12 / 05 / 2024

miras arsa bildirimi ceza

miras arsa bildirimi ceza

Şükrü Kızılot Hürriyet Gazetesi'ndeki bugünki yazısında okuyucularından birinin sorduğu Miras olan arsayı bildirmemenin cezası sorusuna cevap verdi...

Konut ve arsa mirasçıları dikkat! Yeni düzenleme ile hisseli tapular daha kolay paylaşılacak! İşte ayrıntılar...

Konut ve arsa gibi gayrimenkullerin hisselere bölünmesiyle ilgili yaşanan hukuki karmaşalar yeni bir uygulamanın devreye girmesiyle daha kolay hale geldi. Peki hisseli tapular nasıl paylaşılıyor? işte ayrıntılar... 

Arsa mirasçılarına talih kuşu kondu! İşlenmeyen araziler artık kiralanacak!

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından, annesinden ya da babasından miras kalanlara sevindiren haber geldi. Mirasçıların işlenmeyen arazileri artık kiralanacak.

Miras kalanlar bunu yaparsanız tek kuruş pay alamayacaksınız! Arsa, tarla, ev, araba her şey elinizden kayıp gidecek...

Miras paylaşımı sürecinde birkaç istisnai durumlarda, bazı çocuklar miras payından faydalanamayabiliyor. Miras kalanlar bunu yaparsanız tek kuruş pay alamayacaksınız! Arsa, tarla, ev, araba her şey elinizden kayıp gidecek...

Miras kalan tapuyu üzerine almadan satış yapılır mı?

Miras yoluyla ev, arsa gibi mülkler kişi veya kişilere kalabilir. Bundan sonraki aşamalar nasıl işler? Kişiler, “miras kalan tapuyu üzerine almadan satış yapabilir mı?” İşte detaylar!

Mirastan kalan hissemi satabilir miyim? Miras kalan evin kardeşlerden birine devredilmesi için ne yapılmalıdır?

Miras yolu ile geçen ev, arsa ya da bu tarz mülklere dair pek çok soru sorulmaktadır. İşte mirasçıların sorduğu o sorular!

Mirasın mahkeme kararı ile satışı nasıl yapılır?

Miras, birine, ölen bir yakınından kalan mal mülktür. Miras yolu ile vatandaşlara konut, arsa ya da dükkan kalabilir. Bu mülklere dair vatandaşlar hangi işlemleri yapabilir? İşte detaylar!

Miras kalan tapu işlemleri nasıl yapılır?

Miras kalan bir ev, arsa ya da dükkana dair tapu işlemleri nasıl yürütüyor. İşte bu konuda sıkça sorulan “Miras kalan tapu işlemleri nasıl yapılır?” sorusunun yanıtı!

Miras kalan arsa hissemi üzerime nasıl alırım?

Miras kalan arsa hissemi üzerime nasıl alırım? sorusu pek çok insan tarafından sorulmaktadır. İşte sorulan soruların yanıtları!

Ölen kapıcının milyonluk mirası paylaşılamadı! 30 yıl kapıcılık, yaptı mal varlığı dudak uçuklattı!

Başkent Ankara'da 30 yıl boyunca kapıcılık yaptıktan sonra 2015 yılında vefat eden ve mirasçılarına Pursaklar'da 3 daire, Çankaya'da 8 daire, yüklü miktarda altın, 1 arsa, ve 700 bin TL bırakan Mehmet Kaşkaya'nın 5 çocuğu arasındaki miras davası 9 yıldır devam ediyor.

Üvey anne ve çocuklar arasında miras paylaşımı nasıl olur?

Posta Gazetesi Tamer Heper'e gelen soruda, annesi sağken 1970'te arsa aldıklarını sonra annesinin vefat ettiğini belirten okuyucu, babasının evlendiğini, ikinci bir arsa daha aldıklarını aktardı. Okuyucu babasının vefatı durumunda mirasın nasıl bölüşüleceğini sordu.

Miras kalan hisseli arsada hissedar payını satabilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda babasından miras kalan arsa hissedarının emlakçıyla 1.350 TL'den anlaştığını ve kendilerinin de satış yapmaları için bilgi verdiğini aktaran okuyucu, emlakçının satış ilanını 1.581 TL'den verdiğini; satış yapmak zorunda olup olmadığını sordu.

Denizli'de akrabalar arasında 'arsa mirası' anlaşmazlığı: 1 ölü!

Denizli Babadağ'da, akrabalar arasında 'arsa mirası' anlaşmazlığı sebebiyle kavga çıktı, av tüfeğiyle vurulan Sait Tülüoğlu (79), hayatını kaybetti.

Mirasta yeni dönem: Artık hisse senetleri miras kalıyor!

Global Menkul Değerler Genel Müdürü Gülşeyma Doğançay, pandemiyle birlikte küresel olarak hisse senedi piyasasına talebin arttığını belirterek eskiden ev ve arsa miras bırakılırken artık hisse senedi bırakanların sayısının yükseldiğini dile getirdi.

miras arsa bildirimi ceza Haberi

miras arsa bildirimi ceza

SORU: Babamızdan 10 yıl önce miras kalan arsa değerlendi. İnşaat firmaları, daire karşılığı talip oluyorlar. Biz başka miras kalan mal veya para da olmadığı için Veraset ve İntikal Vergisi beyannamesi ile bildirmemiştik. Şimdi de korkuyoruz. "Arsa kadar vergisi ve cezası çıkarsa" diye.. En güveneceğimiz bilgiyi sizden alabileceğimizi düşündük. Ne dersiniz çok ceza gelir mi? 

Daha ötesi arsa elimizden gider mi? Turan Çelik - BURSA 


YANIT: Rahat olun. geç bildirdiğiniz için ceza gelmez. Veraset ve İntikal Vergisi Kanununda bu yönde boşluk var. O da siz ve sizin durumunuzda olanların lehine.. 


Şükrü Kızılot/Hürriyet...