerleşkesindeki Mimarlar Odası Şubesi’nde düzenlenen toplantıda konuşan Şimşek, Bursa halkına çılgın projeler değil sağlıklı yaşam alanları sunacak, ulaşım başta olmak üzere tüm altyapı çalışmalarını bilimsel temellere oturtacak, katılımcı bir yönetim istediklerini kaydetti. Şimşek şunları söyledi: "Halkın barınma ihtiyacını 'başını sokacak yer' olarak görmeyen, iyi tasarlanmış binaların ve kentlerin, kentli için lüks değil ihtiyaç olduğunu bilen, vitrin düzenlemenin ötesinde kentlerin arka sokaklarına inen bir yönetim istiyoruz. ‘Biz yaptık, oldu’ yaklaşımında olmayan, yönettiği kentin ve...