11 / 05 / 2024

mortgage kredi türleri

mortgage kredi türleri

Mortgage kredisi türleri nelerdir? Mortgage kredisi türleri kaça ayrılır? Mortgage başvurusu için gerekli belgeler nelerdir? Mortgage kredisi türleri ile alakalı daha detaylı bilgiye sahip olmak için haberimizin devamını inceleyebilirsiniz..

Ortak Konut Kredisi nasıl çekilir? Ortak kredi çekip 5 Kişi aylık 20 bin TL ödüyor...

Son zamanlarda artan kredi faizi oranlarından dolayı 'Ortak konut kredisi'ne ciddi talep oluşmakta. Buna göre, bu tarz kredi türünde 5 kişiye kadar ortak kredi çekilerek konut alınabiliyor. Böylece, 3 milyon liralık bir evin aylık ödemesi 20 bin lira oluyor.

Türkiye'nin en çok satılan otomobil marka ve modelleri...

Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği (ODMD) verileri kapsamında,  Türkiye otomobil ve hafif ticari araç toplam pazarı, 2023 senesinde bir önceki senenin aynı dönemine oranla yüzde 57,4 oranında yükselerek 1.232.635 adet olarak gerçekleşti. İşte haberin detayları...

Türkiye'de elektrikli otomobile yoğun talep! Satışlar yüzde 862,8 arttı!

Türkiye'de son dönemde elektrikli otomobiller yoğun talep görüyor. Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneğinin (ODMD) derlediği verilere göre 9 ayda 39 bin elektrikli otomobil satıldı.

Bankalar musluğu kıstı, kredili araç satışları çakıldı!

Bankaların kredi musluğunu kısmasından sonra kredili araç satışlarında sert düşüş yaşandı. Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği (ODMD) Başkanı Ali Haydar Bozkurt konuyu değerlendirdi. 

Böyle kredi Türkiye tarihinde görülmedi! İş Bankası'ndan flaş açıklama

İş Bankası'ndan kredi arayan vatandaşlara yönelik flaş bir açıklama geldi. Böyle kredi Türkiye tarihinde bile görülmedi. Kredinin detayları meraklandırdı.

Mortgage kredisi nedir? Mortgage kredisi nasıl alınır?

Mortgage kelimesinin Türkçe karşılığı tutsat ya da tutulu satış olarak anlam kazanıyor. Bankaların sunduğu mortgage kredi bu noktada farklı şekilde ifade ediliyor. Peki mortgage kredisi tam olarak nedir ve nasıl alınır? İşte mortgage kredi hakkında bilinmesi gerekenler...

Zilyetlik nedir? Zilyetlik türleri nelerdir?

Mülk sahiplerini ilgilendiren zilyetlik, kanuni bir hakla sağlanan bir kavramdır. Taşınır veya taşınmaz varlıklara sahip olan kişiler zilyet hakkına sahip olabilir. Peki zilyetlik nedir, zilyetlik türleri nelerdir ve zilyetlik hakkı nedir? İşte zilyetlik ile ilgili bilinmesi gerekenler…

Merkez Bankası'ndan son dakika kredi kartı ile nakit avans ve altın kararı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), kredi kartı belirli bir limitin üzerinde olanlar için kredi kartı vasıtasıyla gerçekleştirilen nakit çekim ve kuyum harcamalarının kredi türüne yüzde 30 oranında menkul kıymet tesisine tabi olmasına karar verdi.

Yapı Kredi Bankası'ndan rekor promosyon! Tüm emekliler zil takıp oynayacak

Yapı Kredi, Türkiye merkezli bir bankadır. Türkiye'nin en büyük bankalarından biri olarak faaliyet gösteren Yapı Kredi, 1944 yılında kurulmuştur. Bankanın merkezi İstanbul'da yer almaktadır ve Türkiye'deki pek çok şehirde şubesi bulunmaktadır.

İngiltere'de mortgage şartları Türkiye'den daha avantajlı! 25 yıla varan vade fırsatı! 

İngiltere’deki yatırımları, mortgage şartlarını, kira getirilerini değerlendiren Rotas Investment Yönetici Direktörü Arda Ulaşan, “İngiltere’deki evler, uygun kredi imkanlarıyla satın alınabileceği için düşük bir peşinat oranı ödenerek ev sahibi olunabiliyor” açıklamasında bulundu. İşte ayrınıtılar.

GİGDER'den Türk pasaportuna değer kazandıracak 'Gümüş' ve 'Altın' vize önerisi!

GİGDER Başkan Yardımcısı Bayram Tekçe, 400 milyar dolarlık pazarın çok az bir kısmı vatandaşlık talebi ile oluştuğunu dile getirerek asıl talebin oturum ve çalışma gibi vize türleri almak ile oluştuğunu söyleyerek, "‘Altın’ ve ‘Gümüş’ vizelerimizle bu pazarda hakim rol oynayabiliriz." dedi.

Türk çiftçiler acilen tıklasın! Bu biberi ilk defa göreceksiniz, hemen toprağınıza ekin

Türkiye'de normal olarak aldığı sivri ve çarliston biberlerin yanı sıra başka biber türleri de yetişiyor. İşte o biber türlerinden biri de Kaliforniya biberi... Konuyla ilgili tüm detaylar haberimizde...

Otomobil fiyatları için bir kötü haber daha geldi: 2001’deki sahneler umarım yaşanmaz

Artan fiyatlarla otomotiv piyasasında büyük bir durgunluk yaşanırken Otomotiv Distribütörleri Derneği Başkanı Ali Haydar Bozkurt, yeni bir zam dalgasının kapıda olabileceğini dile getirdi. Bozkurt, yıllık 1 milyon satış hedefinin hayalden öteye geçemeyeceğini belirtti.

mortgage kredi türleri Haberi

mortgage kredi türleri

Mortgage kredisi türleri


Mortgage (Mortgage Kredisi), İpotekli Konut Kredisi ya da Tutulu Satış Kredisi olarak da biliniyor. Mortgage satın alınan mülkün ipotek alınması şartıyla verilen bir kredi olarak karşımıza çıkıyor. Mortgage kredisinin bütün taksitlerinin ödemesi tamamlandığında, ipotek durumu ortadan kalkıyor. Mortgage kredisinin vadesi 1 ile 20 yıl arasında değişiyor. Mortgage kredisinin başlıca türleri şunlardır;


Ev Kredisi (Konut Kredisi) 


Ev (mesken) almak için için kullanılır.


Ofis / İşyeri Kredisi


Ofis, işyeri, imalathane satın almak için kullanılır.


Arsa Kredisi


Arsa ve bahçe finansmanını için kullanılır.


Konut Geliştirme Kredisi


Konutların yenileme, dekorasyon, tadilat ihtiyaçları için kullanılır.


İnşaat Kredisi


Kaba inşaatı bitmiş yapıların finansmanını desteklemek üzere kullandırılan bir bireysel kredi türüdür.


Refinansman Kredisi


Konut Kredisi Borç Transferi ve Yeniden Yapılandırma Kredisi olarak da bilinir. Mevcut konut kredisi borcunun daha uygun faiz ve vade koşulları ile değiştirilmesini...