18 / 05 / 2024

Moodys güncel türkiye notu

Moodys güncel türkiye notu

Moody’s yayımlanması geciken Türkiye değerlendirmesiyle ilgili bir açıklama yaptı. Türkiye'nin kredi notu ile ilgili bir güncelleme yapılmadığı belirtildi. Zeybekci,yaptığı açıklamada, negatif değerlendirmenin not indirimi anlamına gelmediğine işaret etti

Türkiye'de işsizlik oranı, son 10 senenin en düşük seviyesini gördü!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan rakamlara göre Türkiye'de işsizlik oranı, 2023 yılında bir önceki seneye göre 1 puan azalış gösterdi ve yüzde 9,4'e geriledi. Böylece de işsizlik rakamlarında son 10 yılın en düşük seviyesi görülmüş oldu.

MTA Türkiye Diri Fay Haritası'nı güncelledi! Türkiye beşik gibi sallanacak!

Deprem bilimcilerin sürekli gündeme getirdikleri "Türkiye Diri Fay Haritası" güncellenirken, diri fay sayısının 485 olduğu duyuruldu. Buna göre, yenilenen haritada en güvenli şehirlerden bile fay hattı geçerken, uzmanlar da 'sarsıntılardan' etkilenmeyecek şehir olmadığını belirtti.

Bakan Göktaş açıkladı! Türkiye Aile Destek Programı ödemeleri hesaplara yatırılacak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Türkiye Aile Destek Programı ödemelerini bugün itibarı ile hesaplara yatıracaklarını kaydetti. Konu ile ilgili yapılan açıklama ve haberin detayları...

Türkiye’de, gıda fiyatları 38 aydır aralıksız artıyor! Küreselde ise 2,5 yılın dibinde...

Dünya gıda fiyatları, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) verilerine göre 2,5 yılın en düşük seviyesini gördü. Türkiye'de ise 38 aydır aralıksız artış devam ediyor. 

Tüp fiyatlarına bu kez indirim geldi: 29 Ekim güncel tüp fiyatları

Son güncellemeyle birlikte 29 Ekim tarihinde tüp fiyatlarında değişiklikler meydana geldi. İşte Aygaz, İpragaz, ve Bizimgaz gibi firmaların tüp fiyatlarının güncel durumu...

Zam gelmeden yenileyin! Güncel tüp fiyatları ne kadar oldu? Aygaz, İpragaz, Bizimgaz 2 Eylül 2023 fiyat listesi

Tüp fiyatlarına art arda gelen zamlarına ardından eylül ayı fiyatları araştırılmaya başlandı. Yeni zamların gelmesi beklenirken vatandaşlar şimdiden tüplerini yenilmeye başladı. Peki güncel tüp fiyatları ne kadar oldu? Aygaz, İpragaz, Bizimgaz 2 Eylül 2023 fiyat listesi.

3 tekerli elektrikli scooter Gotrax G Pro Türkiye’de satışa çıktı!

Üç tekerli elektrikli scooter Gotrax G Pro, Evofone garantisiyle Türkiye’de satışa sunuldu. İşte elektrikli scooter Gotrax G Pro'nun özellikleri...

Türkiye'de göçmen sayısı 4 Milyon 893 bin 752'ye ulaştı: Göç İdaresi Başkanlığı açıkladı!

Göç İdaresi Başkanlığı'na göre Türkiye'deki göçmen sayısı 4 milyon 893 bin 752'ye ulaştı. 1169 mahalle yeni yabancı kaydına kapatılırken, İstanbul'da 54 kapalı mahalle bulunuyor.

CDS 720 puanı gördü! Türkiye temerrüte mi düşüyor?

14 Mayıs seçimleri evvelinde 500 baz puanın altına düşen Türkiye'nin kredi risk primi (CDS) 720 baz puana kadar yükseldi. Tabloda tereddüt etkili oluyor. Seçim evveli son 4 işlem günü süresince oynaklığın yüksek oranlarda devam etmesi bekleniyor.

2023 model Audi Q8'in başlangıç fiyatına 126 bin TL zam! İşte 2023 model Audi Q8 güncel fiyat listesi

2023 model Audi Q8'e 126 bin TL zam geldi. Peki Audi Q8 ne kadar oldu? İşte Audi Q8 güncel Türkiye satış fiyatı...

Volvo XC60'da Nisan fırsatı! Zam gelmedi, fiyatı aynı kaldı! İşte Volvo XC60 güncel Türkiye satış fiyatı

Volvo Nisan ayında tek bir modeline zam yaparken diğer tüm araçların fiyatları aynı kaldı. Nisan ayını Mart ayı fiyatlarıyla karşılayan Volvo XC60'ın da liste fiyatı değişmedi. İşte Volvo XC60 güncel Türkiye satış fiyatı...

7 Mart tüp fiyatları ne durumda? Markaların güncel tüp fiyat listesi!

Tüp fiyatlarına geçtiğimiz yıl büyük oranda zam uygulanmıştı. Son dönemde fiyatlarda yeniden artış yaşanmasıyla birlikte 7 Mart itibariyle güncel tüp fiyatları açıklandı. İşte tüp fiyatlarındaki son durum...

Otomotiv pazarında Avrupa gözünü Türkiye’ye çevirdi! Türkiye İspanya’yı geride bırakıyor!

Avrupa’da gittikçe sertleşen emisyon kuralları, üreticileri elektrikli araç üretimine mecbur bıraktığı için gözler Türkiye’ye çevrildi. Citroen CEO’su Cobee, içten yanmalı motorda birinci pazarın Türkiye olacağını söyledi.

Moodys güncel türkiye notu Haberi

Moodys güncel türkiye notu

Konuyla ilgili Moody's'ten yapılan açıklamada "Moody's bu açıklamayı 8 Ağustos 2014 tarihli faaliyet takvimine istinaden yapmaktadır. Açıklama piyasalar için bilgi sağlamak amacındadır ve resmi bir kredi notu açıklaması değildir. Moody's tarafından bildirilen açıklama takvimi, kredi notlarının açıklanabileceği üç tarih belirler ve potansiyel hareketlere ilişkin bir göstergedir" denildi.


Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin Moody’s’ten negatif değerlendirme beklediğini açıklamasının ardından, piyasalarda not indirimi endişesi baş gösterdi. Zeybekci, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, negatif değerlendirmenin not indirimi anlamına gelmediğine işaret etti.


 AK Parti Milletvekili salih kapusuz’un ''Not düşürmeye yönelik girişimler var'' demesi de beklentilerin eksiye dönmesinde etkili oldu.


Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ise Hazine'ye Moody's'ten negatif bir karar geleceğiyle ilgili herhangi bir işaretin gelmediğini söyledi.


GÖRÜNÜMÜ DÜŞÜRMÜŞTÜ

Moody’s, 11 Nisan’da Türkiye’nin kredi notu görünümünü durağandan negatife çevirdi.

Karara gerekçe olarak,...