27 / 04 / 2024

Mortgage kredisi erken kapama cezası 2014

Mortgage kredisi erken kapama cezası 2014

Yargıtay 13. Hukuk Dairesi'nin mortgage kredisi erken kapatma ücreti ile ilgili aldığı son karara göre bankalar erken kapama ücreti talep edebiliyor. İşte mortgage kredisi erken kapama cezası yargıtay kararı...

Konut kredisi erken kapatma cezası nasıl hesaplanır? Konut kredisi erken ödeme nasıl yapılır 2024?

Kullandığı konut kredisini planlanan vadeden önce kapatmak isteyen vatandaşlar konut kredisi erken kapatmanın ayrıntılarını ve ceza hesaplamasını merakla araştırıyor. İşte konut kredisi erken kapatma ile ilgili detaylar...

ABD'de mortgage faizleri düşerken, başvurularda yükseldi

Amerika'da 30 yıl vadeli mortgage (konut kredisi) için ortalama faiz oranları yüzde 7,61'e düşerken, mortgage için yapılan başvurularda artış olduğu açıklandı. Mortgage başvuruları ile ilgili haberin ayrıntıları...

ABD'de mortgage (konut kredisi) faizleri yükselirken başvurular azaldı!

ABD'de 30 yıl vadeli mortgage (konut kredisi) için ortalama faiz oranı, önceki hafta yüzde 7,27'ye oranında artarken, mortgage başvuruları 1996 yılından bu yana en düşük seviyeye geriledi.

Konut Kredisi (Mortgage) nedir? Evin krediye konu değeri nasıl belirlenir?

Gündemden düşmeyen konut kredisi kavramı ve detayları vatandaşlar tarafından ilgiyle takip ediliyor. Peki, Konut Kredisi (Mortgage) Nedir? Evin krediye konu değeri nasıl belirlenir? İşte detaylar..

Mortgage kredisi nedir? Mortgage kredisi nasıl alınır?

Mortgage kelimesinin Türkçe karşılığı tutsat ya da tutulu satış olarak anlam kazanıyor. Bankaların sunduğu mortgage kredi bu noktada farklı şekilde ifade ediliyor. Peki mortgage kredisi tam olarak nedir ve nasıl alınır? İşte mortgage kredi hakkında bilinmesi gerekenler...

ABD'de mortgage faizleri yeniden yüzde 7'nin altına geriledi!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, ABD'de 30 yıl vadeli mortgage (konut kredisi) için ortalama faiz oranı, yüzde 7'nin altına düşerken mortgage başvurularında da artış kaydedildi.

Konut kredisi kapatma cezası ne kadar?

Bankalardan konut kredisi borcunu yapılandırma ya da vadesinden önce kapatmak isteyen tüketici erken ödeme cezası ile karşılaşıyor. Pek konut kredisi erken ödeme cezası ne kadar?

Konut kredisi erken kapama cezası ne kadar?

2013 Kasım'dan itibaren ilgili kanun kapsamında konut kredisi borcunu vadesinden önce ödemek isteyen tüketiciden erken kapama cezası talep ediliyor. Peki konut kredisi erken ödeme cezası ne kadar?

5 soruda konut kredisi erken kapama cezası!

Konut kredisi kullanan kimi tüketiciler birkaç taksitini veya borcunun tamamını erken kapatmak isteyebiliyor. Peki, böyle bir durumda konut kredisi erken kapama cezası ödenir mi? İşte yanıtı..

Konut kredisi erken ödeme cezası 2017!

Konut kredisi geri ödemesi için tüketiciler adına bir ödeme planı oluşturuluyor. Ödemenin erken yapılması durumunda belli oranlarda ceza ödemesi yapılıyor. İşte konut kredisi erken ödeme cezası 2017..

Konut kredisi erken taksit ödeme cezası nedir?

Konut kredisi kullanarak ev sahibi olan kimseler ödeme planlarının haricinde ekstra ödeme yapmak isteyebiliyor. Peki, konut kredisi erken taksit ödeme cezası nedir?

Konut Finansmanı Sözleşmeleri Yönetmeliği büyük avantajlar sağlıyor!

28 Mayıs 2015 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan Konut Finansmanı Sözleşmeleri Yönetmeliği, Mortgage kredisi kullanan vatandaşlara yeni hak ve büyük avantajlar sağlıyor.

Konut kredisi erken ödeme cezası 2016!

Tüketicinin, konut finansmanı kuruluşuna borçlandığı tutarın tamamını veya bir taksit tutarından az olmamak üzere herhangi bir tutarı vadesinden önce ödemesi; erken ödeme oluyor. Peki, konut kredisi erken ödeme cezası 2016 nedir?

Mortgage kredisi erken kapama cezası 2014 Haberi

Mortgage kredisi erken kapama cezası 2014

Mortgage kredisi erken kapama cezası yargıtay kararı!

Yargıtay 13. Hukuk Dairesi'nin konut kredisi erken kapatma ücreti ile ilgili aldığı son karara göre bankalar bazı kredilerde erken kapama ücreti talep edebiliyor.


Ancak bu ücret sabit faizli mortgage kredilerinde talep edilebiliyor. Değişken faizli mortgage kredilerinde böyle bir “erken kapama ücreti” talep edilemiyor.


Yargıtay Kararı:

"Yargıtay, sabit faiz oranlı konut kredilerinde borcun erken kapatılması halinde bankaların “erken kapama ücreti” almalarının hukuka aykırı olmadığına karar verdi. Yargıtay, banka aleyhine dava açıp 2 bin 16 liralık kredi erken kapama ücretini geri alan tüketicinin davasını oybirliği ile bozdu. 


Yargıtay’ın bu kararıyla bankalar ve finansman kuruluşları sabit faizli konut kredilerin vadesinden önce kapatılması halinde ücret alabilecekler. Ancak değişken faizli kredilerde böyle bir “erken kapama ücreti” tahsil edilemeyecek. Yargıtay son örnek kararı...