17 / 05 / 2024

Mobilya ihracatçısının rotası Cezayir ve Suudi Arabistan

Mobilya ihracatçısının rotası Cezayir ve Suudi Arabistan

Mobilya ihracatçısının 2015 hedefi Cezayir ve Suudi Arabistan gibi yeni pazarlarda büyüyerek, yıl sonunda yüzde 15 büyüme oranını yakalamak.

Konut yatırımcısının yeni limanı KKTC!

Yerli ve yabancı gayrimenkul yatırımcısının yeni rotası Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti oldu. Kıbrıs'a en çok yatırımı İsrailliler yapıyor.

Mobilyada sektör temsilcileri taksit sayısının 24'e çıkarılmasını talep ediyor!

İhracatta hedef büyüten Türk mobilya sektörü iç piyasafa hareketlilik için taksit sayılarının artırılmasını talep ediyor. Weltew Home Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Balcı, “Bir evin en temel ihtiyacı olan mobilyada taksit sayısının 24’e çıkması durumunda piyasa canlanır ve tüketici rahatlar” dedi.

İstanbul depremi, konut yatırımcısının rotasını değiştirdi!

Beklenen İstanbul depremi konut yatırımcısını çevre illere yönlendirdi. Bu kapsamda Kocaeli öne planda yer alıyor. 

Gümüşün rotası belli oldu! İslam Memiş net rakamı açıkladı! Bunu yapan parasını ikiye katlayacak!

Altın Piri İslam Memiş, gümüş yatırımcıları için gümüşün rotasını açıklayarak, net rakamı söyledi. Bunu yapan parasının ikiye katlayacak.

Luxury Line'ın 2021 hedefi ulaştığı ülke sayısını 100'e çıkarmak!

Mobilya kenti MASKO’da faaliyet gösteren Luxury Line, 2021 yılında ulaştığı ülke sayısını 100’e çıkarmayı planlıyor.

Kapıköy Sınır Kapısı'nda inşaat başladı!

Türkiye'nin İran'daki ihracatında önemli bir role sahip olan Kapıköy Sınır Kapısı'nda inşaat başladı. Van TSO Başkanı Necdet Takva, çalışmaların kısa süre içerisinde tamamlanacağını açıkladı.

ABD, Rusya'ya çifte amaçlı ürün ihracat kurallarını sıkılaştırıyor!

ABD Sanayi ve Güvenlik Bürosu (BIS), askerler tarafından veya askeri amaçla kullanılabilecek ürünlerin Rusya, Çin ve Venezüella’ya ihracat kurallarını sıkılaştıran düzenlemeler hazırladı.

ABD'ye mobilya ihracatında hedef 1 milyar dolar!

MOBSAB Başkanı Nuri Gürcan, ABD'ye yönelik mobilya ihracatını 2023'de 1 milyar dolara çıkarmak istediklerini söyledi. 

6 günde 1,2 milyar dolarlık mobilya ihracatı!

"15. CNR İMOB Uluslararası İstanbul Mobilya Fuarı" kapılarını yeni rekorlarla kapatırken, fuar süresince 1,2 milyar dolarlık ihracat sözleşmesi gerçekleştirildi. 

Alfemo, mağaza sayısını iki katına çıkaracak!

Mobilya sektörünün öncü markalarından Alfemo, mağaza sayısını iki katına çıkarmayı hedefliyor.

Türk mobilya sektörünün en güzel tasarımları ödüllendirildi!

Sektörün en büyük üretici ve ihracatçı firmalarının katılımı ile gerçekleştirilen Furniture İstanbul Fuarı’nda en güzel mobilya tasarımları ödüllendirildi. 

ABD'ye mobilya ihracatı 5 yılda 4 kat arttı!

MOBSAD Başkan Vekili Yanıkçıoğlu, "Dünyanın en büyük 5'inci mobilya ihracatçısı ABD'ye önemli tutarda mobilya ihraç eder hale geldik. Bu ülkeye son 5 yılda mobilya ihracatını 4 kat artırdık." dedi.

Lazzoni ABD'deki mağaza sayısını 10’a çıkaracak!

Türk mobilya markası Lazzoni yatırımda Amerika kıtasına yöneliyor. 2009’da ABD pazarına giren firma, Amerika'daki mağaza sayısını 10’a çıkaracak.

Mobilya ihracatçısının rotası Cezayir ve Suudi Arabistan Haberi

Mobilya ihracatçısının rotası Cezayir ve Suudi Arabistan

Irak ve Libya'da yaşanan kaostan her sektör gibi nasibini alan mobilya ihracatçısı, yaralarını yeni rota olarak belirlediği Cezayir ve Suudi Arabistan'ın yanı sıra Avrupa Birliği ülkeleri ile sardı. Ancak tüm çabalara rağmen 2014 yılını son 10 yılın büyüme rakamı olan yüzde 13.2'nin altında kalarak, yüzde 10 ile tamamladı. Mobilya ihracatçısının 2015 hedefi ise Cezayir ve Suudi Arabistan gibi yeni pazarlarda büyüyerek, yıl sonunda yüzde 15 büyüme oranını yakalamak. Türkiye İhracatçılar Meclisi Yönetim Kurulu Üyesi ve İstanbul Ağaç Mamulleri ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Ahmet Güleç, mobilya ihracatında 2014'te bir önceki yıla oranla yüzde 10 artış ile 2 milyar 400 milyon doları geçtiklerini, ancak bunun son 10 yılda yakalanan yüzde 13.2 büyüme hedefinin altında olduğunu vurguladı. Hedeflerin tutturulamamasının Irak'taki...