05 / 05 / 2024

minibüslere akbil neden basılmıyor

minibüslere akbil neden basılmıyor

Aslında minibüslerdeki uygulama yeni gündeme gelmedi. Minibüslerde İstanbul Kart uygulamasına 07.07.2013 tarihinde geçilmesi planlanıyordu. Fakat uygulama o zaman teknik yetersizlik yüzünden ileri bir tarihe ertelenmişti.

Minibüslerde İstanbulkart ne zaman geçerli olacak? İstanbul'da minibüslerde akbil mi basılacak?

UKOME toplantısında minibüsler ile ilgili alınan kararlar gündemde büyük yankı uyandırdı. Minibüslere elektronik bilet entegrasyonuna dahil edilmesi teklifi konuşulmaya başladı. Peki, İstanbul'da minibüslerde akbil mi basılacak? İşte detaylar...

İstanbul'da İETT başta toplu taşıma ve taksiye büyük zam geldi! Öğrenci ve tam akbil kaç lira oldu?

Son Dakika haberi.. İETT başta olmak üzere İstanbul'da minibüs, servis, taksi, metro ve Marmaray gibi toplu ulaşım araçlarına yüzde 40 zam yapıldı. Öğrenci akbili ve tam akbil zamlı fiyatları kaç lira oldu. İşte detaylar...

Gülhane Parkı'ndaki duvar neden çöktü?

İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı, İstanbul'da Gülhane Parkı'nda bir çay bahçesinin duvarının yıkılmasına ilişkin soru önergesi hazırladı. Salıcı, İçişleri Bakanı Efkan Ala'ya ilettiği önergede duvarın neden çöktüğünü sordu..

Neden emlak danışmanıyla çalışılmalı?

Aslında “Neden sahibinden değil de Emlak danışmanı ile çalışılmalı?” sorusunun cevabı çok basittir. Çünkü her işin uzmanı ile çalışmak, en doğru ve de en karlı sonucun elde edilmesi anlamına gelir.

Yeşil Vadi İnşaat neden Bursa'yı tercih etti!

Bursa'daki 7 projesiyle son yıllarda adından sıkça söz ettiren Yeşil Vadi İnşaat'ın Genel Müdürü Salim Al Law, gayrimenkul sektöründe neden Bursa'yı tercih ettiklerini agazete' ik paylaştı.

Mehmet Kocadon'a imar kirliliğine neden olduğu için 15 ay hapis cezası!

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, "imar kirliliğine neden olduğu ve ruhsata aykırı imalatlar yapıldığı" iddiasıyla hakkında açılan davada 15 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Çukurova'da kaldırım işgaline neden olan 64 işyerine yasal süreç başlatıldı!

Çukurova Belediyesi Turgut Özal Bulvarı’nda kaldırım işgaline neden olan 64 işyerine ültimatom verdi. 2 işyeri işgali sonlandırdı, diğerleri için yasal süreç işliyor.

Artan gökdelen sayısı ısı farklılığına neden oluyor!

Cumhuriyet Gazetesi köşe yazarı olan Hazal Ocak bugünkü yazısında, İstanbul’un tarihi silüetine zarar verdiği söylenen gökdelenleri anlattı. Ocak, gün geçtikçe artan gökdelenlerin ısı farklılığına neden olduğunu belirtti.

Mersin'de imar planları neden sürekli değişiyor?

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nde tartışmalara neden olan’ imar planı tadilatları’ bitmek bilmiyor. Kent 1/50, 1/25 ve 1/5 binlik yeni planlar dört gözle beklenirken bu arada Meclise sürekli imar planı tadilatı gelmeye devam ediyor.

Belediye meclislerinde neden hep imar konuşulur?

Posta Çukurova GAP Gazetesi köşe yazarı olan İsmail Güneş bugünkü yazısında ''Belediye meclislerinde neden hep imar konuşulur?'' sorusuna cevap buldu. İşte Güneş'in o yazısı...

Kilis'te kiralar neden arttı?

AĞIRBAŞLI bir sükûnetle misafir edilen Suriyelilere, kira artışına neden oldukları için tepki gösterenler de var. Nüfus iki katına çıkınca Kilis’te gayrimenkuller ateş pahası olmuş. Mülk sahipleri, artan talebi yüksek kâra çevirmiş.

Hakkari ve Şırnak neden taşınmamalı?

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Hakkari ile Şırnak şehir merkezlerinin Yüksekova ile Cizre'ye kaydırılacağını açıklamıştı. Hakkari'de bulunan çok sayıda sivil toplum örgütü bir araya gelerek 8 maddede, 'Hakkari'nin neden taşınmaması gerektiğini' sıraladı.

Kentsel dönüşüm neden ada bazında yapılmalı?

Bolu Express Gazetesi'nin köşe yazarlarından Mehmet İşgörücü bugünkü yazısında kentsel dönüşümün neden ada bazında olması gerektiğinden bahsetti. İşte Mehmet İşgörücü'nün o yazısı...

minibüslere akbil neden basılmıyor Haberi

minibüslere akbil neden basılmıyor

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş 2016 yılında minibüslerin İstanbul Kart uygulamasına geçeceğini söyledi. Aslında bu uygulama yeni gündeme gelmedi. Minibüslerde İstanbul Kart uygulamasına 07.07.2013 tarihinde geçilmesi planlanıyordu. Fakat uygulama o zaman teknik yetersizlik yüzünden ileri bir tarihe ertelenmişti. Öte yandan minibüsçüler de İstanbul Kart uygulamasının minibüslere olan talebi azaltacağını iddia ediyor.


İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş İstanbul’un 2015-2019 yılları arasında ulaşım planını açıkladı. Bu planda gözlenen en büyük radikal adım artık minibüslere de otobüsler gibi İstanbul Kart ile binilecek olmasıydı. Topbaş 2016 yılında minibüslerde İstanbul Kart kullanılacağını açıkladı. İstanbul Minibüsçüler Esnaf Odası Başkan Vekili Sami Şahin minibüslere akbil uygulamasının minibüsler için doğru olmadığını söyledi. Şahin, “İnsanlar fiyat politikasından dolayı bizi tercih etmez. Henüz belediye ile İstanbul Kart konusunda...