03 / 05 / 2024

Miras Atölyesi şarköy

Miras Atölyesi şarköy

Büyükşehir Belediyesi 'nin kent tarihini gün yüzüne çıkarmayı hedefleyen Miras Atölyesi Projesi'nin ikinci etabı Şarköy'de hayata geçirilecek. Uçmakdere Mahallesi'nde tescilli 52 adet yapının restore edilecek.

Kasımpaşa'daki Liman İşletmesi'nin temeli 1937 yılında atılmış!

Kasımpaşa'daki Liman İşletmesinin temeli 1937 yılında atılmış. 1937 yılındaki temel atma töreninde Deniz Kumandanlığı ve Liman İşletme Müdürlüğü proje için imza atmış...

Hatay 100. Yıl Köyü'nün temeli atıldı! Depremzedeler 3 yıl boyunca ücretsiz yararlanacak!

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, Jandarma Asayiş Vakfı ve Gülmek İyileştirir Derneğinin işbirliği ve sanatçılar, iş insanları ve gönüllülerin katkılarıyla üniversite kampüsü içerisinde depremzedeler için temeli atılan "100. Yıl Köyü" isimli yaşam alanının 3 ay içerisinde tamamlanması planlanıyor.

Mirasçı kiracıyı çıkarabilir mi? Tevdi Mahalli tayini nasıl olur?

Mirasçının kiracıyı çıkarma yetkisinin olup olmadığı merak edilen konulardan biridir. Bu durumda belirlenen bir kural geçerlidir. Peki mirasçı kiracıyı çıkarabilir mi ve tevdi mahalli tayini nasıl olur? İştr konu ile ilgili merak edilen kapsamlı bilgiler haberin devamında…

Maaşlara ek yüzde 30 zam müjdesi! İmzalar atıldı en yüksek maaş 7 bin 150 lira olacak

Temmuz ayında asgari ücrete yapılan ek zam sonrasında maaşlara yüzde 30 zam müjdesi geldi. İmzalar atıldı. Asgari ücrete yapılan Temmuz zammıyla birlikte maaşlar 5 bin 500 liraya yükselmişti. Söz konusu maaşlara çalışan işçilere yüzde 30 zam daha yapıldı. İşte detaylar..

Ölen kapıcının milyonluk mirası paylaşılamadı! 30 yıl kapıcılık, yaptı mal varlığı dudak uçuklattı!

Başkent Ankara'da 30 yıl boyunca kapıcılık yaptıktan sonra 2015 yılında vefat eden ve mirasçılarına Pursaklar'da 3 daire, Çankaya'da 8 daire, yüklü miktarda altın, 1 arsa, ve 700 bin TL bırakan Mehmet Kaşkaya'nın 5 çocuğu arasındaki miras davası 9 yıldır devam ediyor.

Msk Mimari Proje Atölyesi İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Msk Mimari Proje Atölyesi İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Üsküdar'da 10 bin TL sermaye bedeli ile Muhammed Said Kaya tarafından kuruldu.

Sancar Mimarlık Ve Tasarım Atölyesi Limited Şirketi kuruldu!

Sancar Mimarlık Ve Tasarım Atölyesi Limited Şirketi Beyoğlu’nda 50 bin TL sermaye bedeli ile M.Hüseyin Sancar tarafından kuruldu.

Mekan Atölyesi Mimarlık Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Mekan Atölyesi Mimarlık Hizmetleri Limited Şirketi Kadıköy’de 30 bin TL sermaye bedeli ile Çetin Ayık Fadime    Kul  ve Sinan Şerifoğlu tarafından kuruldu.

Bursa Yıldırım Belediyesi 2021'i kentsel dönüşüm ve imarda atılım yılı ilan etti!

Geçen yılı ‘Fen İşleri Yılı’ ilan ettiklerini anımsatan Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, 2020’yi hedeflerine ulaşarak kapattıklarını belirtti. 2021’i “Atılım Yılı” olarak belirlediklerini kaydeden Yılmaz, ilçeye vizyon katacak önemli projelerin bu yıl hayata geçirileceğini söyledi.

Tekirdağ'da 2.4 milyona restore edilen Şarköy-Güzelköy Camisi Mart'ta açılacak!

Tekirdağ'da restore edilen Osmanlı yapısı 600 yıllık Şarköy-Güzelköy Camisi'nin Mart'ta ibadete açılacağı açıklandı.

Domearc Mimarlık Ve Ahşap Tasarım Atölyesi Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Domearc Mimarlık Ve Ahşap Tasarım Atölyesi Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Sultangazi'de 250 bin TL sermaye bedeli ile Abdulkadir Belek, Nevzat Yiğit Çağlar ve Oğuzhan Belek ortaklığında kuruldu.

Peker Holding 2021 yılını atılım yılı ilan etti!

Peker Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Peker yaptığı açıklamada, “GYO’ların yurtdışı yatırımlarıyla ilgili son SPK tebliği bizim gibi şirketlere büyük bir moral verdi. Bu kapsamda 2021 bizim için atılım yılı olacak” dedi.

Ankara’da 1513 tasarım-beceri atölyesi açıldı!

Ankara’da inşaatı tamamlanan 1513 tasarım-beceri atölyesi toplu açılışı Sincan İlkokulu'nda düzenlenen törenle yapıldı. Açılış töreninde Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından kurdele kesildi.

Miras Atölyesi şarköy Haberi

Miras Atölyesi şarköy

Tekirdağ kültürünü, yaşam tarzını, geçmişten günümüze, günümüzden de geleceğe aktaracak olan kültür varlıklarının korunması, rehabilite edilmesi, tarihi dokunun gelecek nesillere aktarılması ve turizme kazandırılması amacıyla oluşturulan 'Miras Atölyesi' projesi Süleymanpaşa'nın ardından Şarköy'de hayata geçirilecek. 


ŞARKÖYMİRAS ATÖLYESİ İÇİN TOPLANTİ YAPILDI 

üyükşehir Belediye Meclis Salonu'nda gerçekleştirilen, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün yanı sıra ilçe belediyelerinden yetkililer, demeklerden temsilciler ve muhtarların katıldığı toplantıda, Şarköy'ün başta Uçmakdere olmak üzere Gaziköy, Güzelköy, Tepeköy ve Eriklice Mahalleleri'nde gerçekleştirilmesi planlanan Miras Atölyesi projesi kapsamında tarihi ve kültürel varlıkların korunması, rehabilite edilmesi, restorasyonu ve turizme kazandırılması konusunda fikir alışverişinde bulunuldu.


İLK ETAP SÜLEYMANPAŞA 'DA BAŞLAMIŞTI

Miras Atölyesi Projesi'nin ilk etabını Süleymanpaşa İlçesi 'nde gerçekleştirdiklerini ve çalışmaların devam ettiğini belirten Başkan Albayrak, şunları dedi: "Tarihin fışkırdığı Şarköy'ün mahallelerinde de bu projeyi hayata...