04 / 05 / 2024

miras kalan borçlar

miras kalan borçlar

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde miras bırakılan gayrimenkullere borçlar için tasarrufun iptali davasının açılması durumunda neler olabileceğini kaleme aldı.

Miras kalan arazinin işlemleri için gittiği noterde hayatının şokunu yaşadı! Soyadı benzerliği arsayı 4'e böldü!

Çorum'un Oğuzlar ilçesinde, miras kalan arazinin işlemleri için gittikleri noterde hayatlarının şoku ile karşılaştılar...

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Gizligider duyurdu! Miras kalan arazilerle ilgili kiralama düzenlemesi netleşti!

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider'in açıkladığı miras kalan toprağın iki yıl ekilmemesi durumunda kiralama düzenlemesinin ayrıntıları resmen belli oldu. 

Ölen kişinin borçlarından mirasçı sorumlu mudur? 

Bir kişi vefat ettiğinde, borçları mirasçılara devredilip devredilmediği merak konusudur. Bu süreçde yasal düzenlemeler devreye girerek bazı yöntemler vardır. Peki ölen kişinin borçlarından mirasçı sorumlu mudur ve süreç nasıl işler? İşte mirasçıların borç ödeme durumları...

Miras kalan evi üzerine alma süresi ne kadar?

Miras kalan evi üzerine alma süresi ne kadar? bu ve buna benzer sorular vatandaşlar tarafından sıkça sorulmaktadır. İşte merak edilen detaylar!

Annemden miras kalan evde oturuyorum kardeşlerim çıkarır m? Miras kalan ev için diğer mirasçı kira alabilir mi?

Annemden miras kalan evde oturuyorum kardeşlerim çıkarır m? Miras kalan ev için diğer mirasçı kira alabilir mi? soruları vatandaşların aklını kurcalayan sorulardan bazılarıdır. Şimdi bu soruların yanıtlarına göz atalım!

Mirasçılar dikkat! 2020'de ne kadar vergi ödeyeceksiniz?

Kendisine miras kalan vatandaşların, intikal eden bu miras için vergilerini ödemeleri gerekiyor. Mirasçılar için vergi dönemi yaklaştı. Peki, mirasçılar 2020 yılında ne kadar vergi ödeyecek? 

Miras kalan evin mirasçılar arasında kullanımı nasıl olur?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Miras kalan evin mirasçılar arasında kullanımı nasıl olur?' sorusunu yanıtladı.

Fenerbahçe'nin arazileri borçları karşılayacak!

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım kulübün 350-400 milyon avro civarında borcu olduğunu ifade etti. Yıldırım, "Aldığımız araziler, borçlarımızı karşılayacak seviyede" dedi. 

Hasan Süzer’den miras kalan yalının satışı istendi!

Merhum iş adamı Hasan Süzer’den çocuklarına miras kalan yalı davalık oldu. Süzer’in oğlu iş adamı Kemal Süzer’den, karşılıksız çıkan çek nedeni ile alacaklı olan bir plastik firması önce icra takibi başlattı; daha sonra mahkemeye başvurarak yalının satışını istedi.

İnşaat firmalarının banka borçları ertelenmeli!

Prof Dr. Aydın Ayaydın, inşaat firmalarının banka borçlarının ertelenmesi veya bir miktar ek finansman sağlanması gerektiğini ifade etti.  Ayaydın, Mardinli İşadamları Derneği’nin İstanbul’da düzenlediği etkinliğe konuk oldu.

Riva ve Florya gelirleri Galatasaray'ın borçları için kullanıldı!

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Riva ve Florya arazilerinden gelen geliri söz verdiği gibi borçların kapatılması için kullandığını sözlerine ekledi. 

7 maddede site yönetimlerinin borçları!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için "site yönetimlerinin borçları" konusunu kaleme aldı. İşte Dönmez'in o yazısı..

Miras kalan taşınmazları satmak, gelir vergisine tabi midir?

Dünya Gazetesi köşe yazarı olan Bumin Doğrusöz, bugünkü yazısında ''Miras kalan taşınmazları satmak, gelir vergisine mi tabidir?'' sorusunu cevaplandırdı. İşte o haber...

miras kalan borçlar Haberi

miras kalan borçlar

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü köşesinde miras bırakılan gayrimenkullere borçlar için tasarrufun iptali davasının açılması durumunda neler olabileceğini yazdı. Tamer Heper'e bir okuyucusu, "Anneannem, vefatından önce altı gayrimenkulünden üçünü dört kızı ve torunu olan bana vasiyet etti. Ölümü ile diğer üç gayrimenkulü de mirasçılarına kaldı. Annem mirası reddetti ama annemin ortak olduğu babamın şirketinin borçları için tasarrufun iptali davası açıldı. Bu durumda bize yansıyan gayrimenkuller ne olur?" sorusunu yöneltti. 

İşte Tamer Heper'in yanıtı...

*****

Tasarrufun iptali davaları çok teknik bir davadır. Önce tarifini vermek gerekirse İcra İflas Kanunu’nun 277’nci maddesi ve devamına göre “iptal davasından maksat; 278, 279 ve 280’inci maddelerde yazılı tasarrufların butlanına hükmettirmektir”, denilerek sonraki maddelerde hangi hallerde tasarrufların iptalinin mümkün olacağı gösterilmiştir.

Özetle, borçlunun haciz ya da...