05 / 05 / 2024

Mobilya sektöründe yüzde 9 büyüme

Mobilya sektöründe yüzde 9 büyüme

2013'te 2.8 milyar dolarlık ihracat gerçekleştiren mobilya sektörünün 2014 ihracat ihracatın 3 milyar doları aştı. Net rakam olmamakla birlikte 2015 sonunda sektörün 3.8 milyar dolar ihracat yapması bekleniyor.

Ücretli çalışan sayısı 15 milyon 104 bin 259 oldu! İnşaat sektöründe yüzde 14,1 artış! 

TÜİK tarafından açıklanan son dakika rakamlarına göre, Türkiye'deki ücretli çalışan sayısı şubatta aylık bazda yüzde 0,6 yükselirken, yıllık bazda yüzde 4,1 artış gösterdi. Peki inşaat sektöründe durum ne? İşte sektör sektör o rakamlar... 

TÜİK açıkladı: İnşaat cirolarındaki artış yüzde 104 oldu!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) bu yılın Şubat ayı itibarıyla Ciro Endeksleri verilerini tek tek açıkladı. Resmi olarak açıklanan rakamlara göre, toplam ciro yıllık olarak yüzde 85,1 oranında artarken bu oran endeksin alt kırılımlarından inşaat sektöründe yüzde 104 şeklinde gerçekleşti.

İnşaat sektöründe güven yine yükseldi!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan resmi verilere göre mevsim etkilerinden arındırılmış güven endeksi 2024 yılının Şubat ayında bir önceki aya göre; hizmet sektöründe yüzde 1,6 oranında inşaat sektöründe ise yüzde 1,0 artış gösterirken, perakende de güven yüzde 1 azalış gösterdi.

Yeni yılın ilk ayında inşaat sektöründe güven arttı!

TÜİK tarafından açıklanan rakamlara göre, mevsim etkilerinden arındırılmış güven endeksi ocakta bir önceki aya göre; hizmet sektöründe yüzde 4 arttı, perakende ticaret sektöründe yüzde 1,0 geriledi, inşaat sektöründe yüzde 3,3 yükseldi. İşte o rakamlar... 

İnşaat sektöründe ücretli çalışan sayısı yüzde 10,2 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan istatistiklere göre ücretli çalışan sayısı inşaat sektöründe yüzde 10,2 ve ticaret-hizmet sektöründe yüzde 2,1 artış gösterdi.

Güven endeksi inşaat sektöründe azaldı!

Güven endeksi hizmet sektöründe yüzde 1,2, perakende ticaret sektöründe yüzde 4,5 arttı. Fakat inşaat sektöründe yüzde 3,3 azaldı.

Güven endeksi inşaat sektöründe yüzde 2,2 arttı

Güven endeksi kasım ayında geçen aya oranla perakende ticaret sektöründe yüzde 1,9, hizmet sektöründe yüzde 2,4 azaldı, inşaat sektöründe 2,2 arttı.

İş makinelerine olan talep yüzde 45 oranında artış gösterdi

Salgın, pandemi ve deprem döneminde ileri tarihlere ertelenen planlarında etkisi ile, bu sene iş makineleri sektöründe yüzde 45’lere varan talep artışı görülmekte. İşte konu ile ilgili haberin ayrıntıları...

ŞOK'tan dev kampanya! 1000 üründe yüzde 50 indirim

ŞOK Marketler, “Cumhuriyetimizin 100. Yıl Şenlikleri” kapsamında büyük bir indirim kampanyası yapıyor. ŞOK Marketler, Ekim ayı boyunca toplam 1000 üründe yüzde 50’ye varan indirime gidecek.

Şok Marketler'den Cumhuriyet'in 100'üncü yılına özel kampanya! En az 250 üründe yüzde 50'ye varan indirim!

Zincir marketler arasında yer alan ŞOK, 'Cumhuriyetimizin 100'üncü Yıl Şenlikleri' başlığıyla indirim kampanyası başlattığını duyurdu. Kampanya kapsamında bazı ürünlerde yüzde 50 indirim uygulanacak.

İnşaat sektöründe güven arttı! TÜİK tek tek Eylül rakamlarını açıkladı! 

TÜİK tarafından açıklanan rakamlara göre, güven endeksi hizmet sektöründe yüzde 2 düşüş gösterirken, inşaat sektöründe yüzde 1, perakende ticaret sektöründe yüzde 3 yükseldi. İşte ayrıntılar...

Kelebek Mobilya’dan bir ilk! Mobilya sektöründe ‘kiralama’ dönemini başlattı!

Uzun yıllardır mobilya sektöründe hizmet veren Kelebek Mobilya, sektörde bir ilke imza atıyor. Şirket, bütçesi yeterli olmayanlara veya satın almayı tercih etmeyenlere mobilya kiralama seçeneğini sunacak.

Ücretli çalışan sayısı Mart 2023'te yüzde 6,5 yükseldi! En yüksek artış hangi sektörde oldu? 

Mart 2023'te ücretli çalışan sayısı sanayi sektöründe senelik bazda yüzde 3,4, inşaat sektöründe yüzde 16,6 ve ticaret-hizmet sektöründe yüzde 6,6 yükseliş gösterdi. 

Mobilya sektöründe yüzde 9 büyüme Haberi

Mobilya sektöründe yüzde 9 büyüme

Son 2 yıldır %16 büyüyen mobilya ihracatının önümüzdeki dönemde de bu yükselişe devam edeceği öngörülerek gelecek 5 yıl içinde dünyada ilk 10 ihracatçı ülke içinde olacağı vurgulanıyor.



Türk mobilya sanayisi 2023 yılında ise 10 milyar dolarlık ihracatı hedefliyor!


Türkiye’de lüks mobilya ve dekorasyonun önemli markası Asortie Mobilya, yurtdışı açılımlarına hız verdi. 2014 yılında Sırbistan mağazasının açılışını yapan Asortie, Şubat 2015’de Dubai mağazasını açıyor.



Lüks mobilya ve dekorasyon denince akla ilk gelen markalardan olan ve daha çok üst gelir grubuna hitap eden tasarımları ile adından söz ettiren Asortie Mobilya, Dubai’nin en önemli merkezlerinden Al-Wasl caddesinde mağaza açıyor.



Hem mobilya sektörünü değerlendiren hem de Arapların Türk mobilyasına ilgisi hakkında konuşan Asortie Yönetim Kurulu Başkanı Murat ERAT, Dubai’de mağaza açmak için yaklaşık 2 yıldır altyapı çalışmaları...