17 / 07 / 2024

mobilya ihracatı geriledi mi

mobilya ihracatı geriledi mi

Mobilya ihracatı ABDnin uyguladığı Orman Güvenlik Kurulu Sertifikası (FSC) nedeniyle gerilerken, sektör AB ülkelerin de bu uygulamaya geçmesinden endişe ediyor

Mobilya sektöründe 2023 yılı ihracat hedefi 10 milyar dolar!

İstanbul Mobilya, Kâğıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Özkan, sektörün 2023’te 8,4 milyar dolarlık ihracat yaptıklarını söyledi. Erkan, “2023’ü 10 milyar dolarlık hedefle kapatacağımızı düşünüyoruz” dedi.

Mobilya, kağıt ve orman ürünlerinin ihracatı 4,5 milyar doları aştı!

Türkiye'nin mobilya, kağıt ve orman ürünleri ihracatı ocak-temmuz arasındaki 7 aylık dönemde 4,5 milyar doları geçti. En fazla ihracat yapılan ülke 577,6 milyon dolarla Irak oldu.

Beyaz eşyada iç talep yükseldi, ihracat geriledi!

Türkiye Beyaz Eşya Sanayicileri Derneği'ne (TÜRKBESD) göre yılın ilk altı ayında yurt içi satışlar artarken, ihracat azaldı. Başkan Gökhan Sığın, üretimlerinin 33 milyon adet, ihracatlarının 26 milyon adet olduğunu ifade etti.

2023'ün ilk yarısında 4 milyar dolarlık mobilya, kağıt ve orman ürünleri ihracatı yapıldı!

Resmi olarak açıklanan rakamlara göre, Türkiye'nin mobilya, kağıt ve orman ürünleri ihracatı bu yılın ocak-haziran döneminde 4 milyar dolar şeklinde gerçekleşti.

Mobilya, kağıt ve orman ürünlerinde tüm zamanların en yüksek mayıs ayı ihracatı gerçekleştirildi!

Mobilya, kağıt ve orman ürünleri sektörü geçen ay gerçekleştirdiği 731 milyon dolarlık ihracatla tüm zamanların en yüksek mayıs ayı ihracatına imza attı.

İnşaat malzemeleri ihracatı Nisan'da 2,19 milyar dolar oldu: 1 yılda yüzde 32,2 geriledi!

Türkiye İMSAD tarafından hazırlanan İnşaat Malzemeleri Sanayi Dış Ticaret Endeksi nisan ayı sonuçlarına göre, inşaat malzemeleri ihracatı Nisan'da 2,19 milyar dolar oldu. Bu rakam, 1 senede yüzde 32,2 geriledi. İŞte ayrıntılar...

Otomotiv üretimi Nisan ayında arttı, ihracat geriledi!

Otomotiv Sanayii Derneği (OSD) tarafından açıklanan resmi verilere göre, Nisan ayında otomotiv üretimi yüzde 5,2 arttı, ihracat da dolar bazında yüzde 0,6 geriledi.

Teknoloji ve mobilya ihracatı arasındaki dolar farkı dudak uçuklattı! Duyanların ağzı açık kaldı! Yok böyle bir fark!

Dünya gazetesi yazarı Fikret Çengel, “Teknolojiyi 70 dolar mobilyayı 1 dolara ihraç ediyoruz” başlıklı yazısında ihraç edilen ürünler arasındaki dolar farkını paylaştı. İşte detaylar...

Türkiye’nin 8 aylık mobilya ihracatı rekor kırdı!

Mobilya, Kâğıt ve Orman Ürünleri sektörü, senenin sekiz ayında Türkiye ihracatına 5, 45 milyar dolar katkı sağlarken mobilya sektörünün ihracatı ise 3, 11 milyar dolara ulaşmış oldu.

Mobilya ithalatında Rusya yönünü Türkiye’ye çevirdi! İşte detaylar!

Mobilya ihracatında Rusya başı çekiyor. Türkiye’nin Rusya’ya yaptığı mobilya ihracatı 65 milyon dolara çıktı. İşte detaylar!

Çimento sektöründe üretim, iç satış ve ihracat geriledi!

Açıklanan resmi verilere göre, çimento sektöründe üretim, iç satış ve ihracat geriledi...

Modoko yurt dışına açılıyor!

Modoko Yönetim Kurulu Başkanı Çalışkan, "Mobilya ihracatını yoğun olarak gerçekleştirdiğimiz ülkelere 25'erli gruplar halinde ziyaretlerde bulunacağız. Potansiyeli en yüksek ve bürokrasi açısından en rahat olduğunu düşündüğümüz ülkeye ilk mobilya AVM'sini kuracağız" dedi...

ABD'ye mobilya ihracatında hedef 1 milyar dolar!

MOBSAB Başkanı Nuri Gürcan, ABD'ye yönelik mobilya ihracatını 2023'de 1 milyar dolara çıkarmak istediklerini söyledi. 

mobilya ihracatı geriledi mi Haberi

mobilya ihracatı geriledi mi

İstanbul Ağaç Mamulleri ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Abdullah Tever, yazılı açıklamasında, bazı Avrupa ülkelerinin bu uygulamaya geçeceğinin sinyallerini vermeye başladığını belirterek, sertifika zorunluluğunun Avrupada yaygınlaşmasıyla ABD pazarı gibi AB pazarının da kaybedilebileceğinin altını çizdi.

Tever, ekonomik kriz nedeniyle ihracatlarında yüzde 15lik kayıp yaşadıklarını, sektörün FSC zorunluluğu dolayısıyla yüzde 45lik ihracat gerilemesiyle karşı karşıya kalabileceğini ifade etti.

FSC sertifikalı orman ürünlerini Türkiyede sadece Bolu Aladağ Orman İşletmesinin sağladığını, bu hizmetin Türkiyeye dengeli bir şekilde dağılmasını ve kısa zaman içinde Antalya, Muğla, Mersin ve Trakya bölgelerinde de verilmesini istediklerini vurgulayan Tever, şunları kaydetti:
"Orman Genel Müdürlüğünden aldığımız odunlar FSC sertifikalı değil, bu yüzden Amerika ve bazı Avrupa ülkelerine giremiyoruz. Bunun yanı sıra dünya pazarında rekabet gücümüz azalıyor. Mobilya sektörü ürünlerinin yüzde 50sini Avrupaya satıyor. AB ülkelerine gümrüksüz girilebildiği halde...