19 / 05 / 2024

Muğla turizm alanları

Muğla turizm alanları

Muğla'da turizm alanlarının özel şirketlere ihale yoluyla devredilmesinin meydana getireceği sorunların araştırılarak alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla bir Meclis araştırması açılmasına ilişkin önerge TBMM'ye sunuldu..

Muğla Milas'a 547 milyon 785 bin liralık yeni otel! Loft İasos Turizm Konaklama tesisi içim start verildi!

Gökliman Yatırım İnşaat tarafından Muğla İli, Milas İlçesi, Kıyıkışlacık Mahallesi, Zeytinlikuyu Mevkii sınırlarında içerisinde 52 bin 21 metrekarelik alanda “Loft İasos Turizm Konaklama Tesisi” projesi için start verildi.

Muğla Milas'a yeni yat üretim tesisi geliyor!

DNK yat Gemi Mühendisliği Emlak şirketi turizm cenneti Muğla'ya yat limanı için düğmeye bastı. İşte yeni yat projesine ilişkin tüm detaylar...

Turizmde canlılık! Muğla ilk 5 ayda 585 bin turisti ağırladı!

Türkiye'nin turizm kentleri arasında yer alan Muğla'da bu yılın 5 aylık döneminde 5 ayda 585 bin  108 turisti ağırladı.

Ağaoğlu'ndan Muğla- Milas Turizm Yerleşkesi açıklaması!

Ağaoğlu Şirketler Grubu son zamanlarda sık sık gündeme gelen Muğla- Milas Turizm Yerleşkesi ile ilgili bir son dakika açıklaması yaptı. İşte o açıklama...

Muğla Milas'ta 59.1 milyon TL'ye kat karşılığı inşaat yapım işi!

Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü Aydın Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Muğla Milas'ta kat karşılığı inşaat yapım işi ihale edecek.

Güngör Erçil: Muğla'da doğal sit alanlarının statüsü düşürüldü!

Muğla Çevre Platformu Eş sözcüsü Güngör Erçil, doğal sit alanları belirlenirken hazırlanan bilimsel raporlar için “Gayrimenkul şirketinin hazırladığı raporlarla bütün Muğla’nın doğal sit alanları tespit ediliyor” dedi. Erçil, Muğla'da doğal sit alanlarının statüsünün düşürüldüğünü ileri sürdü.

Muğla Gökova'da sit alanlarının statüsünün değiştirildiği iddiası TBMM'de!

Muğla Gökova'da bazı sit alanlarının statüsünün değiştirildiği iddiası meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Ergun, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Muğla'daki Doğal sit alanlarının statülerinin değiştirildiği iddialarına yalanlama!

Muğla Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Muğla'daki "Doğal sit alanlarının statülerinin değiştirildiği" iddialarıyla ilgili açıklama yaptı.

Aydın ve Muğla'da 6.3 milyon TL'ye yapım karşılığı kiralama ihalesi!

Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü Aydın Vakıflar Bölge Müdürlüğü Aydın Efeler ve Muğla Milas'ta 6 milyon 322 bin 867 TL bedelle yapım karşılığı kiralama işi ihale edecek.

Muğla'da müze binalarının depreme karşı dayanıklılığı TBMM gündeminde!

Bakanlığa ait Muğla ilinde bulunan müze binalarının depreme karşı dayanıklılığı ve kazı alanlarında deprem risk değerlendirilmesi yapılıp yapılmadığı meclis gündemine taşındı. CHP'li Özcan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Muğla Bodrum'da bazı bölgeler kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

Muğla ili, Bodrum ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı alanların kesin korunacak hassas alan olarak ilan edilmesi hakkında karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Derin Mermerci, Muğla'da organik otel açacak!

Doğa tutkunu olarak bilinen Derin Mermerci, modadan sonra turizm işine de giriş yapıyor. Sosyetik güzel, Muğla’nın Akyaka bölgesinde organik bir otel açmaya karar verdi. 

Muğla Fethiye'de 8.4 milyon TL'ye icradan satılık arsa!

Muğla İli, Fethiye İlçesi, İnlice Mahallesi'nde yer alan turizm tesis alanı niteliğindeki arsa 8 milyon 400 bin TL bedel ile icradan satışa çıkarıldı. 

Muğla turizm alanları Haberi

Muğla turizm alanları



Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne Muğla'da turizm alanlarının özel şirketlere ihale yoluyla devredilmesinin meydana getireceği sorunların araştırılarak alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla bir Meclis araştırması açılmasına ilişkin önerge sunuldu.


Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan ve 19 milletvekilinin imzasının yer aldığı önergede turizm alanlarının özelleştirilmesi sonucunda ortaya çıkan mağduriyetler gerekçe olarak gösterildi.


Gerekçede ayrıca; "Bu turizm alanlarının sadece yurt dışından veya şehir dışından gelen ziyaretçiler tarafından ziyaret edilmediği, bölge halkı tarafından da kullanıldığı gerçeği de göz ardı edilmiştir. Böylelikle bölge vatandaşlarının da mağdur olmasına sebep olunmuştur. Özellikle, turizm alanlarını kullanmak isteyen ziyaretçilerin bu alanların işletme hakkını alanların kâr hırsının ürünü yüksek giriş ücretlerinin mağduru edilmesi kabul edilebilir durum değildir.


Anayasa'mızın 43'ncü maddesinde yer alan "Kıyılar, Devletin hüküm ve tasarrufu altındadır. Deniz, göl ve akarsu...