02 / 05 / 2024

Mobilyada vergiler

Mobilyada vergiler

Bazı ülkelerden yapılan mobilya ithalatı için yüzde 25-50 ilave gümrük vergisi uygulanacak..Bakanlar Kurulu'nun "İthalat Rejimi Kararına Ek Kararı" Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Yeni yılda iğneden ipliğe zam geliyor! Vergiler ve harçlar yüzde 58.5 zamlanacak!

2024’te yeniden değerleme zamları ile A’dan Z’ye her şeyin fiyatı artacak. Zamların artmasına ya da düşürülmesine yönelik bir karar çıkmazsa, vergiler ve harçlar yüzde 58.5 daha zamlanacak.

Benzin, motorin, LPG'de yeni zam şoku: Vergiler cep yakacak! Hemen bu rakamlara bakın! 

2024'te vergiler artıyor. Gelecek sene Petrol ve doğalgaz ürünlerinden alınacak vergi tutarı toplam 455 milyar 229 milyon TL olacak. Peki son dakika akaryakıt fiyatları ne kadar? İşte 19 Ekim 2023 fiyat listesi...

Mobilyada sektör temsilcileri taksit sayısının 24'e çıkarılmasını talep ediyor!

İhracatta hedef büyüten Türk mobilya sektörü iç piyasafa hareketlilik için taksit sayılarının artırılmasını talep ediyor. Weltew Home Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Balcı, “Bir evin en temel ihtiyacı olan mobilyada taksit sayısının 24’e çıkması durumunda piyasa canlanır ve tüketici rahatlar” dedi.

Bakanlık peş peşe duyurdu! Vergi ödemelerine deprem güncellemesi geldi! İşte ertelenen vergiler...

Bakanlık peş peşe duyurdu! Vergi ödemelerine deprem güncellemesi geldi! İşte ertelenen vergiler...

Nisan'da hangi vergiler ödenecek? Nisan ayı vergi takvimi 2022!

Hangi ayda hangi vergilerin ödenmesi gerektiği GİB tarafından yayınlanıyor. Peki, Nisan'da hangi vergiler ödenecek? İşte Nisan ayı vergi takvimi 2022...

Mart ayında ödenecek vergiler hangileri? İşte 2022 mali takvimi

Mart ayı vergi mükellefleri için oldukça önem taşıyor, çünkü birçok vergi türünün ödemesi bu ay içerisinde gerçekleşiyor. Peki, mart ayında ödenecek vergiler hangileri? İşte 2022 mali takvimi ve beyanname ve vergi ödeme tarihleri…

Ev sahiplerinin ödeyeceği vergiler hangileridir?

Türkiye sınırları içerisinde evi olan kimseler bazı vergileri ödemekle mükellef oluyor. Peki, ev sahiplerinin ödeyeceği vergiler hangileridir?

Gayrimenkul sahipliği üzerinden alınan vergiler yeniden değerlendirilecek!

Taşınmaz sahipliği üzerinden tahsil edilen vergiler diğer tasarruf araçlarının vergilendirilmesi esas alınmak suretiyle yeniden değerlendirilecek. 

Gelir ve kurumlar vergisindeki indirim hangi vergiler için geçerli?

Gelir ve kurumlar vergisi mükelleflerine sağlanan yüzde 5 vergi indiriminden kimler yararlanabiliyor? Bu indirim emlak vergisi, değerli konut vergisi gibi vergiler için de geçerli mi?

Mobilyada KDV indirimi vatandaşları memnun etti!

Mobilyada yapılan KDV oranının yüzde 18'den 8'e indirimi Tekirdağ ve Edirne'de vatandaşı ve esnafları memnun etti.

Mobilyada KDV oranı yeniden yüzde 8'e düşürüldü!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Çanakkale'de iş insanları ile bir araya geldi. Bakan Albayrak mobilyada KDV oranının yüzde 8'e düşürüldüğünü açıkladı.

MOSFED mobilyada KDV indiriminin uzatılmasını istiyor!

Mobilya Dernekleri Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Güleç, "KDV indirimi yıl sonuna kadar sürdüğü takdirde mobilyada iç pazarda 50 milyar liralık satışı, ihracatta 4 milyar doları yakalarız. Halihazırda doğrudan 300 bin, dolaylı olarak 500 bin kişiyi istihdam eden sektörümüz, ek 100 bin isti

Tek evi olanların ödeyeceği ve ödemeyeceği vergiler!

Kimi vergilerde tek mesken sahipleri için bazı muafiyetlikler sunuluyor. Peki, tek evi olanların ödeyeceği ve ödemeyeceği vergiler hangileri?

Mobilyada vergiler Haberi

Mobilyada vergiler

Bazı ülkelerden yapılan mobilya ithalatı için yüzde 25-50 ilave gümrük vergisi uygulanacak..Bakanlar Kurulu'nun "İthalat Rejimi Kararına Ek Kararı" Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. 


Buna göre, aralarında oturma mobilyaları, bunların aksam ve parçaları, tıpta, cerrahide, diş hekimliğinde ve veterinerlikte kullanılan mobilya ve koltuklar ile yatak takımı eşyalarının bulunduğu bazı ürünlerin ithalatında ilave gümrük vergisi alınacak. 


AB üyesi ülkeler, EFTA üyesi ülkeler, İsrail, Makedonya, Bosna-Hersek, Fas, Batı Şeria ve Gazze Şeridi, Tunus, Mısır, Gürcistan, Arnavutluk, Ürdün, Şili, Sırbistan, Karadağ, Kosova, Güney Kore, Morityus dışındaki ülke ve bölgelerden ithalat edilecek söz konusu ürünler için ilave gümrük vergisi yüzde 50, aksam ve parçalar için yüzde 25 olarak...