02 / 05 / 2024

Miniatürk ziyaretçileri

Miniatürk ziyaretçileri

Miniatürk'te ziyaretçi akını yaşandı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ'den yapılan açıklamaya göre, 11 yıl önce açılan Miniatürk'ü 5 yılda 3 milyon 529 bin 630 kişi ziyaret etti...

Yerli ve Milli Elektrikli Tren Seti Marmaray Bakırköy İstasyonu'nda ziyaretçilerini bekliyor!

Uğur Taşkınsakarya, TCDD Taşımacılık AŞ'nin İstanbul Bölge Müdürü olarak görev yapıyor ve "Yerli ve Milli Tren Seti"nin bir hafta boyunca Marmaray Bakırköy İstasyonu'nda ziyaret edilebileceğini ve tüm vatandaşları beklediklerini ifade etti.

Mısır'dan kapıda vize kolaylığı! Türk vatandaşlarının dikkatine!

Türkiye ve Mısır arasında 11 yılın ardından ilişkiler normalleşmeye başladı. Mısır Türkiye’den gelecek ziyaretçileri için kapıda biz de uygulamasına yürürlüğe geçirdi. İşte tüm detaylar…

Hepsi Burada'dan muhteşem kampanya! Alcatel telefon alana JBL kulaklıkta indirim... 29 Aralık fiyat listesi

Hepsi burada 2022 bitmeden ziyaretçileri için cezbedici bir kampanyaya imza atıyor. Seçili Telefon Alışverişinize JBL Free Kablosuz Kulakiçi Kulaklığı Siyah %10 İndirimli veriyor. Peki Alcatel telefon ne kadar?

AVM ziyaretçileri artıyor! 2023'te rekor gelecek! 

AYD Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Altaş, 2022’ye çok umutlu başlamamalarına rağmen çok mutlu tamamladıklarının altını çizdi. AVM ziyaretçi sayıları 2023'te rekor kıracak. İşte ayrıntılar...

İşçilere vergi istisnası resmen başlıyor! Artık o ücretlerden vergi kesilmeyecek!

Türk müteahhitlerinin yurt dışında çalıştırdığı Türk işçileri için ödediği ücretlere vergi istisnası 1 Aralık günü başlayacak. Ücretlerden hiçbir vergi kesintisi yapılmayacak. İşte o vergi istisnası ile ilgili merak edilen tüm detaylar...

Vesen Yalıları, Bosphorus Boat Show'da deniz ve yat tutkunlarını buluşturuyor!

Tuzla’nın en gözde noktası Mercan koyunda yükselen Mercan Tuzla Vesen Yalıları, Bosphorus Boat Show'un gayrimenkul sponsoru oldu. Bosphorus Boat Show 11 – 20 Kasım tarihleri arasında, Vesen Yalıları gayrimenkul sponsorluğunda ziyaretçileri ile bir araya gelecek. 

Türk çiftçileri acil bakın! Bakanlık başlattı, toprakla buluşturuyor verimi harika

Türkiye'de Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından boşta duran arazilerin yeniden dönüştürülmesi adına çok önemli bir proje başlatıldı.

Türk inşaat işçileri Arnavutluk’ta mahsur kaldı!

Türk işçileri Arnavutluk’a götürüp orada bırakan inşaat firmasının sahibi hakkındaki iddiaları yanıtladı. Firma sahibi “Çalışanlarım tehdit etti, kaçmak zorunda kaldım. Hakedişleri alınca ödemeleri yapacağım” açıklamasında bulundu.

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği'nden Selçuk Mızraklı’ya ziyaret!

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Başkanı Emin Koramaz ve Diyarbakır oda başkanları, Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Dr. Selçuk Mızraklı’yı ziyaret etti.

AVM'lerin hem ziyaretçileri hem ciroları arttı!

Alışveriş merkezleri kış aylarında doldu taştı. İstanbul ve Anadolu’daki AVM’lerin hemen hepsinin hem ziyaretçi sayısında hem de ciroları arttı. Ciro artışında kampanyaların yanı sıra sosyal etkinliklerin katkısı da büyük.

Gayrimenkul Fuarı ve Arap-Türk Zirvesi'ne ziyaretçi akını!

13'üncü düzenlenen Gayrimenkul Fuarı ve Arap-Türk Zirvesi'ni iki günde 7 bin kişi ziyaret etti. 65 firmanın 400'den fazla proje ile katıldığı fuarda 250 milyon dolarlık satış planlanıyor.

Büyükyalı annelerin ruhuna dokundu!

Sakinlerine ve ziyaretçileri için her anlamda “iyi bir yaşam” sunmayı hedefleyen Büyükyalı'da “Annelerin Ruhuna Dokunmak” konulu sağlık söyleşisi düzenlendi. Büyükyalı, annelerin ve anne adaylarının beğenisini topladı.

Four Seasons Resort Bodrum 2020'de açılacak!

Four Seasons, Youtube hesabından son bir ayda yaptığı 3 ayrı paylaşımla İstanbul'un marka elçiliğine soyundu. Resmi Youtube hesabından, yabancı ziyaretçileri Türkiye’ye davet eden üç ayrı paylaşımda bulundu...

Miniatürk ziyaretçileri Haberi

Miniatürk ziyaretçileri

Antik Çağ'dan Bizans'a, Selçuklu'dan Osmanlı'ya, 3 bin yıllık yaşanmışlığın izlerini taşıyan eserlerin 1/25 ölçekli maketlerinin yer aldığı Miniatürk'ü, 5 yılda 3 milyon 529 bin 630 kişi ziyaret etti.


İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ'den yapılan açıklamaya göre, 11 yıl önce açılan Miniatürk'e ilgi her geçen gün artıyor.


Miniatürk'ü 5 yılda 3 milyon 529 bin 630 kişi ziyaret etti. Ziyaretçilerin 2 milyon 966 bin 975'i yerli, 562 bin 655'i ise yabancı turistlerden oluştu. Miniatürk'e en çok ilgi gösteren yerli turistler arasında öğrenci, öğretmen, polis ve askerler yer aldı. 


 5 yılda 14 yeni eser kazandırıldı


 Miniatürk'e 5 yılda 14 yeni eser kazandırılarak toplam eser sayısı 126'ya yükseldi.


Kaymak Mustafa Paşa Camisi, Galatasaray Lisesi, Mehmet Ali Paşa Camisi, Ertuğrul Firkateyni, Kabataş Erkek Lisesi, İstanbul Erkek Lisesi, Somuncu Baba...