25 / 08 / 2024

modası geçmeyen konut projeleri

modası geçmeyen konut projeleri

Ziya Yılmaz bugünü satın alıyorsanız, 5 yıl sonra o projelerin modası geçmiş oluyor. 5 yıl sonra öyle Kuleler, öyle binalar yapılıyor ki, siz artık orada oturmaktan rahatsız olmaya, ezilmeye başlıyorsunuz...

Konut fiyatları normale dönüyor!

2021'de faiz indirimleriyle aynı anda yükselişe geçen konut fiyat artış hızı, normale dönmeye başladı. Ekonomist İris Cibre sosyal medya hesabından konut fiyatlarındaki hareketliliği değerlendirdi.

Konut fiyatları düşüyor ama maliyetler artıyor! Ünlü stratejist ev almak isteyenlere seslendi! Oturacağınız evi alın!

Konut sektörü inşaat maliyetlerindeki artışlar karşısında zor günler geçiriyor. Konut fiyatları real olarak düşse de maliyetlerdeki artışlar devam ediyor. Ünlü stratejist konut piyasasını değerlendirerek ev almak isteyenlere 'oturacağınız evi alın'' çağrısında bulundu. 

Konut piyasasında korkutan senaryo: 1-2 yıla kiralık ev bulamama cehennemi yaşanacak!

Konut piyasası son zamanlarda kötü günler geçiriyor. Konut fiyatları fahiş rakamlara ulaşırken kira bedelleri cep yakıyor. Vatandaşlar barınma sorunu ile burun buruna kalırken Yatırım Danışmanı Cihat Çicek'ten konut piyasasıyla ilgili korkutan senaryo geldi.

Konut fiyatları ne olacak? Kimler evlerini satıyor, fiyatları kim yükseltiyor?

Pandemiden bu yana uçuşa geçen konut piyasasında durgunluk yaşanıyor. Konuta yatırım yapanların sayısı azalırken, krediye erişim en büyük engel olarak görülüyor. Peki konut fiyatları ne olacak? Kimler evlerini satıyor, fiyatları kim yükseltiyor? 

Konut kredisi faizlerinde son dakika! 1 milyon liranın geri ödemesi 5 milyon lirayı geçti!

Son günlerde gündemden düşmeyen konut kredisi faiz oranları değişti. Açıklanan yeni faiz oranlarına göre 1 milyon TL'lik konut kredisinin geri ödemesi 5 milyon TL'yi geçti.

Konut fiyatları yüzde 20-25 düştü! Hangi semtte fiyatlar ne kadara indi?

Yeni bir konut sahibi olmak isteyenlerin gündeminden düşmeyen konut fiyatları yüzde 20-25 oranında düştü. Peki ortalama fiyatlar ne kadar oldu? İşte merak edilen sorunun yanıtı...

Ruslar’ın konut tercihi değişti: Antalya'yı terk ediyorlar!

Son zamanlarda gündemden düşmeyen konut fiyatlarında yaşanan rekor artışlar, ekonomik kriz, Rusların da tercihlerini değiştirdi. 2022'de tatilcilerin gözdesi Antalya’da 22 bin konut satın alan yabancılar, 2023'te yalnızca 12 bin 901 ev aldı.

Ünlü kripto fenomeninden çarpıcı paylaşım: 50 milyon olan konut fiyatı 10-15 milyona düşer!

Son zamanlarda gündemden düşmeyen konut fiyatlarının düşüp düşmeyeceği yeni bir konut almak isteyenler tarafından merak edilirken, kripto fenomeni Murat Ali Calman, resmi sosyal medya hesabından yine çok konuşulacak bir paylaşım yaptı. İşte Murat Ali Calman'ın o paylaşımı...

Konut arzını artırmak için düğmeye basılıyor! Fiyatlar düşecek!

Hükûmet konut arzını artırmak için start veriyor. Yerel seçimlerden hemen sonra AK Partili belediyeler özellikle konut sıkıntısı çekilen büyükşehir ve ilçelerde projeler hayata geçirerek, konut arzına katkı sağlayacak. Böylelikle de konut ve kira fiyatlarının da düşecek.

Cemil Tugay'dan konut müjdesi: Kiracıları da ev sahibi yapacağız!

Ege Mahallesi'nde sahur yapan Cumhuriyet Halk Partisi İzmir adayı Dr. Cemil Tugay son dönemlerde gündemden düşmeyen konut krizine değinerek, kiracıları ev sahibi yapacaklarını söyledi.

Konut piyasasındaki mutsuzluk daha çok sürecek mi?

Konut piyasası son dönemlerde kötü günlerden geçiyor. Konut fiyatları, faizler, ekonomik sorunlar, kira fiyatları ve ev sahibi kiracı sorunları derken piyasa oldukça mutsuz. Peki, bugünler daha çok sürecek mi?

20 banka az önce açıkladı! 1 milyon TL'lik konut kredisinin aylık taksitleri şaşırttı!

Yeni bir ev almak isteyenlerin gündeminden düşmeyen konut kredisi faiz oranları değişti. Peki bankaların konut kredisi faizlerinde son durum ne? İşte banka banka 1 milyon TL'lik konut kredisinin aylık taksit ödemesi...

Gayrimenkul sektöründe balon söndü! Konut fiyatları gerçek  değerine iniyor!

Konut fiyatlarındaki fahiş artışlar ev almak isteyenleri uzun bir dönem zorladı. Son 6 aydır düşüşe geçen konut fiyatları gerçek değerlerine inmeye başladı. 

modası geçmeyen konut projeleri Haberi

modası geçmeyen konut projeleri



İstanbul'da birbirinden farklı mimari özelliklerle öne çıkan Dalga, Burgu, Tango, Vazo Kulelerini inşa eden DAP Yapı'nın Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, "Halkımıza, bugünü değil yarını satın almalarını ve geleceğe yönelik projelerde konut sahibi olmalarını tavsiye ediyorum" dedi. 


Yatırımların durmaması gerektiğine işaret eden Yılmaz, kentsel dönüşümün planlı şekilde yapılması halinde gelecek 10 yılda inşaat sektörünün ciddi ivme kazanacağını söyledi. 


Yılmaz'ın sektörün durumu ve DAP Yapı'nın 2014 hedefleriyle ilgili açıklamalarının satır başlan şöyle:


 Kredi faizlerinin değişkenliği alıcıyı yoruyor. Alıcıyı ve yatırımcıyı teşvik edecek düzenlemeler getirilmesi gerekirken inşaat sektörünün hevesini kıran uygulamalarla karşılaşıyoruz. Önümüzdeki süreçte bu oranların alıcıda tedirginlik yaratıp, satın alma talebini erteletecek boyuta varmamasını istiyoruz. 


Önümüzdeki dönem, fmansal gücü olan, sözlerini zamanında yerine getiren, kurumsal sürekliliğe sahip şirketler daha önemli hale gelecek. 


Yabancıya oturum izninin...