07 / 05 / 2024

Muhittin Dalgıç çeşme projeleri

Muhittin Dalgıç çeşme projeleri

Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, göreve gelişinin 1. yılında Gazetem Çeşmeye açıklamalarda bulundu. Dalgıç, her zaman temeli sağlam projelerle adım attıklarını söyledi.

İzmir Çeşme'ye toplu konut müjdesi!

İzmir Çeşme’de dar gelirliler için sosyal konut projesi inşa edilecek. Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Reisdere Mahallesi’ndeki sosyal konut alanında düzenleme ve alt yapı çalışmalarına başlandığını açıkladı.

Çeşme'ye 400 sosyal konut müjdesi!

İzmir’in Çeşme ilçesinde, Arsu Konut Yapı Kooperatifi Genel Kurulu’na katılan Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, 400 sosyal konut müjdesini verdi. 

Ilıca Plajı’nı Çeşme Belediyesi 10 yıllığına kiraladı!

Çeşme Belediyesi, Ilıca Plajı’nı Milli Emlak’tan 10 yıllığına kiraladı. Başkan Muhittin Dalgıç, “Bizim yapmak istediğimiz, halkımızın ve konuklarımızın plajımızdan ücretsiz yararlanmasıdır” diye açıklama yaptı. 

Muhittin Dalgıç'tan Çeşme'de betonlaşma açıklaması!

İzmir Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, basında çıkan ‘Çeşme betonlaşıyor’ açıklamalarına cevap verdi. Dalgıç, '‘Çeşme betonlaşıyor’ deniliyor. Bu mümkün değil'' açıklamasında bulundu.

Çeşme Eğlence Adası gürültü sorununu çözecek!

Çeşme'deki müzik-hane çatışmasına çözüm için bölgede eğlence adası oluşturulması fikri ortaya atıldı. Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, ilçeyi geliştirecek projelere desteğe hazır olduğunu söyledi

Çeşme turizmi 9 koldan atağa kalkıyor!

Çeşme Belediye Başkanı Dalgıç, “Çeşme yarımadasında 9 koldan tanıtım atağına başladık. Ilıca, Reisdere, Ovacık, Ildırı, Germiyan, Dalyan ve Çiftlikköy’ü, Çeşme ve Alaçatı’nın rüzgarına katacağız” dedi

Muhittin Dalgıç: Çeşme 2016'da yeni bir vitrine sahip olacak!

Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, göreve gelişinin 1. yılında Gazetem Çeşmeye açıklamalarda bulundu. Dalgıç, her zaman temeli sağlam projelerle adım attıklarını söyledi.

Çeşme TOKİ planı askıda!

İdare Mahkemesinin 1/25 binlik planların yürütmesini durdurmasına karşın Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, süreci devam ettirme kararı aldı. Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç konu ile ilgili açıklama yaptı.

TOKİ Çeşme projesine valilikten onay çıktı!

Çeşme'de tartışması ve hukuki süreci devam eden TOKİ projesi konusunda İzmir Valiliği'nin "Çevre Etki Değerlendirme Raporu'na gerek yoktur" kararı verdiği açıklandı. Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, projeye karşı olmadıklarını söyledi...

Muhittin Dalgıç: TOKİ'nin Çeşmede konut yapmasına karşı değiliz!

Çeşme ’de tartışması ve hukuki süreci devam eden TOKİ projesi konusunda İzmir Valiliği’nin "Çevre Etki Değerlendirme Raporu’na gerek yoktur" kararı verdiği açıklandı. Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç TOKİ' nin konut yapmasına karşı olmadığını söyledi.

Muhittin Dalgıç'tan Çeşme TOKİ açıklaması!

Çeşme Belediye Başkanı Dalgıç, ilçede TOKİ'nin yapmayı planladığı ve yargıya taşıdıkları toplu konut projesine İzmir Valiliği'nce "ÇED raporuna gerek yoktur" şeklinde onay verildiğini bildirerek bu kararı eleştirdi

Muhittin Dalgıç: Çeşme tarihiyle de yıldızlaşacak!

Çeşme Bağlararası kazısını ziyaret eden Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, ilçenin tarihi dokusunun da doğal güzellikleri kadar zengin olduğuna dikkat çekti; kentin tarih turizminde de yıldızlaşacağını belirtti.

Muhittin Dalgıç: 4 katlı konutlar Çeşme'ye uymaz!

TOKİ'nin hazırladığı mimari tasarımı değerlendiren Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç ise, toplu konuta karşı olmadıklarını, ancak Çeşmenin mimarisini bozmadan, iki katlı toplu konutlar yapılabileceğini projeyi beğenmediğini kaydetti.

Muhittin Dalgıç çeşme projeleri Haberi

Muhittin Dalgıç çeşme projeleri

Muhittin Dalgıç, Çeşme'nin yeni görünümüne yönelik planlamaların tamamlandığını, 1 Numaralı Kültür Varlıkları Koruma Kurulu'nca onaylanmasının beklendiğini belirterek, yaz sonundan itibaren çalışmalara başlanacağını, 2016 yılından itibaren Çeşme'nin yeni vitrininin görüleceğini de sözlerine ekledi.

Başkan seçilişinin 1. yılının dolması nedeniyle şu ana kadar yaptıklarını ve yapacaklarını açıklayan Dalgıç, temel prensiplerinin planları irdelemek ve vatandaşa söyledikleri projeleri planların üzerine işlemek olduğunu belirtti. 


PLANLAMAYI TAMAMLADIK 


Göreve geldiklerinde Çeşme merkezindeki Kentsel SİT Alanı'nın planlamasıyla işe başladıklarını ifade eden Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, "1992 yılından beri kangren olmuş planlamayı iki ay içinde tamamladık. 'Bütünşehir Yasası' kapsamında Büyükşehir'e bağlandığımız için, planlar onay için önce Büyükşehir'e, oradan da 1 Numaralı Kültür ve Tabiat Arlıklarını Koruma Kurul'a gidiyor. 

Şu anda planlar Kültür toriıkları'nda. Süreç biraz uzadı. 

Eskisi gibi olsaydı, şimdiye kadar Çeşme merkezdeki...