25 / 07 / 2024

mortgage finansmanı nedir

mortgage finansmanı nedir

İpotek finansmanı kuruluşlarının kurulabilmesi için başlangıç sermayesinin en az 10.000.000 TL olması gerekiyor. Peki ipotek finansmanı kuruluşları nedir? İpotek finansmanı kuruluşlarının diğer kuruluş koşulları nelerdir?

Konut yatırımcıları ve gayrimenkul üreticileri için yeşil konut finansmanı önerisi!

Yeşil konut, sağlıklı, enerji verimliliği yüksek doğa dostu yaşam alanı şeklinde tanımlanabilir. Peki yeşil konut finansmanı nedir? İşte detaylar...

Konut Kredisi (Mortgage) nedir? Evin krediye konu değeri nasıl belirlenir?

Gündemden düşmeyen konut kredisi kavramı ve detayları vatandaşlar tarafından ilgiyle takip ediliyor. Peki, Konut Kredisi (Mortgage) Nedir? Evin krediye konu değeri nasıl belirlenir? İşte detaylar..

Proje finansmanı nedir?

Proje finansmanı, özel projelerde önemli bir görevi üstlenen profesyonellerin yönettiği bir süreçtir. Bu süreçte, projenin finansal işlemleri geleceğe yönelik esas alınır. Bu noktada proje finansmanı nedir, ne anlama gelir ve teknikleri nelerdir soruları önem kazanıyor.

Mortgage kredisi nedir? Mortgage kredisi nasıl alınır?

Mortgage kelimesinin Türkçe karşılığı tutsat ya da tutulu satış olarak anlam kazanıyor. Bankaların sunduğu mortgage kredi bu noktada farklı şekilde ifade ediliyor. Peki mortgage kredisi tam olarak nedir ve nasıl alınır? İşte mortgage kredi hakkında bilinmesi gerekenler...

Kentsel dönüşümde finansman modelleri neden önemli? Beher metrekare pay senedi nedir?

Akcan Proje Yönetimi Genel Müdürü Mehmet Murat Akıncı, Kentsel Dönüşüm Finansman Modelitesi olarak beher metrekare pay senedini kaleme aldı. Peki beher metrekare pay senedi nedir? İşte o sorunun yanıtı...

Gayrimenkul ipoteğine dayalı finansman modeli Tersine Mortgage nedir? 

Mal sahibinin evinin değerine karşı borçlandığı bir konut kredisi Tersine Mortgage(Reserve Mortgage) ismi veriliyor. Peki, Tersine Mortgage neleri kapsıyor? İşte detaylar...

Garanti BBVA'dan Green Mortgage'a 370 milyon TL finansman!

Garanti BBVA Mortgage Genel Müdürü Murat Atay, Türkiye’nin ilk yeşil mortgage uygulaması olan Green Mortgage (Yeşil Mortgage) ürününü hayata geçirdiklerini söyledi.

Mortgage krizi nedir? Nasıl oluştu?

Türkiye emlak sektöründe bazı sorunlar olduğu artık birçok kesim tarafından dile getiriliyor. Ancak bu sorunlar dile getirilirken "mortgage" kelimeside, gerçekte ne olduğu bilinmeden sorumsuzca kullanılıyor. İşte Dr. Murat Eren'in yazısı...

Reserve mortgage nedir?

Reserve (tersine) mortgage sisteminde mal sahibi evini ölene kadar içinde oturmak şartıyla bankaya verir, banka da evin değerine karşı mal sahibine aylık ödemeler yapar ve kalan kısım ev satıldıktan sonra tahsil edilir.

Gayrimenkulde yeni finansman sistemi: Reverse mortgage!

Reverse mortgage, emekli kesimin daha iyi bir hayat sürmesi amacıyla tasarlandı. Bu finansman sistemi kredi kuruluşu müşterisine bu krediyi ölünceye kadar düzenli aylık ödemeler şeklinde kullandırıyor ve kredinin geri tahsilatını da evi satarak sağlıyor.

Konut Finansmanı Sözleşmeleri Yönetmeliği büyük avantajlar sağlıyor!

28 Mayıs 2015 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan Konut Finansmanı Sözleşmeleri Yönetmeliği, Mortgage kredisi kullanan vatandaşlara yeni hak ve büyük avantajlar sağlıyor.

Konut kredisi yeniden finansman nasıl yapılır?

Konut kredisi kullanan ev sahipleri, ödeme planı dahilinde yeniden finansman yapabiliyor. Peki, konut kredisi yeniden finansman nedir? Konut kredisi yeniden finansman nasıl yapılır?

Bağlı konut kredisi nedir?

Konut finansmanı sözleşmesinin bağlı kredi şeklinde olması halinde 15 inci maddede yer alan tüketicinin haklarına ve bu hakların kullanılmasına ilişkin açıklayıcı bilgiye yer verilmesi gerekiyor. Peki, bağlı konut kredisi nedir?

mortgage finansmanı nedir Haberi

mortgage finansmanı nedir

İpotek finansmanı kuruluşları nedir?

İpotek finansmanı kuruluşları ile ilgili yasal esaslar 17 Temmuz 2014 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan İpotek finansmanı kuruluşlarına ilişkin esaslar hakkında tebliğ kapsamında açıklanıyor.


İpotek finansmanı kuruluşları; Münhasıran bu Tebliğde belirtilen faaliyetlerin yerine getirilmesi amacıyla anonim şirket şeklinde kurulmuş olan sermaye piyasası kurumuna deniyor. Peki, ipotek finansmanı kuruluşu nasıl kurulur? İpotek finansmanı kuruluşlarının kuruluş şartları tebliğ kapsamında şu şekilde açıklanıyor:


Kuruluş şartları

MADDE 4 – (1) Kuruluş izin başvurularının Kurulca değerlendirilebilmesi için İFK’nın;


a) TTK hükümleri uyarınca kayıtlı sermaye sistemine tabi olması,


b) Başlangıç sermayesinin en az 10.000.000 TL olması,


c) Paylarının tamamının nama yazılı olması,


ç) Paylarının nakit karşılığı çıkarılması ve pay bedellerinin kuruluş sırasında tam, nakden ve her türlü muvazaadan âri olarak ödenmiş olması,


d) Esas sözleşmesinin Kanun, bu Tebliğ ve ilgili mevzuat...