28 / 04 / 2024

Mimarlıkta yenilenen bir anlayış

Mimarlıkta yenilenen bir anlayış

İnsan ve tasarım arasındaki derin ilişkileri keşfetmeye odaklanan PIN Mimarlık Ofisi, eğitim, sanat ve teknolojik araçlarla destekledikleri ortak çalışma temelli bir tasarım yaklaşımını benimsiyor.

OYAK'tan dev işbirliği! Çimento'da 740 milyon dolarlık yeni yatırıma imza atıldı!

Ordu Yardımlaşma Kurumu (OYAK) ve Uzakdoğulu çimento üreticisi Taiwan Cement Corporation (TCC) arasında 2018 yılında başlayan ortaklıkta yeni bir işbirliği yapıldı.

Sony Xperia 1 V piyasaya sürüldü! İşte özellikleri

Sony kısa bir süre önce küresel pazarlarda yeni amiral gemisi akıllı telefonu Xperia 1 V'yi tanıttı ve düşük ışıklı fotoğrafçılıkta önemli bir gelişme vaat eden mobil yığın sensör için benzersiz Exmor T'yi tanıttı.

Depreme dayanıklılıkta zemin seçimi kritik derecede önemli! Uzmanlar bir bir sıraladı: Dayanıklı bina nasıl olmalı?

Kahramanmaraş merkezli depremler  yapı dayanıklılığını yeniden gündeme getirdi. Depreme dayanıklılıkta zemin seçimi kritik derecede önemli! Uzmanlar bir bir sıraladı: Dayanıklı bina nasıl olmalı?

PS5'te kablosuz dönem! Oyun canavarları gözlerini lansmana çevirdi

Insider Gaming'den Tom Henderson'ın yakın tarihli bir raporuna göre , yenilenen bir PlayStation 5 konsolu bu yıl piyasaya çıkabilir. İddiaya göre Sony,  PlayStation 5 konsolu için kablosuz kulaklıklar gibi birkaç aksesuar üzerinde çalışıyor.

Konut kredisi kampanyası ev fiyatlarını nasıl etkileyecek? Düşük faizli kredi fiyatları yükseltir mi? Ev alacaklara şok!

Hükümetin son açıkladığı konut kredi paketinin üzerinden 5 ay geçmesine rağmen aralıkta yeni bir kredi paketi daha çıkıyor. Bu defa gelire göre üç farklı faiz oranı olacak. Uzmanlar ise 'Yeterli üretim yok, düşük faizli kredi sadece fiyatları artırır' uyarısında bulundu. İşte ayrıntılar...

Mimarlıkta özgürlük büyük önem taşıyor!

Milliyet Gazetesi köşe yazarlarından Sinan Genim bugünkü köşe yazısında mimari çalışmalarda özgürlüğün önemini kaleme aldı. 

Bir Ok Mimarlık Mühendislik İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Bir Ok Mimarlık Mühendislik İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Pendik'te 300 bin TL sermaye bedeli ile Oktay Çelik tarafından kuruldu.

Birçizgi Mimarlık Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Birçizgi Mimarlık Sanayi Ticaret Limited Şirketi Sarıyer’de 50 bin TL sermaye bedeli ile Alihan Şenol kuruldu.

Üniversite öğrencilerinden Uygarlık Tarihinde Mimarlık sergisi!

Haliç Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü öğrencileri kültür sanat faaliyetlerini online platforma taşıdı. Öğrencilerin ortaya çıkardığı projeler arasında "Mimarlıkta Disiplinler Arası Yaklaşımlar", "Tarihi Kentsel Dokuda Çağdaş Tasarım" ve "Uygarlık Tarihinde Mimarlık"  başlıklı ürünle

Mimarlık tutku ile bağlı olmadan yapılabilecek bir meslek değil!

Koray Yavuzer, "Mimarlık mesleği tutku ile bağlı olmadan yapılabilecek bir meslek değil. Bir projenin kağıt üzerinde iyi olması, güzel olması ancak hedef kitleye hitap etmemesi zaten başarılı sonuçlar almayı mümkün kılmaz" dedi...

Geleceğin mimarları TOBB Ekonomi Ve Teknoloji Üniversitesi’nde buluştu!

Türkiye’nin dört bir yanından mimarlık öğrencilerini bir araya getiren BETONART Mimarlık Yaz Okulu’nun 18’incisine katılan 30 öğrenci kapanışta eserlerini sergiledi...

Kentsel dönüşümde üçte bir azınlıkta kalanların hisselerinin satışı!

Avukat Kadir Kurtuluş ile Avukat Figen Şimşek, "kentsel dönüşümde üçte bir azınlıkta kalanların hisselerinin satışı" konusunu kaleme aldı...

Doğan Tekeli: Mimarlık tek değil toplumsal bir sanattır!

Cumhuriyet tarihinin en önemli mimarlarından olan Doğan Tekeli, “Mimarlık zor bir sanattır çünkü müzik gibi, resim gibi tek başına değildir. Mimarlığın içinde işveren, toplum ve koşullar vardır. Mimarlık toplumsal bir sanattır” dedi.

Mimarlıkta yenilenen bir anlayış Haberi

Mimarlıkta yenilenen bir anlayış

İnsan ve tasarım arasındaki derin ilişkileri keşfetmeye odaklanan PIN Mimarlık Ofisi, eğitim, sanat ve teknolojik araçlarla destekledikleri ortak çalışma temelli bir tasarım yaklaşımını benimsiyor. Bu yaklaşımdan hareketle PIN sektörde alışılagelmişin ötesinde farklı mimar ve tasarımcılarla birlikte ortak hedefe odaklanan bir “işbirliği modelini” hayata geçiriyor. 

Yüksek katlı konut/ofis yapıları ve karma kullanımlı projelerde uzmanlaşan Salih Küçüktuna ve Fikret Sungay kurdukları PIN Mimarlık Ofisi’nde bir yandan büyük ölçekli projeler üretirken diğer yandan da düşük bütçeli küçük ve orta ölçekli çelik yapılar, konteyner konut/ofisler ile Ekolojik Park, Afet Barınakları, sismik izolatorlü yapılar gibi sosyal sorumluluk projeleri üzerinde çalışıyorlar. 

Sektörün yakından tanıdığı iki mimar Salih Küçüktuna ve Fikret Sungay, bir yıl önce Project International Architecture (PIN) adıyla yeni bir oluşuma imza attı. Kurucularından daha çok...