12 / 05 / 2024

Mobilya sektörü son gelişmeler

Mobilya sektörü son gelişmeler

Genel yapısı itibariyle iç pazar temelli büyüyen mobilya sektörünün performansı ağırlıklı olarak yeni konut inşaatlarına ve gelir seviyesindeki artışa endeksli bir seyir izliyor. Mobilya sektörü 2014'te Avrupa ve Afrika pazarına odaklanacak...

Hazır Beton Endeksi verileri açıklandı! İnşaat sektörü son 5 aydır iyi performans sergiliyor!

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) tarafından ''Hazır Beton Endeksi” 2023 Eylül Ayı Raporu açıklandı. Raporda inşat sektörünün son 5 aydır iyi performans sergilediği belirtildi.

Mobilya sektöründe 2023 yılı ihracat hedefi 10 milyar dolar!

İstanbul Mobilya, Kâğıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Özkan, sektörün 2023’te 8,4 milyar dolarlık ihracat yaptıklarını söyledi. Erkan, “2023’ü 10 milyar dolarlık hedefle kapatacağımızı düşünüyoruz” dedi.

Mobilya sektörü ihracatta rekora koşuyor! Hedef 10 milyar dolar!

Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Balcı, ”Yılın ilk 7 ayında 4,5 milyar dolarlık ihracat yaptık. Dünya sıralamasında 36’dan 11’inci sıraya çıktık. İthalat yapmadan dışarıya ürün satan sektörüz” dedi.

Kelebek Mobilya’dan bir ilk! Mobilya sektöründe ‘kiralama’ dönemini başlattı!

Uzun yıllardır mobilya sektöründe hizmet veren Kelebek Mobilya, sektörde bir ilke imza atıyor. Şirket, bütçesi yeterli olmayanlara veya satın almayı tercih etmeyenlere mobilya kiralama seçeneğini sunacak.

İhracatta tüm zamanların rekoru mobilya sektöründen geldi! Sektör, en yüksek yıllık rakama ulaştı

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) sevindiren verileri açıkladı. 2022 yılında Türkiye'nin mobilya, kağıt ve orman ürünleri ihracatı, yüzde 20,8'lik artış göstererek 8,44 milyar dolara ulaştı. Böylece sektör, çıkarak tüm zamanların en yüksek yıllık rakamına ulaşmış oldu.

İnşaat sektörü son çeyreğe yavaşlayarak girdi! 

“Hazır Beton Endeksi” 2022 Eylül Ayı Raporu yayımlandı. Raporda yer alan verilere göre; inşaat sektörü son çeyreğe yavaşlayarak girdi. İşte raporda yer verilen o açıklamalar...

İnşaat sektörü son iki aydan umutlu!

Koronavirüsün inşaat sektörünü derinden etkilediğini söyleyen İZKA İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Azat Yeşil, son iki ayda sektörden umutlu olduklarını açıkladı. Yeşil, “Devletin teşvikleri sektörün yeniden canlanmasında oldukça önemli rol oynadı” dedi.

Kredili konut satışları mobilya sektörünü de hareketlendirdi!

Kredili konut satışları ve düğün sezonunun başlaması mobilya sektörünü de hareketlendirdi...

Konut kredisi faizlerinin düşmesiyle mobilya sektörü de canlandı!

Kamu bankalarının konut kredisi faizlerini son yılların en düşük seviyelerine düşmesiyle Ordu'da emlak ve inşaat sektörünün yanı sıra mobilya sektörünü canlandırdı.

Mobilya sektörü 2020 yılını canlı kapatacak!

Kamu bankalarının normalleşme sürecine geçişte sosyal hayatın canlanması için hayata geçirdiği paket kapsamında yerli üretim yapan mobilya sektörünü desteklemek için yerli üretim yapan firmalar ile anlaşmalar gerçekleştirilecek...

Mobilya sektörü KDV müjdesiyle hareketlendi!

Mobilyadaki KDV indirimi yüzde 18'den yüzde 8'e indirildi. Loda Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Davut Karaçak, mobilya sektöründeki satışlarda yüzde 20'lik bir artış beklendiğini söyledi. 

Bankacılık sektörü son 3 yılın en düşük seviyesinde!

Bankacılık sektörünün karı, bu yılın 9 ayında 2018'in aynı dönemine göre yüzde 12,5 düşerek 36 milyar 152 milyon TL ile son 3 yılın en düşük seviyesinde gerçekleşti.

Yabancıya konut satışı mobilya sektörünü hareketlendirdi!

Türkiye'den yatırım yoluyla vatandaşlık alımı yabancılara konut satışını artırdı ve mobilya sektörünü canlandırdı.

Mobilya sektörü son gelişmeler Haberi

Mobilya sektörü son gelişmeler

Ortadoğu'daki sıkıntılar nedeniyle 2014'te Avrupa ve Afrika pazarına odaklanmayı planlayan sektör, en az 2.2 milyar dolar ihracat hedefliyor. 


Genel yapısı itibariyle iç pazar temelli büyüyen mobilya sektörünün performansı ağırlıklı olarak yeni konut inşaatlarına ve gelir seviyesindeki artışa endeksli bir seyir izliyor. Dolayısıyla son 10 yıldır basta İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyük şehirler olmak üzere ülke genelinde çok hızlı büyüyen konut sektörü beraberinde mobilya talebini de artırdı. Artan taleple birlikte asırlardır küçük isletmeler şeklinde geleneksel üretim tarzıyla faaliyet gösteren sektörün yapısı da değişmeye başladı. Küçük işletmelerin yerini dünya standartlarında üretim yapan büyük işletmeler almaya başladı. Ve günümüzde 40 bine yakın işletme 200 bine yakın çalışanı ile mobilya sektörü yaklaşık 10 milyar dolarlık pazar büyüklüğüne ulaştı. Sektörünün 2013 yılını yüzde 11 büyüme...