03 / 05 / 2024

mirastan neden çıkarılır

mirastan neden çıkarılır

Mirasbırakan kimse, yasal mirasçılarını ardında bıraktığı mirastan yoksun edebiliyor. Ancak bunun için haklı nedenlerin meydana gelmesi gerekiyor. Peki, mirastan nasıl çıkarılır? İşte mirastan çıkarma sebepleri...

Kira tespit davası neden açılır? Kira artışı hesaplama 2024!

Kira sözleşmesi yapılırken, taraflar kira bedelini özgürce belirleyebiliyorlar. Ancak bazı durumlarda ev sahipleri ve kiracılar kira bedelinde anlaşamıyor bu durumda mahkemenin yolu tutuluyor. Peki kira tespit davası neden açılır? Kira artışı hesaplama 2024... 

Kat karşılığı anlaşması nedir? Kimler arasında yapılır?

Gayrimenkul alanında kullanılan ve belirli bir işlemi kapsayan kat karşılığı anlaşması önemli bir kavramdır. Bu anlaşma gayrimenkulde söz sahibi olan belirli kişiler arasında yapılır ve önemli bir amaç taşır. Peki kat karşılığı anlaşması nedir ve kimler arasında yapılır?

İmar affı nedir? Neden yapılır ve avantajları nelerdir?

3194 sayılı İmar Kanunu'nda gerçekleştirilen düzenleme, ruhsatsız veya ruhsat ve eklerine aykırı inşa edilen yapıların kayıt altına alınmasını sağlayarak devlet ile vatandaş arasında uzlaşmayı amaçlayan bir uygulamadır. Peki imar affı neden yapılır ve yapı sahiplerine ne kazandırır?

EKMAS Yapı ve ArsaVev'den devrim niteliğinde işbirliği! Arsa yatırımcıları kat karşılığı ile ev sahibi oluyor!

EKMAS Group şirketlerinden EKMAS Yapı, imarlı ve projelendirilmiş arsalar sunan arsaVev ile iş birliği yaparak devrim niteliğinde bir modele imza attı. Arsa yatırımcıları kat karşılığı ile ev sahibi oluyor...

Kira sözleşmesi bitince kiracı çıkarılır mı? Sözleşmeden ne kadar sonra kiracı çıkarılır?

Kiracıları ilgilendiren konulardan biri de sözleşme durumlarıdır. Genelde senelik imzalanan sözleşmelerin bitiminde kiracıların hemen çıkarılıp çıkarılmaması merak ediliyor. Bu konuda yasal düzenlemelere göre belirli kurallar uygulandığı için sorunun yanıtları farklıdır.

Yeni ev tapusu nasıl alınır? Tapusu olmayan yere ev yapılır mı?

Yeni ev alan kişiler, tapularını nasıl çıkarabileceklerini araştırıyor. “Tapu nasıl çıkarılır? Tapusu olmayan evin noter satışı mümkün mü?” İşte detaylar!

Binalara deprem testi nasıl ve nereden yaptırılır? Deprem dayanıklılık sonucu kaç günde çıkar? Tek tek açıklandı! 

Oturduğu binanın sağlamlığından emin olmak isteyenler bina dayanıklılık testi ile ilgili detayları merak ediyor. Peki binalara deprem testi nasıl ve nereden yaptırılır? Deprem dayanıklılık sonucu kaç günde çıkar?

Kiracıların ve ev sahiplerin dikkatine! Evden çıkmayan kiracı nasıl çıkarılır?

Kiracılar ve ev sahipleri iyi geçinebildiği, aksi de olabilir. Bu durumda ev sahipleri, “Evden çıkmayan kiracı nasıl çıkarılır?” sorusuna yanıt aramaya başlıyor. İşte merak edilen detaylar!

Kirasını düzenli ödeyen kiracı nasıl çıkarılır? Kiracı evden çıkmıyor ne yapmalıyım?

Kira, mülk sahibine her ay ödenen bir miktardır. Bu miktar önceden iki taraf arasında yapılan kontratta da yazar. Peki “Kirasını düzenli ödeyen kiracı nasıl çıkarılır?” İşte detaylar!

Sözleşme olmadan ev sahibi kiracıyı çıkarabilir mi? Sözleşmesi olmayan kiracı ne kadar sürede çıkarılır?

Kiracı ve ev sahipleri kiralanan mülke dair bir kontrat imzalarlar. Bu kontratta belli başlı kurallar yazılıdır. Peki bu kontrat yoksa ne yapılır?

Kiracı kaç kez kira ödemezse çıkarılır?

Kiracılar, ev sahibine her ay anlaştığı kira bedelini vermektedir. Ancak bu durum gecikir ya da uzun bir süre ödenmez ise ne olur? Peki “Kiracı kaç kez kira ödemezse çıkarılır?” İşte detaylar!

Tapu belgesi nasıl çıkarılır?

Tapu belgesi nasıl çıkarılır? Tapu belgesi e-Devletten çıkarılır mı? soruları tapu da işi olan ve tapu belgesi çıkarılması gerekli kılan durumlar bulunmaktadır. Peki Tapu belgesi nasıl çıkarılır?

Mirastan ıskat nedir? Mirastan ıskat nasıl yapılır?

Miras bırakanın mirasçısını mirastan mahrum bırakmasına mirastan ıskat deniyor. Peki, Mirastan ıskat nasıl yapılır? Mirasta ıskatın hukuki dayanağı nedir? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

mirastan neden çıkarılır Haberi

mirastan neden çıkarılır

Mirastan çıkarma sebepleri!

Medeni Kanunu Miras hukuku hükümlerine göre mirasa ehil olmayanlar dışındaki herkes mirasçı olabileceği gibi, vasiyet alacaklısı da olabiliyor.


Tüzel kişiliği bulunmayan bir topluluğa belli bir amaç için yapılan kazandırmaları, o topluluk içindeki kişiler, mirasbırakan tarafından belirlenen bu amacı gerçekleştirme kaydıyla birlikte edinmiş olurlar; amacın bu yolla gerçekleştirilmesine olanak yoksa, yapılan kazandırma vakıf kurma sayılır.


Mirasbırakan, mirasçılarını mirastan yoksun bırakabiliyor. Ancak bunun için haklı nedenlerin meydana gelmesi gerekiyor. Peki, mirastan çıkarma sebepleri nelerdir?


Mirastan yoksunluk sebepleri:

Aşağıdaki kimseler, mirasçı olamayacakları gibi; ölüme bağlı tasarrufla herhangi bir hak da edinemezler:


1. Mirasbırakanı kasten ve hukuka aykırı olarak öldüren veya öldürmeye teşebbüs edenler,

2. Mirasbırakanı kasten ve hukuka aykırı olarak sürekli şekilde ölüme bağlı tasarruf yapamayacak duruma getirenler,

3. Mirasbırakanın ölüme bağlı bir tasarruf yapmasını veya böyle...