06 / 05 / 2024

Mobilya kredi

Mobilya kredi

Kuyumcu, beyaz eşya, mobilya ve eğitim-öğretimde kredi kartı taksit sayısı ile ilgili yeni uygulama yürürlüğe girdi. Kredi kartı taksitlendirmesi resmi olarak 9 aydan 12 aya çıktı.

Mobilya sektörü finansmana erişimde sıkıntı yaşıyor!

Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Balcı, Merkez Bankası’nın miktarsal sıkılaştırma ve seçici kredi politikalarını yorumlayarak, “Kredi musluklarının çok acil bir şekilde açılması gerekiyor” dedi.

Mobilya sektöründe kredi kartı taksit sayısında iyileştirme talebi

Mobilya Dernekleri Federasyonu (MOSFED) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Güleç, kredi kartı taksit sayılarına yönelik açıklama yaptı. Başkan Güleç, iç piyasada mobilya satışlarını arttırmak amacıyla kredi kartı taksit sayısında bir iyileştirme talep ettiklerini söyledi.

Cep telefonundan beyaz eşyaya hiç bir ihtiyacınızı ertelemeyin! Garanti Bankası'ndan kredi fırsatı!

Cep telefonu, beyaz eşya, mobilya gibi toplu para gerektiren alışverişlerini nakit parası olmadığı için erteleyenlere Garanti Bankası’ndan 500 TL ile 50 bin TL arasında kredi fırsatı sunuluyor.

Axess Kart, elektronik, mobilya ve yapı market alışverişlerinizde 75 TL chip paza kazandırıyor

Axess kredi kartınızla elektronik, mobilya ve yapı market sektörlerinden yapacağınız toplam 2000 Türk Lirası ve üzeri alışverişinize 75 Türk Lirası değerinde chip para kazanma fırsatını kaçırmayın! İşte 30 Eylül 2022 tarihine kadar devam edecek kampanyanın detayları… 

Dekorasyon ve mobilya için kartlardan 22.8 milyar TL çekildi!

Bankalararası Kart Merkezi (BKM) verilerine göre 2016'da mobilya ve dekorasyon için 1 milyar 581 milyon lira banka kartından, 21 milyar 271 milyon lira ise kredi kartında harcandı.

Mobilya sektöründe taksit heyecanı!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunun (BDDK) kredi kartlarında taksit sayısının artırılmasıyla ilgili çalışması, durgunluk yaşayan mobilya sektöründe heyecan yarattı.

Mobilya sektöründe satışlar 12 taksitle artacak!

Mobilya sektöründe satışların 12 taksitle artacağını belirten MOSFED Yönetim Kurulu Başkanı Güleç, "Kredi kartına taksitin 12 ay olması, bayilerimizin, mağazalarımızın, tüccarlarımızın mal satarken ellerini çok daha kuvvetlendirecek" dedi.

Mobilya alacaklara iyi haber!

Kuyumcu, beyaz eşya, mobilya ve eğitim-öğretimde kredi kartı taksit sayısı ile ilgili yeni uygulama yürürlüğe girdi. Kredi kartı taksitlendirmesi resmi olarak 9 aydan 12 aya çıktı.

Taksit süresinin 12 aya çıkması mobilya sektörünü canlandıracak!

Türkiye mobilya sektörünün yüzde 75’ni temsil eden MOSDER, BDDK, kredi kartıyla mobilya alımında taksit süresini 12 aya çıkarmasının, Türk mobilya sektörüne hareket getireceğini açıkladı.

Taksit esnetme mobilya sektöründeki kayıtdışılığı azaltır!

İsmail Doğan,BDDK mobilya ve beyaz eşyada kredi kartı ile yapılan harcamalarda taksit sayısının 9'dan 12 aya çıkarılma çalışmasına ilişkin, "En güzel tarafı, kayıtdışını kayıt altına tekrar almış oluruz" dedi.

Mobilyacılar kredi kartına 15 taksit istiyor!

Mobilya sektörünün,finansal dalgalanmalardan etkilenmesinin önüne geçmek için 9 olan kredi kartı taksit sayısının 15’e yükseltilmesi gerektiğinisöyleyen MOSFED Başkanı Ahmet Güleç, “Bu uygulama üretimi de, ihracatı da artırır” dedi.

Kredi kartıyla evlendik!

Türkiye’de geçen yıl kuyumculuk ve mobilya sektörüne yönelik, banka ve kredi kartlarıyla 30 milyar lirayı aşkın harcama yapıldı. Bu harcamaların önemli bölümü düğün döneminde gerçekleşti.

Kartla yapılan mobilya harcaması yüzde 147 arttı!

BKM verilerinden derlediği bilgilere göre, 2014 yılında mobilya ve dekorasyon işlemleri için 936,33 milyon lirası banka kartıyla, 19 milyar 4 milyon lirası kredi kartıyla olmak üzere 19 milyar 940 milyon lira harcandı.

Mobilya kredi Haberi

Mobilya kredi


Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK)’nin, 'Banka Kartları ve Kredi Kartları Hakkında Yönetmelik’de Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik'i Resmi Gazete'de yayımlandı. Kredi kartı taksit sayısının kuyumla ilgili harcamalarda 4 ay, beyaz eşya ve mobilya ile eğitim ve öğrenim ücretine ilişkin harcamalarda ise 12 ay olarak uygulanması ile ilgili karar yürürlüğe girdi. Bu durum hem esnafın hem de tüketicinin yüzünü güldürdü. Konuyla ilgili açıklama yapan MOBESKO Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Baştürk, “BDDK’nın bu yeni taslağıyla, özellikle mobilya ve beyaz eşya sektöründe taksit sayısının 9’dan 12’ye çıkarılması satışları yüzde 20 oranında arttıracak” dedi.


Kocaeli...