01 / 05 / 2024

miras payında haksızlık yapılması

miras payında haksızlık yapılması

Miras paylaşımında haksızlık yaşanmaması için Türk Medeni Kanunu' nun Miras Hukuku' nda belirtilen düzenlemeler bulunuyor. Kanuna göre mirasçıların her biri kendilerine belirlenen oranlarda payını alabiliyorlar...

Üvey anne ve çocukların miras paylaşımı nasıl olur? Kime, ne kadar miras payı düşer?

Miras paylaşımlarında uygulanan kurallar değişkenlik gösterebiliyor. Peki üvey anne ile çocukların miras paylaşması durumunda kime, ne kadar miras payı düşer? İşte üvey anne ve çocukların miras paylaşımı ile ilgili detaylar...

SGK’dan son dakika açıklaması! Gözlük cam ve çerçeve için ödenen tutarlara yüzde 39 ila yüzde 200 arasında arttı.

Sosyal Güvenlik Kurumu, genel sağlık sigortası doğrultusunda gözlük camı ve çerçeveler için ödenen tutarlarda değişiklik yaptığını açıkladı. Bunula beraber, farklı kalemlerde de artışların yapıldığı duyuruldu.

Mirasçılardan biri imza vermezse satış yapılır mı? Miras paylaşımında anlaşmazlık olursa ne olur?

Mirasçılar belli durumlarda anlaşma sağlayamaz yani kanıda olamazlar ve bu durumda anlaşmazlıklar çıkar. Peki “Miras paylaşımında anlaşmazlık olursa ne olur?” İşte detaylar!

Bitcoin arz payında rekor! Artık dijital altın!

İki yılı aşkın süredir sabit seyreden BTC arz payı için yeni rekor! Bitcoin dijital altın olarak adlandırılabilir mi?

Miras paylaşımında anlaşmazlık olursa ne olur?

Bir kimsenin vefatı halinde malvarlığı miras olarak yasal mirasçılarına kalıyor. Peki, miras paylaşımında anlaşmazlık olursa ne olur?

Kripto para borsasındaki büyük hırsızlık ve dolandırıcılığa suç örgütü davası!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen kripto para borsasında hırsızlık ve dolandırıcılık yaparak, toplamda 72 kişiyi mağdur eden 13 sanık hakkında, 378 yıldan 763 yıla kadar değişen hapis cezaları talep edildi.

Manisa Saruhanlı Belediyesi’nin gayrimenkul satışlarında usulsüzlük iddiası!

Hurda vurgunu ile gündem olan Manisa Saruhanlı Belediyesi’nde şimdi de arsa ve gayrimenkul vurgunu patladı. İçişleri Bakanlığı, mülkiyeti Saruhanlı Belediyesi’ne ait olan pek çok arsa ve taşınmazın satışında usulsüzlük yapıldığını tespit etti.

Nureddin Nebati'nin kira fiyatları açıklamasında tutarsızlık iddiası!

Avrupa ile Türkiye arasında asgari ücret ve kira karşılaştırmasında bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, Türkiye'de konut kirasının ortalama 1261 Türk Lirası olduğunu belirtti. Karşılaştırmada tutarsızlıklar ön plana çıktı.

Dr. Mehmet Öz ve kız kardeşi Nazlım Suna Öz arasında kira kavgası!

Dünyaca ünlü kalp cerrahı Prof. Dr. Mehmet Öz, hayatını yitiren babası Prof. Dr. Mustafa Öz'ün vasiyeti nedeniyle kız kardeşi Nazlım Suna Öz ile mahkemelik olmuştu. Gerilimin arttığı miras kavgasında  Prof. Öz, kız kardeşinin Mustafa Öz’den kalan yalıyı 85 bin liraya S.T.’ye kiraladığını öne sürdü.

Murat Kurum: Kanal İstanbul bağımsızlık projemizdir!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, son günlerde İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na açılan soruşturma ile yeniden gündem olan Kanal İstanbul projesi hakkında açıklamalarda bulundu. Kurum Kanal İstanbul'un bağımsızlık projesi olduğunu dile getirdi.

Gazinocular Kralı Fahrettin Aslan'ın miras davasında sular durulmuyor!

Fahrettin Aslan'a imzalattırılan ve 3 çocuğunun mirastan feragat ettiği sözleşmede, kardeşi Mehmet Aslan'ın usulsüzlük yaptığını ileri süren Sacit Aslan, savcılığa başvurdu. Aslan, kendisine ait olan payı, kardeşinin hile ile himayesine geçirdiğini belirtti...

Bağımsızlık Köyü hizmete açıldı!

İstanbul Kalkınma Ajansı 2018 Yılı Çocuklar ve Gençler Mali Destek Programı kapsamında olan ve geçen yıl Kemerburgaz'da temeli atılan "Bağımsızlık Köyü" kapılarını açtı...

Matild Manukyan'ın miras davasında sular durulmuyor!

Genelev patroniçesi ve vergi rekortmeni Matild Manukyan’ın tek mirasçısı olan Kerope Çilingir’in (80) kendisinden 40 yaş küçük Neslihan Kahraman’la evlenmesi sonrası, kızı Dora Çilingir arasında yaşanan miras davasında sular durulmuyor...

miras payında haksızlık yapılması Haberi

miras payında haksızlık yapılması


Miras paylaşımında haksızlık!


Miras hukukuna göre belirlenen miras paylaşma kuralalrı vardır. Miras bırakan, ölüme bağlı tasarrufuyla paylaşmanın nasıl yapılacağı ve payların nasıl oluşturulacağı hakkında kurallar koyabilir. Bu kurallar, miras bırakan tarafından kastedilmemiş olan bir eşitsizlik halinde payların denkleştirilmesi olanağı saklı kalmak kaydıyla, mirasçılar için bağlayıcı bir hüküm içeriyor. Aksini arzu ettiği tasarruftan anlaşılmadıkça, miras bırakanın tereke malını bir mirasçıya özgülemesi, vasiyet olmayıp sadece paylaştırma kuralından sayılıyor.


Miras paylaşımında haksızlık yaşanmaması için Türk Medeni Kanunu'nun Miras Hukuku'nda belirtilen düzenlemeler bulunuyor. Kanunda aksine bir hüküm bulunmadıkça mirasçılar, paylaşmada terekenin bütün malları üzerinde eşit hakka sahip durumdalardır. Mirasçılar, miras bırakan ile aralarındaki ilişkiler hakkında paylaşmanın eşitliğe ve adalete uygun olması için göz önüne alınması gereken bütün bilgileri birbirlerine vermekle yükümlüdürler. Mirasçılardan her biri, tereke...