22 / 07 / 2024

mirası paylaşma oranları

mirası paylaşma oranları

Miras hukuku mal paylaşımı oranlarında veraset ilamının çıkmasından sonra eşe dörtte bir, çocuklara ise dörtte üç olarak biliniyor. Farklı durumlarda ise oranların ne olduğu aşağıda yer alıyor...

Mirasta önemli detay! Babanın reddettiği miras çocuğa geçer mi?

Miras paylaşımları aileler arasında gerçekleşirken yapılacak olan kuralların bilinmesi çoğu sorunun önüne geçmiş oluyor. Bu süreçte de reddedilen mirasın akıbetinin ne olacağı da hukuki olarak kesin bir şekilde belirlenmiş durumda.

Miras paylaşımlarında yeni uygulama! Uymayanlar ceza ödeyebilir...

Miras paylaşımında aranan yeni şart ortaya çıktığı kaydedildi. Yapılan değerlendirme kapamında, bundan sonra buna uymayan ceza ödeyecekler.

Kardeşler arası miras paylaşımında dikkat edilmesi gerekenler...

Hisseli tapu sahiplerini ilgilendiren önemli bir değişiklik uzmanlar tarafından açıklandı. Buna göre, kardeşler arasında gerçekleşen miras paylaşımında artık yeni düzenlemeler hayata geçirilmiş olacak.

Miras hakkında bilmeniz gereken önemli bir detay! Tüm miras hakkınız otomatik silinebilir...

Miras hukukunda yapılan değişiklikler kapsamında miras hakkınız otomatik olarak silinebilmektedir. Miras hukukunda yapılan yeni düzenlemeler kapsamında kardeşler arasında miras paylaşımından kaynaklanmış olan anlaşmazlıkları en aza indirmeyi de amaçlıyor.

Dr. Ahmet Büyükduman kira değişimleri ve TÜFE enflasyonunu paylaşarak sordu: Hangisi daha gerçekçi?

Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Dr. Ahmet Büyükduman resmi X hesabı üzerinden kira değişimleri ve TÜFE enflasyonunu paylaşarak, hangisinin daha gerçekçi olduğunu sordu. İşte Ahmet Büyükduman'ın o paylaşımı ve paylaşıma gelen yanıtlar...

Mirasçılar hangi durumlarda mirastan men edilebilirler?

Miras kavgalarının önüne geçmek amacı ile pek çok yeni düzenleme yapılmaktadır. Buna göre, miras hukukunda eşitlik ve adaleti sağlamak için adımlar somut adımlar atıldığı ifade edildi. Miras paylaşımında merak edilen detaylar ve mirastan men edilme durumda neler yapılır? 

Miras paylaşımında önemli detay! Çocuklarına eşit miras bırakmayan anne ve baba hakkında yeni düzenleme...

Türkiye'de milyonlarca ebeveyn, miras dağıtımı konusunda çocukları arasında ayrım yapabiliyorlar. Fakat, kanunlara göre anne ve babaların kendi üzerine kayıtlı tapuları hayatta oldukları süre boyunca istedikleri çocuklarına bırakabilme hakları vardır.

Ünlü ekonomist yabancıya konut satışı grafiğini paylaştı, yorumlar gecikmedi: Vatandaşlık alıp gittiler!

TÜİK tarafından açıklanan rakamlara göre yabancıya konut satışı yüzde 50.3 düşerek 1.272 adede geriledi. TCMB eski başekonomisti Prof. Dr. Ali Hakan Kara, yabancılara konut satışının yükselişi ve düşüşü temalı çalışmayı paylaşırken, söz konusu paylaşıma yorumlar da gecikmedi.

Mağdur ev sahibi, 'Kiracım kıstığı kirayla estetik yaptırıyor, sizinki ne yaptırıyor' diye sordu, cevaplar şaşırttı!

Ev sahipleri ve kiracılar arasında sular durulmazken, mağdur ev sahibinden şaşırtan bir paylaşım geldi. Müzeyyen Mağdur ev sahibi sosyal medya hesabı üzerinden "Benim kiracım kıstığı kira ile estetik yaptırıyor, sizinki ne yaptırıyor?" diye sordu. Paylaşıma gelen yorumlar şaşırttı...

Miras paylaşımında merak edilenler! Bağışlanmış olan miras bozulur mu?

Miras paylaşımları zaman zaman sürpriz sonuçların ortaya çıkmasına neden olabilmektedir. Bu süreçte de özellikle de bağışlanan miras için yasal mirasçılar bozma yolunu arıyorlar. Peki, miras paylaşımı nasıl bozulur ve yasal süreçler nedir?

Miras bekleyenler nelere dikkat etmeli? Miras paylaşımı hakkında yeni karar!

Günümüz şartlarında miras kavgalarına son veren yeni karar ile birlikte kardeşler arasındaki anlaşmazlıklara da çözüm getirilmesi bekleniyor. Buna göre, ebeveynlerini bakmak ile sorumlu olan çocuklar, ebeveynlerinin vefat durumundan sonra miras konusunda söz hakkı sahibi olabilecekler.

Miras paylaşacak kardeşler nelere dikkat etmeli?

Aile tarafından bırakılan miras paylaşımlarında kardeşler arasında yaşanan anlaşmazlıklar ve sonrasında çıkna sorunlar karşısında atılabilecek adımlar vatandaşlar tarafından merak edilmektedir. Buna göre, kardeşler eşit payda miras almak zorunda mı?

Mağdur ev sahibi, CHP'li Ali Mahir Başarır'a seslendi: Ben ve benim gibi mağdurlar için tek kelime etmiyorsunuz!

Ev sahibi kiracı kavgalarının alevlendiği şu günlerde mağdur bir ev sahibinden CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır'a eleştiri geldi. İşte mağdur ev sahibinin o paylaşımı ve paylaşıma gelen yorumlar...

mirası paylaşma oranları Haberi

mirası paylaşma oranları


Yasal mirasçılar, bu sıfatlarını doğrudan kanundan alan kişilerdir. Bir kısım kan hısımları, evlatlık ve sağ kalan eş, miras bırakanın ölümü anında hayatta olmak ve mirastan yoksunluğu gerektirecek konumda olmamak şartıyla kanuni mirasçı olarak kabul ediliyor. Medeni Kanun’a göre mirasçı bırakmaksızın ölen kimsenin mirası devlete geçer ve devlet külli halef olmasına rağmen ölenin borçlarından yalnızca tereke malları değerince sorumlu olur.


Miras hukuku mal paylaşımı oranları!


Miras hukuku mal paylaşımı oranları eş ve çocuklar arasında şöyle gerçekleşiyor: 

Veraset ilamının çıkmasından sonra, eş mirasın dörtte birini alıyor. Geri kalan mirasın dörtte üçü mirasçının çocukları eşit oranda paylaşılıyor. Bir örnek vererek açıklamak gerekirse:

400 liralık mirasın dörtte biri eşe, dörtte üçü ise çocuklara kalıyor. Bir çocuk varsa 300 lira, 2 çocuk varsa 150′şer lira, 3 çocuk varsa...