28 / 04 / 2024

muhtalif vasfında taşınmaz

muhtalif vasfında taşınmaz

Tapu üzerinde taşınmazın türü ve büyüklüğü gibi bilgiler yer alıyor. Örneğin arsa, arazi yazılarak taşınmazın cinsi belirtilmiş oluyor. Kimi tapuların üzerinde "muhtelif" yazıyor. Peki, muhtelif tapu nedir?

Taşınmaz ticareti ne demektir?

Taşınmaz ticareti, emlak alanında taşınmaz malların alım-satımı işlemlerinin tümünü kapsar. Buna göre, taşınmaz mallar, bir yerin doğal yada yapay özelliklerini kullanan-kullanmayan her türlü mülkiyet hakkını da kapsayan yerleşim alanları, arsalar, binalar anlamına geliyor.

Yabancıların KKTC’de taşınmaz mal edinmesine yönelik yasa çalışmalarında sona gelindi!

Yabancıların KKTC’de taşınmaz mal edinmesine yönelik yasa çalışmalarında sona gelindi. UBP Güzelyurt Milletvekili Dr. Ziya Öztürkler, konuya ilişkin bilgi verdi.

2002-2020 yılları arasında Özelleştirme İdaresi tarafından yapılan taşınmaz satışı TBMM'de!

CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı, 2002-2020 yılları arasında Özelleştirme İdaresi tarafından yapılan taşınmaz satışına ve elde edilen gelir miktarına ilişkin soru önergesi verdi. 

Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Alanya'da yabancılara 50 bin taşınmaz satıldı!

Alanya Kaymakamı Fatih Ürkmezer, Alanya'daki yabancıya gayrimenkul satışına ilişkin, "Yabancılar tarafından yaklaşık 50 bin civarında taşınmaz elde edinilmiş. Burada Rusya, Norveç ve Almanya ile Kuzey Avrupa ülkeleri önde gidiyor" diye konuştu.

Taşınmaz Kültür Varlıklarına Yardım Sağlanmasına Dair Yönetmelikte Parasal Limitlerin Güncellenmesi Hakkında Tebliğ!

Taşınmaz Kültür Varlıklarına Yardım Sağlanmasına Dair Yönetmelik Kapsamındaki Parasal Limitlerin Güncellenmesi Hakkında Tebliğ bugünkü 31373 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Nazım Erdoğan'dan Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik Değişikliği değerlendirmesi!

sahibindencom Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Nazım Erdoğan, Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik'te gerçekleştirilen düzenlemeye ilişkin, "Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan bu düzenlemeyi çok önemli buluyor ve destekliyoruz." dedi.

Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31274 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kültür Yatırım ve Girişimlerine Taşınmaz Kullandırılması Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Kültür Yatırım ve Girişimlerine Taşınmaz Kullandırılması Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31055 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Baraj İnşası için Yapılan Kamulaştırmalarda Taşınmaz Malların Kamulaştırılması Hakkında Yönetmelik!

Baraj İnşası için Yapılan Kamulaştırmalarda Kamulaştırma Sahasına Mücavir Taşınmaz Malların Kamulaştırılması Hakkında Yönetmelik bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik beklentilere cevap verebildi mi?

Emlak komisyoncusu ve mülk bilirkişisi İsa Demir, "Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik beklentilere cevap verebildi mi?" sorusunun yanıtını verdi. İşte Demir'in yazısı...

İSTEB'den Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik'e itiraz!

Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik'in Resmi Gazete'de yayımlanmasından bu yana bir yıl geçti. İSTEB, yönetmelikteki eksik ve yanlışlara dikkat çekip Danıştay'a dört maddenin iptali için dava açtı...

muhtalif vasfında taşınmaz Haberi

muhtalif vasfında taşınmaz

Muhtelif tapu nedir?

Tapu, arazinin belirli bir parçasının veya üzerine inşa edilmiş bağımsız bölümün malikini gösteren, tapu sicil müdürlüğünce verilmiş, aksi kanıtlanıncaya kadar geçerli resmi bir belge olarak ifade ediliyor.


Tapu üzerinde taşınmazın türü ve büyüklüğü gibi bilgilere de yer veriliyor. 


Örneğin arsa, arazi, bina gibi belirtmelerle taşınmazın cinsi belirtilmiş oluyor. Kimi tapuların üzerinde "muhtelif" yazıyor. Peki, muhtelif tapu nedir?


Muhtelif tapu, muhtelif vasıftaki taşınmazların tapusu olarak karşımıza çıkıyor. Bu tapu; tarla, ham toprak, bağ, bahçe vs. gibi çeşitliliği olan taşınmazların tapusu oluyor.


Muhtelif vasıftaki taşınmazların imar uygulaması sonucu ‘arsa’ vasfı ile tapuya tescil edilmeleri işleminin resen yapılan bir işlem olması nedeniyle harca tabi tutulmaması gerekiyor.   



Müşterek arsa nedir?


Işıl Seren...