02 / 05 / 2024

Muhtar seçimleri kaç yılda bir yapılır

Muhtar seçimleri kaç yılda bir yapılır

Mahalle muhtarlarının da seçildiği yerel seçimler kapsamında il ve ilçe belediye başkanları da seçiliyor. Mahalle muhtarı kaç yıl görev yapar? Mahalli idare seçimleri kaç senede bir yapılır?

Muhtar seçimleri ne zaman?

Köy veya mahalle tüzel kişiliğinde, yönetiminin başında bulunan kişi olan muhtarların görev süreleri 5 sene olarak belirleniyor. Buna göre önümüzdeki 2014 muhtar seçimleri ne zaman?

Seçim sonrasında özel tüketime sert fren geliyor! Artık alış veriş yapmak hayal olacak!

Üç yıllık yeni Orta Vadeli Program, “sıkı para” politikası ile ekonomiyi soğutma ve özel tüketiminin baskılanması sinyalini verdi. Ancak bu politikaların Mart 2024 yerel seçimleri sonrasında uygulanması bekleniyor.

Velux Ankara'da teslimler başladı! Kişiye özel ödeme seçeneklerini kaçırmayın! 

Velux Ankara projesi Ankara'da yükseliyor. Projede yer alan konutların teslimleri başladı. Kişiye özel ödeme seçeneklerinin sunulduğu projede 1.000 konut yer alıyor. Peki Velux Ankara'da konut fiyatları ne kadar? 

Seçim sonrası yetkililere çağrı ‘Yapısal reformlar gündeme alınmalı’

İnşaat sektöründen seçim sonrası çağrı geldi. Sektör temsilcileri, 28 Mayıs’ta yapılan ikinci tur seçimleri sonrası üretim ve satışları artırıcı politikaların hızla devreye alınmasını talep ediyor.

Seçim yasakları başladı! Hemen buraya bakın!

Seçim yasakları çerçevesinde, 28 Mayıs tarihinde saat 18.00'den itibaren, Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili propaganda yasağı başladı. Bu yasak kapsamında, tüm yayın organları 24 saat boyunca seçim, seçim sonuçları, tahminler ve yorumlar hakkında haber yapamayacak.

İngiliz gazeteden çarpıcı seçim analizi: Erdoğan’ın politikaları Türkiye’nin ekonomisine zarar veriyor!

İngiliz Financial Times, seçim öncesi Türkiye ekonomisini analiz etti. Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde ekonomideki risklere dikkat çekilerek Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın para politikalarının ekonomiyi tehdit ettiği ileri sürüldü.

Çiftçiler tedirgin! Hasat başladı ama fiyatlar seçim sonrasına kaldı!

Önceki sezon 19.8 milyon tonluk rekolteye ulaşan buğdayda hasat başladı. TMO’nun fiyat açıklaması ise 28 Mayıs’ta yapılacak ikinci tur seçimleri sonrasına kaldı. Ürünün elinde kalacağını düşünen çiftçi, zarar edeceği düşüncesiyle tedirgin.

Seçim sonrası piyasalarda acı reçete beklentisi hakim!

Seçimin ilk turundan sonra kredilerin dondurulması ve kredi kartlarına getirilen nakit çekme yasağı iş dünyasının tepkisi üzerine yumuşatılmasına rağmen pazar günü yapılacak ikinci tur seçimleri sonrasında radikal kararların alınması bekleniyor.

Seçimler öncesi Merkez Bankası’ndan kritik karar! TCMB politika faiz oranlarını artıracak mı?

Merkez Bankası, ikinci tur Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde 25 Mayıs Perşembe günü faiz kararını açıklayacak. Merkez Bankası, en son nisan ayında yaptığı toplantıda politika faizini yüzde 8,50 seviyesinde sabit tutmuştu.

YSK açıkladı! Seçmen kağıtları ile ilgili yeni karar!

Cumhurbaşkanı Seçiminin ikinci turu için seçmen kağıtlarına yönelik yeni karar alındı. İşte detaylar!

Uluslararası fon yöneticilerinden seçim yorumu: Erdoğan kazanırsa ekonomik dengesizlik sürer!

Uluslararası fon yöneticileri, seçim sonuçlarını değerlendirdi. Uzmanlar, 28 Mayıs’ta yapılacak ikinci tur seçimleri Erdoğan’ın kazanması halinde ekonomideki dengesizliğin süreceği ve Türkiye'yi yatırım yapılmaz hale getiren politikaların devam edeceğinden kaygılı.

Yastık altı altınları olanlar dikkat! Seçimlerin ikinci turunda altın tam bu kadar olacak!

14 Mayıs'ta yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimleri ikinci tura kalınca para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş altın ve dolar sahiplerini bilgilendiren önemli ikazlarda bulundu.

Banka hisselerinden kaçış tam gaz! Borsa İstanbul'u neler bekliyor? 

Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri'nin ardından Borsa İstanbul'daki son durum merak ediliyor. İşte Borsa İstanbul'daki son durum...

Seçim sonrası altın fiyatları fırladı! Gram altın, çeyrek altın kaç lira oldu? Acil bakın! 15 Mayıs 2023 altın fiyatları

Cumhurbaşkanılığı seçimleri ve 28. dönem milletvekili seçimlerinin sonuçları netleşmek üzere. Piyasalarda hareketlilik görülüyor. Altın fiyatları fırladı. Gram altın, çeyrek altın kaç lira oldu? Acil bakın! 15 Mayıs 2023 altın fiyatları.

Muhtar seçimleri kaç yılda bir yapılır Haberi

Muhtar seçimleri kaç yılda bir yapılır

Mahalle muhtarı kaç yıl görev yapar?

Mahalle muhtarlarının da seçildiği yerel seçimler kapsamında il ve ilçe belediye başkanları da seçiliyor. Peki, mahalli idare seçimleri kaç senede bir yapılır bir diğer ifade ile muhtar kaç yıl görev yapar diyorsanız hemen yanıtlayalım.


Türkiye Cumhuriyeti Anayasası madde 127'de yer alan esaslara göre muhtarlık seçimleri beş yılda bir yapılıyor.


En son 2009 yılında yapılan yerel seçimler, yönetimdekilerin görev süresi dolması nedeni ile bu yıl 31 Mart 2014'te yapılacak.


Anayasaya göre, mahallî idarelerin seçimleri, 67 nci maddedeki esaslara göre beş yılda bir yapılır. Ancak, milletvekili genel veya ara seçiminden önceki veya sonraki bir yıl içinde yapılması gereken mahallî idareler organlarına veya bu organların üyelerine ilişkin genel veya ara seçimler milletvekili genel veya ara seçimleriyle birlikte yapılır. Kanun, büyük...