28 / 07 / 2024

mortgage krizinde konut faiz oranları

mortgage krizinde konut faiz oranları

Amerika ve Avrupa'da yaşanan mortgage krizi, Türkiye'de yüzde 1'in altına düşmesi beklenen konut kredisi faizini, beklentinin aksine yüzde 1.34'e kadar çıkardı

ABD'de konut piyasasına mortgage ve stok baskısı!

ABD Merkez Bankasının (Fed) bir önceki sene para politikasını agresif bir biçimde sıkılaştırmaya başlaması sonrasında yükselen konut kredisi (mortgage) faiz oranları ile düşük konut arzı, 2023 yılında durgun konut piyasasına sebep oldu.

Mortgage oranları düştü, Birleşik Krallık konut piyasası rahatladı!

Birleşik Krallık'ta konut piyasasında yaşanan gerileme, mortgage oranlarındaki düşüşün talebi desteklemesinin bir sonucu olarak geçtiğimiz ay hafifleme işaretleri göstermişti. İşte konu ile ilgili detaylar...

Mortgage oranlarının düşmesi konut inşaatını 7 ayın en yüksek seviyesine taşıdı!

Freddie Mac son zamanlarda sık sık gündeme gelen mortgage oranlarında önemli bir düşüş olduğunu ve bunun da yeni konut inşaatlarının Mayıs'tan bu yana en yüksek noktaya ulaşmasına neden olduğunu kaydetti.

ABD'de mortgage (konut kredisi) faizleri yükselirken başvurular azaldı!

ABD'de 30 yıl vadeli mortgage (konut kredisi) için ortalama faiz oranı, önceki hafta yüzde 7,27'ye oranında artarken, mortgage başvuruları 1996 yılından bu yana en düşük seviyeye geriledi.

Konut Kredisi (Mortgage) nedir? Evin krediye konu değeri nasıl belirlenir?

Gündemden düşmeyen konut kredisi kavramı ve detayları vatandaşlar tarafından ilgiyle takip ediliyor. Peki, Konut Kredisi (Mortgage) Nedir? Evin krediye konu değeri nasıl belirlenir? İşte detaylar..

ABD'de konut piyasası artan mortgage faiz oranları ve düşük arz sonucu, zorluklarla karşı karşıya!

ABD'de düşük konut stoku, artmaya devam eden mortgage (konut kredisi) faiz oranları ve yükselen konut fiyatları konut piyasası üzerinde adeta bir baskı oluşturuyor.

ABD'de mortgage faizleri geçen hafta geriledi, konut alımları canlanabilir!

ABD'de 30 yıl vadeli mortgage faiz oranları geçen hafta düşüş kaydetti. Yüksek seviyelerde olan faiz oranları, konut alımlarını kısıtlayan bir faktör olsa da, düşüşün canlanma işaretleri sunması bekleniyor.

Gerçek mortgage hangi konutları kapsayacak? Konut kampanyasında peşinat, vade ve faiz ne kadar olacak?

Konut firmaları temsilcileri bir yandan sektörü canlandıracak kampanyayı beklerken, diğer taraftan da düşük faiz uygulamasının piyasa fiyatı haline gelen 5 milyon TL'lik konutları kapsaması gerektiğini söylüyor. Peki gerçek mortgage hangi konutları kapsayacak? 

Mortgage kredilerindeki düzenleme konut alımını hızlandıracak!

Mortgage kredilerinin menkul kıymetleştirilmesiyle konuta ihtiyaç duyan orta ve alt gelir gruplarının konut alımının hızlanması bekleniyor.

Garanti Mortgage ile ev konut alanlara Bonus'tan ev hediyesi!

Garanti Mortgage'dan minimum 50 bin lira konut kredisi kullananlara Bonus'tan ev hediyesi. Garanti Mortgage Genel Müdürü Atay, "Önümüzdeki dönemde, farklı kampanya ve fırsatlarla ev sahibi olan müşterilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz" dedi.

Mortgage piyasası 1 milyon kişiyi konut alıcısı yaptı!

Nurol GYO Genel Müdürü Samim Hatipoğlu, Türkiye’de kişi başı milli gelirin yükselmesiyle ve mortgage piyasasının devreye girmesiyle birlikte Türkiye’de konut alan kitlenin 1 milyonu aştığı söyledi.

Garanti Mortgage konut kredisi faiz oranlarını düşürdü!

Garanti Mortgage 24 aya kadar vadeli kredi faiz oranını yüzde 0,95'e, 24-60 ay arası vadelerdeki konut kredi faiz oranlarını da yüzde 0,99'a düşürdü.

Garanti Mortgage, konut hesabı ile ev sahibi yapıyor!

Mortgage Uzmanı Garanti; Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın, konut sahibi olmayanlara, 15 bin lirayı geçmemek üzere devlet katkısı sağlaması konusundaki yönetmeliğin ardından çalışmalarını tamamladı.

mortgage krizinde konut faiz oranları Haberi

mortgage krizinde konut faiz oranları

Türkiye'de son yıllarda bankalarla birlikte konut üreticisi firmaların en yoğun arz ettiği ürünlerden biri olan konut kredilerinin faizleri, dış piyasalardaki mortgage krizinin ilk etkisini yaşamaya başladı.
2008 yılında yüzde 1'lerin altına düşmesi öngörülen konut kredilerinin faizleri son birkaç hafta içinde yapılan artışlarla yüzde 1.01'lerden yüzde 1.34'lere ulaştı.

Şekerbank düşürdü

Henüz Türkiye'de ikincil piyasasının gelişmemesine karşın, toplam krediler içindeki payı son beş yılda yüzde 1'den yüzde 11'e çıkan konut kredilerinde...