28 / 07 / 2024

mıntıka

mıntıka

Türk Dil Kurumu'na göre "bölge" kelimesinin karşılığı olan mıntıka ne demektir, ayrıntıları...

O şehirdeki 600 kaçak yapıya yıkım kararı: Kaçak yapılar Belediyelerin radarında!

Dün İBB tarafından Şile'de yer alan birçok kaçak yapının yıkımı yapılmıştı. Bugün de Kapadokya'da yıl sonuna kadar 600'e yakın kaçak ve uygunsuz yapının kaldırılacağı açıklandı. İşte ayrıntılar... 

Müteahhit kaçtı dönemi bitiyor! Bina tamamlama sigortasında yeni süreç başlıyor!

Yeni düzenleme ile ‘müteahhit kaçtı' döneminin bittiğine dikkat çeken Akçam, “Kentsel dönüşüm projeleriyle birlikte diğer tüm inşaat projeleri de bina tamamlama sigortası kapsamına alındı. Artık kimsenin evi yarım kalmayacak” dedi.

Dul ve yetim maaşları bu ay kaç TL? Rakamlar bir bir açıklandı! Dul ve yetim maaşında yeni ikramiye müjdesi!

Dul ve yetim maaşları ile ilgili son dakika gelişmeleri merak ediliyor. Peki Dul ve yetim maaşları bu ay kaç TL? Dul ve yetim maaş zammı var mı? İkramiye kaç TL? İşte o rakamlar... 

65 yaş maaşı, engelli aylığı, evde bakım yardımı kaç TL yatacak? Yeni rakamlar belli oldu! Hemen kontrol edin!

Binlerce kişinin faydalandığı 65 yaş maaşı, engelli aylığı, evde bakım yardımı ödemelerinin kaç TL olduğu merak ediliyor. İşte son dakika 65 yaş maaşı, engelli aylığı, evde bakım yardımı... 

TOKİ Yozgat projesi resmen başlıyor! 304 konutluk yeni proje için ÇED gerekli değildir kararı verildi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Yozgat projesi resmen başlıyor. Yozgat Eskipazar 2. Mıntıka Mahallesi'nde hayata geçirilecek olan projede toplam 304 konut yer alacak.

Turgutlu Belediyesi'nden 4 taksitle satılık iş yeri!

Manisa İli Turgutlu Belediye Başkanlığı, Manisa Turgutlu 6. Mıntıka'da yer alan iş yerini satışa çıkardı. Söz konusu iş yeri için 4 taksit imkanı sağlanıyor.

TOKİ Yozgat projesi için düğmeye basıldı! 380 milyon TL'lik yeni proje geliyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Yozgat projesi için düğmeye basıldı. Eskipazar 2. Mıntıka Mahallesi'nde yükselecek olan projede 304 konut yer alacak.

Dolar zirveye merdiven dayadı! 8 Kasım dolar kaç TL? Bugün dolar ne kadar?

Dolar/TL kuru zirvelere yakın işlem görürken yatırımcılar güncel dolar kurunu merak ediyor. Peki bugün dolar kaç lira? 8 Kasım 2023 dolar/TL kuru.

Turgutlu Belediyesi'nden satılık iş yeri!

Manisa İli Turgutlu Belediye Başkanlığı, 6. Mıntıka Mahallesi'nde yer alan iş yerini satışa çıkardı. Söz konusu iş yeri 912,60 metrekare alana sahip.

1 gram gümüş ne kadar? 14 Ağustos 2023 Pazartesi gümüş fiyatları kaç lira? İşte Güncel gümüş fiyatları

Gümüş fiyatları son zamanlarda atağa geçen yatırım araçlarından biri. Gümüşe yatırım yapmak isteyenler günlük olarak güncel gümüş fiyatlarını araştırıyor. Peki 1 gram gümüş ne kadar? 14 Ağustos 2023 Pazartesi gümüş fiyatları kaç lira? İşte Güncel gümüş fiyatları.

Devlet Su İşleri KPSS şartsız personel alımında Mayıs 2023 müjdesi! Sınavsız ve mülakatsız personel alımını kaçırmayın

Devlet Su İşleri KPSS şartsız personel alımında Mayıs 2023 müjdesi geldi. Sınavsız ve mülakatsız personel alımını kaçırmayın... İşte son başvuru tarihi...

Garanti Bankası emeklilerden sonra herkesi güldürdü! Bu müjdeyi kaçırmayın! Promosyon değil ama onun kadar iyi!

Garanti Bankası, borçlarıyla mücadele eden ve nakit sıkıntısı çeken müşterilerine özel faizsiz kredi kampanyası başlattı. İşte ayrıntılar...

Vatandaşın yatırım aracı belli oldu: Ne altın, ne dolar, ne de gümüş! Bambaşka bir şey çıktı!

Vatandaşların yeni yatırım aracı belli oldu! Altın ve doların yanı sıra gümüş de artık geride kaldı. Satışlar rekor üstüne rekor kırarak, bambaşka bir şey yatırım aracı olarak tercih ediliyor.

mıntıka Haberi

mıntıka

Mıntıka ne demektir?

Mıntıka ne demektir, tanımı; Mıntıka, Türk Dil Kurumu'na göre bölge anlamına geliyor. Aynı zamanda mıntıka, yer ve yetki alanını ifade etmek için de kullanılıyor.


Mıntıka ne demektir, ayrıntılı tanım yapmak gerekirse; Mıntıka, sınırları idari, ekonomik birliğe, toprak, iklim ve bitki özelliklerinin benzerliğine veya üzerinde yaşayan insanların aynı soydan gelmiş olmalarına göre belirlenen toprak parçasıdır.


Ayrıca mıntıka, bir kentin, bilinçli bir belgeleme yöneltisinin sonucu olarak, işleyim, tarım, konut, yönetim, tecim vb. işlevleri için, düzen tasarında ayrılmış alanlardan herbirini ifade ediyor.



Işıl Seren...