16 / 05 / 2024

mirasın alınma zamanı

mirasın alınma zamanı

Vefat eden kimsenin geride bıraktığı mallarda hakkı olan kişiler ile her birinin payını ve bu paylarla ilgili hesap şekillerini gösteren hükümler ve kaidelere miras adını veriyoruz.Peki miras ne zaman alınır?

Miras konusunda bilmeniz gerekenler! Miras bırakılmayan kişi mirasını nasıl geriye alır?

Türkiye’de miras konusunda yaşanan sıkıntılar ilgili vatandaşlar sürekli araştırma yapıyorlar. Buna göre miras ile ilgili detay çok sayıda ayrıntı araştırılırken en çok da anne veya babasının miraslarından pay alamayan kişiler haklarını alıp alamayacakları merak edip araştırıyorlar.

'Altın alım fırsatı verecek panik yapmayın' diyen analist açıkladı: Gram altın son 1 haftada 2.069'dan 1.950'ye geldi!

Altın fiyatları yatırımcıların odağında olmaya devam ediyor. Yeni yıla rekorla giriş yapan altının ne zaman alım fırsatı vereceği ise merak konusu olurken, altın analistinden '' Altın alım fırsatı verecek panik yapmayın' açıklaması geldi.

Yatırımcılar soruyor: Konut ne zaman alınır, ne zaman satılır? 

Dreamland Gayrimenkul Yatırım Şirketi CEO'su Deniz Tüzüner, konut alım satımının yılın belli dönemlerinde daha yoğun olduğunu belirtti. Peki ne zaman konut alınır, ne zaman satılır?

Üsküdar'da kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz! Hangi mahalledeki kentsel dönüşüm ne zaman bitecek? 

Üsküdar'ın farklı mahallelerinde kentsel dönüşüm çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Peki hangi mahalledeki kentsel dönüşüm ne zaman bitecek? 

Bu yüksek fiyatlardan altın alınır mı? Altın alacaklar dikkat! Altın yatırımı için doğru zaman mı? Tek tek açıklandı! 

Altın alacak vatandaşlar 'Bu yüksek fiyatlardan altın alınır mı?, Altın yatırımı için doğru zaman mı?' sorularının yanıtlarını merak ediyor. Uzman isimler tek tek açıkladı. İşte merak edilenler...

Kripto hesabı olanlar dikkat! Ölmeden önce şifreyi söylemediyseniz, kripto mirasınız da mezara gider!

Kripto varlıklarınız siz öldükten sonra mirasçılarınıza geçer. Mirasçılık belgesini borsaya ya da ilgili kurumlara sunan mirasçı payını alır. Kripto varlıklarınızı kişisel hesaplarda tutuyorsanız ve şifreyi kimseye söylemediyseniz, kripto mirasınızı kimse alamaz.

Gram altının 1.500 TL'yi geçeceği tarih belli oldu! Geri sayım başladı! Altın alıp satmak isteyenler bu habere dikkat!

Gram altın, rekor üstüne rekor kırmaya devam ediyor. Bugün altın fiyatlarında ibreler tekrar yeşili gösterirken herkesin ''Gram altın ne zaman 1.500 TL'yi geçecek'' sorusu yanıt buldu. Geri sayım başladı! Altın alıp satmak isteyenler bu habere dikkat!

Gümüş için alım zamanı belli oldu! Altın ve piyasa uzmanı İslam Memiş net tarihi açıkladı

Altın ve piyasa uzmanı İslam Memiş gümüş yatırımı yapmak isteyenler için alım zamanını açıkladı. Net tarih belli oldu. İşte detaylar...

Altın alalım mı? sorusuna yanıt İslam Memiş'ten geldi! Altın için en doğru alım zamanı resmen belli oldu

Altın ve piyasa uzmanı İslam Memiş, altın almak için bekleyen yatırımcılara en doğru alım zamanını açıkladı.

İslam Memiş, altın takvimini açıkladı! Frene basan altın için şimdi alım zamanı! Yatırımcılar geç kalmadan hemen koşun

Altın fiyatları, geçtiğimiz haftalarda ABD'den gelen verilerin etkisi ile bir anda yükselirken yatırımcıların çoğu altın alım fırsatını kaçırdı. İslam Memiş ise altın takvimini açıklayarak yatırımcıları uyardı. Frene basan altın için şimdi alım zamanı! Yatırımcılar dikkat, geç kalmadan alın...

Gümüşe olan talep fiyatları yükseltti! Gümüşün gramı ne kadar? Gümüşte en doğru alım zamanı

Yatırımcıların son zamanlarda gümüşe olan talepleri arttı. Talepteki bu artış gümüş fiyatlarını da yükselmeye başladı. Gümüş fiyatları haftanın son işlem gününde yükselişe geçerken gümüş bugün kaç lira oldu ve en doğru alım zamanı ne zaman? İşte merak edilenler...

İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nın taşınma kararına öğrencilerden tepki!

İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nın Kadıköy’deki İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ait binadan Göztepe’ye taşınma kararının alınmasına öğrencilerden tepki geldi.

Satın alınan gayrimenkul 5 yıl içinde satılırsa ne olur?

Satın alınma tarihinden itibaren beş yıl içinde satılan gayrimenkullerin değer artış kazancı için yıllık gelir vergisi beyannamesi verilir. Beyan edilecek rakam "safi değer artışı” hesaplanarak bulunur.

mirasın alınma zamanı Haberi

mirasın alınma zamanı

Miras ne zaman alınır?

Miras, mirasbırakanın ölümüyle birlikte açılıyor. Mirasbırakanın sağlığında yapmış olduğu mirasla ilgili kazandırmalar ve paylaştırmalar, terekenin ölüm anındaki durumuna göre değerlendiriliyor.Ölüm anından sonra kanundaki hükümlere de uyarak  mirasın alınması süreci başlıyor.


Medeni Kanunda da yer alan maddelere göre mirasa ehil olmayanlar dışındaki herkes mirasçı olabileceği gibi, vasiyet alacaklısı da olabiliyor.Tüzel kişiliği bulunmayan bir topluluğa belli bir amaç için yapılan kazandırmaları, o topluluk içindeki kişiler, mirasbırakan tarafından belirlenen bu amacı gerçekleştirme kaydıyla birlikte edinmiş oluyorlar; amacın bu yolla gerçekleştirilmesine olanak yoksa, yapılan kazandırma vakıf kurma sayılıyor.


Aşağıdaki kimseler, mirasçı olamayacakları gibi; ölüme bağlı tasarrufla herhangi bir hak da talep edemiyorlar:


1. Mirasbırakanı kasten ve hukuka aykırı olarak öldüren veya öldürmeye teşebbüs edenler,

2. Mirasbırakanı kasten ve hukuka aykırı olarak sürekli şekilde ölüme...