23 / 12 / 2024

miras ortaklığının giderilmesi davası

miras ortaklığının giderilmesi davası

Kimi zaman paydaşlar miras ortaklığının giderilmesini Sulh Hukuk Mahkemesinden talep edebiliyor. Peki, miras ortaklığının giderilmesi davası nasıl açılır? İşte miras ortaklığının giderilmesi davası...

Miras ortaklığının giderilmesi istemi!

Miras kalan hisseli bir taşınmazın satışı için paydaşlar aralarındaki ortaklığın bozulmasını isteyebiliyor. Miras ortaklığının giderilmesi istemi bir dilekçe ile Sulh Hukuk Mahkemesine yapılıyor...

Anayasa Mahkemesi’nden ortaklığın giderilmesi davası ile ilgili çok önemli karar!

Eyüpoğlu - Işıkgör Avukatlık ve Hukuk Bürosu yaptığı paylaşımda Anayasa Mahkemesi’nin ortaklığın giderilmesi davasına konu taşınmaz üzerindeki ihtiyati tedbirin uzun süre devam etmesinin mülkiyet hakkını ihlal ettiğine karar verdiğini belirtti.

Miras hakkında bilmeniz gereken önemli bir detay! Tüm miras hakkınız otomatik silinebilir...

Miras hukukunda yapılan değişiklikler kapsamında miras hakkınız otomatik olarak silinebilmektedir. Miras hukukunda yapılan yeni düzenlemeler kapsamında kardeşler arasında miras paylaşımından kaynaklanmış olan anlaşmazlıkları en aza indirmeyi de amaçlıyor.

Ortaklığın giderilmesi davası hangi durumlarda açılabilir?

Posta gazetesi yazarı Tamer Heper bugünkü yazısında ortaklığın giderilmesi davasını kaleme aldı. Peki ortaklığın giderilmesi davası kime açılabilir? İşte Tamer Heper'in konu ile ilgili o yazısı...

İzale-i şuyu nedir?

İzalei-i şuyu önemli bir hukuk terimidir ve bir davayı ifade eder. Ortaklığın giderilmesi davası olarak da adlandırılan bu dava kişisel mülkiyete geçilmesini sağlar. Peki izale-i şuyu davası nedir, hangi durumlarda açılı ve nasıl sonuçlanır? İşte izale-i şuyu ile ilgili bilgiler...

Miras ortaklığında arabulucuk nasıl işler?

Miras ortaklığının giderilmesinde arabuluculuk süreci, belirli bir işleyişe sahiptir. Bu süreç dava aşamasından önce, dava esnasında ve davadan sonra devreye girer. Dolayısıyla süreci takip etmek gerekir. İşte miras ortaklığının giderilmesi arabuluculuk sürecinin işleyişi hakkında önemli bilgiler...

İzale-i şüyu ne demek? Ortaklığın giderilmesi için ne yapılmalı?

İzaile-i şüyu, Türkçe karşılığı ortaklığın giderilmesi olarak ifade edilir. Taşınır veya taşınmaz mallarda ortaklığın sona erdirilmesi izale-i şüyu davası ile hukuken gerçekleşir. Kişisel mülkiyete geçişin sağlanmasına yarayan bu davanın resmen bazı kuralları vardır. 

Kiracı ve ev sahibi arasında tüm sorunları bitirecek yeni bir dönem başlıyor! Artık zorunlu olacak!

Kira, kat mülkiyeti, ortaklığın giderilmesi ve komşuluk uyuşmazlıklarında yılda 126 bin dosyayı arabulucunun çözüme kavuşturacağı ve bu uyuşmazlıklarda, 1 Eylül 2023 tarihinden itibaren tarafların dava açmadan önce arabulucuya başvuracağı öğrenildi.

Miras payının üçüncü kişiye devri nasıl olur?

Miras kalan kişiler, böyle bir durumda bazı sorular yöneltmektedirler. Onlardan biri de Miras payının üçüncü kişiye devri nasıl olur? İşte detaylar!

İzale-i Şuyu dava dilekçesi örneği 2022!

Ortaklığın giderilmesi davası, diğer bir ifadeyle izale-i şuyu davası hem taşınır hem de taşınmaz mallar adına açılan bir dava türü olarak karşımıza çıkıyor. Peki, İzale-i Şuyu dava dilekçesi nasıl yazılır? İşte İzale-i Şuyu dava dilekçesi örneği 2022...

Ortaklığın Giderilmesi Davası nedir? Ortaklığın Giderilmesi Davası nasıl açılır?

Ortaklığın Giderilmesi Davası, ülkemizde genellikle miras hukuku bağlamında mirasçılar arasında sıklıkla karşılaşılan bir dava türü olarak karşımıza çıkıyor. Peki, Ortaklığın Giderilmesi Davası nedir? Ortaklığın Giderilmesi Davası nasıl açılır?

Miras bırakılan gayrimenkul için ortaklığın giderilmesi davası açılabilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde miras bırakılan gayrimenkullerde ortaklığın giderilmesi davası açılıp açılamayacağını kaleme aldı.

Bana miras kaldığını nasıl öğrenirim?

Bir yakınınızın vefat ettiğini ve ardından miras bıraktığını düşünelim. Siz de "Bana miras kaldığını nasıl öğrenirim?" diye soruyorsanız, işte yanıtı...

TSKB GYO'nun Beyoğlu Tahir Han davası sonuçlandı!

TSKB GYO'nun 53/72 hisse sahibi olduğu İstanbul İli, Beyoğlu İlçesi 77 Ada, 57 Parsel üzerinde yer alan Tahir Han isimli taşınmaza ilişkin olarak 21 Aralık 2005 arihinde açılan "Ortaklığın Giderilmesi Davası"nda mahkemece "Ortaklığın Satış Yolu ile Giderilmesi" kararı verilmiş olup karar kesinleşti.

miras ortaklığının giderilmesi davası Haberi

miras ortaklığının giderilmesi davası

Miras ortaklığının giderilmesi davası nasıl açılır?

Bir yakınınızın vefat ettiğini ve sizin de yasal mirasçılar olduğunuzu düşünelim. Mirasın elbirliği mülkiyeti ile tescil edilmesi nedeni ile tüm mirasçılar mal üzerinde söz sahibi oluyor.


Miras kalan taşınmaz hakkında alınacak bir kararda tüm hak sahiplerinin onay vermesi gerekiyor. Kimi zaman paydaşlar miras ortaklığının giderilmesini talep edebiliyor. Peki, miras ortaklığının giderilmesi davası nasıl açılır?


Taşınmaz malda malik olan paydaş veya paydaşlar tarafından diğer paydaşlara karşı açılan ortaklığın giderilmesi davası, taşınmaz mala ortak mülkiyet olarak sahip olan hissedarların mallarının aynen taksim edilmesi veya mahkemece satılarak bedellerinin hissedarlar arasında payları nispetinde paylaştırılması için açılıyor.


Miras ortaklığının giderilmesi davası, taşınmaz malın bulunduğu yerin Sulh Hukuk Mahkemelerinde açılıyor. Mahkemeye paydaş bir dilekçe ile müracaatta bulunabiliyor.


Yapılan müracaatın ardından açılan davada paylaşma biçiminde...