02 / 05 / 2024

mirasın açılmasından yetkili mahkeme

mirasın açılmasından yetkili mahkeme

Mirasın geçmesi ve mirasın açılması ile ilgili esaslar Medeni Kanunu kapsamında açıklanıyor. Kanuna göre, miras, malvarlığının tamamı için mirasbırakanın yerleşim yerinde açılıyor. İşte mirasın geçmesi kanunu...

Mahkemeden, Kartal’daki 56 bin 642 metrekarelik şehir parkı ve askeri alanın yapılaşmaya açılmasına dur kararı!

Mahkeme, TMMOB Şehir Plancıları Odası ve Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi tarafından açılan davanın ardından Kartal’daki 56 bin 642 metrekarelik şehir parkı ve askeri alanın yapılaşmaya açılmasına dur kararı verdi. İşte ayrıntılar..

İMO Kocaeli Şube Başkanı Akgün: ‘Kentsel dönüşümün önü açılsın’

İnşaat Mühendisleri Odası Kocaeli Şube Başkanı Ali Akgün, kentsel dönüşüm kanuna ilişkin yaptığı açıklamada, “İstanbul depreminde büyük bir felaket yaşamamak ve depremin çevre kentlere etkisinin daha fazla büyümemesi açısından zaman kaybetmeden kentsel dönüşümün önünün açılması lazım” dedi.

Milletvekili Cem Avşar: Rezerv alanlarının açılmasıyla alakalı süreç istismara açık!

Tekirdağ Milletvekili Cem Avşar sosyal konut projelerine ilişkin TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda açıklamalarda bulundu. Kentsel Dönüşüm yasasına dikkat çeken Avşar, "Rezerv alanlarının açılmasıyla alakalı süreç istismara açık" dedi.

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gökce açıkladı: ‘Askeri alanların imara açılması afet yönetiminde riski arttırdı!’

TMMOB Şehir Plancıları Odası Genel Merkezince düzenlenen 8 Kasım Dünya Şehircilik Günü 47’nci Kolokyumu’nda konuşan İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gökce, “Askeri alanların imara açılması, afet yönetimi bakımından riskleri arttırdı ve şehirlerin planlanması bakımından büyük zaaflar yarattı” dedi.

İslam Memiş altından daha çok kazandıracak yatırım aracını açıkladı! Herkesi şaşırttı! Yatırımcılar ters köşe olacak!

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş altından daha çok kazandıracak yatırım aracını açıkladı! Yatırımcılar ters köşe olacak!

Merkez Bankası'ndan son dakika altın açıklaması! Kasasındaki altın değeri toplam 44,3 milyar dolar!

Merkez Bankası'ndan son dakika altın açıklaması geldi. Merkez Bankası'nın kasasındaki altının değeri 44,3 milyar dolar oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Karadeniz doğal gazından yararlanarak desteklerin artırılacağını açıkladı!

Desteklerin artırılması ve genç girişimcilerin iş kurmalarına yönelik faizsiz kredi desteğiyle ilgili olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan, Karadeniz doğal gazı kaynaklı gelirlerin kullanılacağını açıkladı.

Ankara-Sivas hızlı tren seferlerinin açılmasına son 5 gün kaldı!

Binlerce kişinin heyecanla beklediği Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı'nın 26 Nisan'da açılması planlanıyor.

Doların geleceği rakamı duyanın aklı başından gidecek! İslam Memiş açıkladı! Bu rakamı gören dövizciye koşacak

Doların geleceği rakamı duyanın aklı başından gidecek! Piyasa Uzmanı İslam Memiş bir çırpıda açıkladı! Bu rakamı gören dövizciye koşacak..

Okulların açılmasına saatler kala son dakika gelişmesi! İstanbul’da 93 okula tahliye kararı!

Büyük deprem felaketinin ardından gözlerin çevrildiği İstanbul’la ilgili çok önemli bir son dakika açıklaması geldi. Valilik, yapılan inceleme sonunda deprem riski taşıdığı belirlenen 93 okul için tahliye kararı alındığını duyurdu.

Piyasa uzmanlarından önemli uyarı! Tedbir alınmadan Borsa İstanbul açılmasın!

Borsa İstanbul açılmadan önce önlemlerin alınması gerektiğini belirten uzmanlar, piyasaların sakin bir ortamda açılması için önemli uyarılarda bulundular. İşte o öneriler...

İslam Memiş az önce tek tek açıkladı, duyanların aklı başından gitti! Bunu yapan çok kazanacak! Hemen bakın!

İslam Memiş az önce tek tek açıkladı, duyanların aklı başından gitti... Bunu yapan çok kazanacak... Hemen bakın...

Merkez Bankası doların ne kadar olacağını açıkladı! Kenarda 1 doları bile olanlar acil baksın! Dolar bu kadar olacak

Geçtiğimiz hafta açıklanan Amerika Merkez Bankası (Fed) faiz kararı sonrası gözler dolara çevrildi. Fed başkanı Jerome Powell'ın açıklamalarından sonra dolar değer kaybetmeye başladı. Peki dolar ne olur?Merkez Bankası doların ne kadar olacağını açıkladı! Kenarda 1 doları bile olanlar acil baksın! Do

mirasın açılmasından yetkili mahkeme Haberi

mirasın açılmasından yetkili mahkeme

Mirasın geçmesi kanunu!

Mirasın geçmesi ve mirasın açılması ile ilgili esaslar Medeni Kanunu kapsamında açıklanıyor. Kanuna göre, miras, malvarlığının tamamı için mirasbırakanın yerleşim yerinde açılıyor.


MİRASIN GEÇMESİ KANUNU


MİRASIN AÇILMASI

A. Açılma ve değerlendirme anı

MADDE 575.- Miras, mirasbırakanın ölümüyle açılır. Mirasbırakanın sağlığında yapmış olduğu mirasla ilgili kazandırmalar ve paylaştırmalar, terekenin ölüm anındaki durumuna göre değerlendirilir.


B. Açılma yeri ve yetkili mahkeme

MADDE 576.- Miras, malvarlığının tamamı için mirasbırakanın yerleşim yerinde açılır.


Mirasbırakanın tasarruflarının iptali veya tenkisi, mirasın paylaştırılması ve miras sebebiyle istihkak davaları bu yerleşim yeri mahkemesinde görülür.


C. Açılmanın hükümleri

I. Mirasa ehliyet

1.Hak ehliyeti

MADDE 577.- Bu Kanuna göre mirasa ehil olmayanlar dışındaki herkes mirasçı olabileceği gibi, vasiyet alacaklısı da olabilir.

Tüzel kişiliği bulunmayan bir topluluğa belli bir amaç için yapılan kazandırmaları, o topluluk içindeki kişiler, mirasbırakan tarafından belirlenen...