02 / 08 / 2024

Moodys dolar açıklaması

Moodys dolar açıklaması

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Malezya, Türkiye ve Şili gibi yüksek dış borç ödemesi bulunan ülkelerin para birimlerindeki değer kaybının, şirketlerin dış borç ödemelerini daha maliyetli hale getirdiğini bildirdi.

Merkez Bankası resmen dolarda depremi açıkladı. Dolar 37,75 TL

Dolardaki yükselişin yaşanmasının ardından vatandaşlar da Merkez Bankası'nın dolar açıklamasını araştırmaya başladı. Merkez Bankası tarafından açıklanmıştı. Eğer gerçekleşirse dolarda resmen deprem olur... Dolar 37,75 TL...

Merkez Bankası açıkladı... Dolar 41,80 TL...

Dolarda yaşanan hareketliliğin ardından Merkez Bankası tarafından yapılan dolar açıklaması da yeniden gündem oldu. Merkez Bankası, 41 TL'yi işaret etmişti.

Dolar için flaş 37 TL açıklaması. İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya şaşıp kaldı

Dolar kurunda yeniden zirvenin yaşanmasının ardından dolarla ilgili açıklamalar da gündem olmaya başladı. Dolar kuru hakkında yapılan 37 TL açıklaması da gündeme oturdu. İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya şaşıp kaldı.

Dolar için 41 TL açıklaması. Duyan şaştı kaldı

Doların yıl sonunda ne kadar olacağı birçok kişi tarafından konuşulmaya başlandı. Dolar hakkında yapılan son açıklama da bir hayli şaşkınlığa neden oldu. Dikkat çeken 41 TL açıklaması geldi.

Dolar için flaş 38 TL açıklaması. Merkez Bankası bile şaşıp kalacak

Dolar için flaş bir 38 TL açıklaması geldi... Yapılan açıklamadan sonra Merkez Bankası bile şaşırıp kalacak.

Merkez Bankası 50'ye yükseltmişti. Dolar için flaş 35 TL açıklaması

Dolar için dikkat çeken flaş bir 35 TL açıklaması gerçekleştirildi. Bilindiği üzere Merkez Bankası geçtiğimiz günlerde 50 kararını açıklamıştı.

Merkez Bankası'ndan flaş dolar açıklaması. Kış uykusundan uyanacak. 37,7463 TL

Merkez Bankası'nın dolarla ilgili yaptığı açıklamalar, yatırımcılar tarafından araştırılmaya devam ediliyor. Doların kış uykusundan uyanacağı tarih de açıklandı.

Dolar için bomba 39 TL açıklaması. Tarihi de açıkladı

Dolar fiyatlarının hangi yöne gideceği herkes tarafından merak edildiği sırada dünyaca ünlü bir kurumdan bomba dolar açıklaması geldi. Tarihi de açıkladılar...

Merkez Bankası'ndan tarihi 142,9 milyar dolar açıklaması

Merkez Bankası tarafından yapılan dolar açıklamaları, vatandaşlar tarafından merak ediliyor... Banka tarafından yapılan 142,9 Milyar dolar açıklaması da dikkat çekti. Banka tarafından yapılan açıklama bir hayli dikkat çekti.

Bank of America'dan dolar açıklaması... 38 TL...

Ünlü bankaların dolarla ilgili açıklamaları merakla bekleniyor... Dünyaca ünlü bir bankadan da daha dolar açıklaması geldi...

Merkez Bankası'ndan flaş dolar açıklaması... 37,75 TL...

Merkez Bankası tarafından yapılan dolar açıklamaları vatandaşlar tarafından bir hayli merak ediliyor... Bankanın son olarak gerçekleştirdiği açıklama da hayli dikkat çekti...

Ünlü ekonomistten çarpıcı dolar açıklaması! Serbest bırakılırsa 21 TL'ye düşer!

Dünyaca ünlü ekonomist Robin Brooks dolar kuru ile ilgili çarpıcı açıklama yaptı. Ekonomist, doların serbest bırakılması halinde 21 liraya gerileyebileceğini söyledi. 

Atilla Yeşilada'dan dolar açıklaması geldi! Dolar kuru ne olacak? 

Yaptığı açıklamalarla dikkat çeken ünlü ekonomist Atilla Yeşilada, dolar kuru ile ilgili çok konuşulacak açıklamalar yaptı. İşte Atilla Yeşilada'nın o açıklamaları...

Moodys dolar açıklaması Haberi

Moodys dolar açıklaması

Moody's'in resmi internet sitesinde yer alan raporda, dolardaki değer artışının geniş dış finansman ihtiyacına sahip ülkelere etkileri değerlendirildi.


Raporda, doların değer kazanmasının, bazı ülkelerin para birimlerindeki değer kaybı ve döviz rezervlerindeki azalış nedeniyle dış baskılar yarattığı belirtilerek, "Bu baskılar, sermaye çıkışlarına veya sermaye girişlerinin belirgin şekilde azalmasına yol açarsa, geniş dış finansman ihtiyacına sahip ülkelere zarar verebilir" denildi.


Malezya, Türkiye ve Şili gibi yüksek dış borç ödemesi bulunan ülkelerin para birimlerindeki değer kaybının, şirketlerin dış borç ödemelerini daha maliyetli hale getirdiği aktarılan raporda, yabancı kreditörlerin, yerel para cinsinden dış borcu yeniden finanse etme isteğinin de azalabileceği kaydedildi.


Raporda ayrıca, Türkiye ve Güney Afrika gibi cari açığı yüksek olan ülkelerin, açıklarını finanse etmedeki zorluklar nedeniyle dış baskılara karşı daha savunmasız oldukları...