03 / 05 / 2024

Muğla Çandır Camisi hizmete açıldı

Muğla Çandır Camisi hizmete açıldı

Çandır Cami Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Arif Yalılı'nın açıklaması Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde, çökme tehlikesi nedeniyle 2 yıl önce yıkılarak yöre halkı tarafından imece usulü ile yeniden yapılan Çandır Camisi, hizmete girdi.

Prof. Dr. Naci Görür'den ürküten Muğla açıklaması: 4 büyüklüğünde sallandı, çok daha büyük deprem olabilir!

Bugün saat 05:04'te Muğla'da merkez üssü Köyceğiz ilçesi olan 4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, X sosyal medya hesabından depremle ilgili önemli bir açıklamada bulundu. İşte o açıklama...

Muğla'da hazine arazisine kaçak konut inşaatı yapmıştı! İnşaat kendi elleriyle yıktırıldı!

Muğla'nın Bodrum ilçesine bağlı yaz turizminin en canlı mahallelerinden biri olan Türbükü'de bir inşaatçı, hazine arazisine kaçak inşaat yapmıştı. Söz konusu inşaat Milli Emlak Müdürlüğü tarafından inşaat sahibine yıktırıldı.

Muğla Menteşe'de imara aykırı alanlarda yıkım başladı!

Muğla'nın Menteşe ilçesinde imara aykırı inşa edilen konutlar için yıkım kararı alındı. Mahalledeki yıkımlarla ilgili Menteşe Belediyesi tarafından yapılan açıklamada yıkım işlemlerinin bakanlık kontrolünde yapıldığı belirtildi. 

Muğla Menteşe'de imara aykırı yapılar yıkılıyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Menteşe Belediyesi ekipleri, Muğla Menteşe'deki imara aykırı yapıları yıkıyor.

Antalya ve Muğla'da çıkan yangında 2 bin 516 bağımsız birim ağır hasar aldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada Antalya ve Muğla'da çıkan yangında toplamda 2 bin 516 bağımsız birimin acil ağır hasarlı ve yıkık olduğunu söyledi.

Orka Holding'ten Muğla'ya 140 milyon Euro'luk otel yatırımı!

Türkiye'nin tatil bölgelerine yaptığı otel yatırımları ile adından söz ettiren Orka Oteller Grubu Muğla'ya yeni bir otel yapmaya hazırlanıyor.

Muğla Akyaka İmar Planı Revizyonu için yürütmeler durduruldu!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından askıya çıkarılan 1/5000 ve 1/1000 ölçekli Muğla’nın Ula ilçesi Akyaka Mahallesi İmar Planı Revizyonlarına karşı açılan dava sonunca yürütmeyi durdurma kararı alındı. 

Muğla'da Kıyı Kenar Kanunu'na aykırı ve kaçak yapılar yıkılacak!

Muğla Valisi Orhan Tavlı yaptığı açıklamada, "Muğla’da imara aykırı ve kaçak yapılarla mücadelemiz kesintisiz devam edecek." dedi.

Güngör Erçil: Muğla'da doğal sit alanlarının statüsü düşürüldü!

Muğla Çevre Platformu Eş sözcüsü Güngör Erçil, doğal sit alanları belirlenirken hazırlanan bilimsel raporlar için “Gayrimenkul şirketinin hazırladığı raporlarla bütün Muğla’nın doğal sit alanları tespit ediliyor” dedi. Erçil, Muğla'da doğal sit alanlarının statüsünün düşürüldüğünü ileri sürdü.

Muğla Seydikemer'deki Eşen Camisi restore edilecek!

Muğla'nın Seydikemer ilçesinde bulunan ve 148 yıl önce inşa edilmiş olan Eşen Camisi'nin restorasyonuna başlandı...

Osman Gürün: Muğla'daki yazlıkların üçte biri doldu!

Muğla'ya gelen ikinci konut sahiplerindeki artışın ardından açıklamalarda bulunan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, "Sağlıklı günlerde buluşalım, şu anda Muğla'ya gelmeyin" çağrısında bulundu.

Muğla'da imara aykırı yapılar yıkılamadı!

Muğla ilinin Marmaris ilçesinde, kaçak oldukları tespit edilen yapıları yıkmak için gelen ekipler, mahkemenin yürütmeyi durdurma kararı sebebi ile yıkımı yapamadı...

Muğla'da 'icradan satılık gayrimenkul' dolandırıcılığı!

Muğla merkezli 4 ilde eşzamanlı gerçekleşen operasyon sonucunda kendilerinin kamu kurumlarıyla irtibatlı olduğunu söyleyip icradan ucuz ev, arsa ve araba almak vaadiyle dolandırıcılık yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 6 şüpheliden 4'ü tutuklandı.

Muğla Çandır Camisi hizmete açıldı Haberi

Muğla Çandır Camisi hizmete açıldı

İnşası 2 yıl süren ve 450 bin liraya mal olan cami, Köyceğiz vaizi İhsan Uçar'ın okuduğu Kur'an-ı Kerim eşliğinde ibadete açıldı.

Köyceğiz Belediye Başkanı Kamil Ceylan, açılışta yaptığı konuşmada, cami yapımına katkı sağlamanın önemine değindi. Konya'daki İplikçi Hatun Camisi'nin yapımı için padişahın emir verdiğini, kimseden yardım almadan sadece kendisinin katkıları ile yapılmasını istediğini anlatan Ceylan, şunları söyledi: 

"Yaşlı bir kadın her gün gelerek yardım etmek istediğini söylemiş. Kabul edilmeyince işçiler dinlenirken evdeki ipliklerini harca karıştırmış. Padişah, rüyasında caminin sadece kendisi tarafından yapılmadığını görmüş ve işçilere sormuş. İşçiler de yaşlı kadının harca iplik attığını söylemişler. Cami yapımı için yapılan katkının ne kadar önemli olduğunu siz düşünün."

"Tüm yöre halkı cami için katkı sağladı"

Çandır Cami Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Arif Yalılı, gazetecilere yaptığı...