02 / 05 / 2024

Muhtar seçimleri nasıl yapılır

Muhtar seçimleri nasıl yapılır

Köy veya mahalle tüzel kişiliğinde, yönetiminin başında bulunan kişi olan muhtarların görev süreleri 5 sene olarak belirleniyor. Buna göre önümüzdeki 2014 muhtar seçimleri ne zaman?

Temettü hissesi nasıl seçilir? Bu kriterlere dikkat etmeyen yanar! 

Temettü, bir şirketin kârının bir kısmını hisse senedi sahiplerine dağıtması anlamına geliyor. Peki temettü hissesi nasıl seçilir? Yatırımcı Emre Kadero, X sosyal medya hesabından kriterleri açıkladı. İşte o kriterler ve gelen yorumlar...

Kira geliri getiren ev nasıl seçilmeli?

Kira geliri getiren evleri seçerken dikkat edilmesi gereken birçok faktör bulunuyor. Özellikle de apart ve dairelerde bazı detayları göz önünde bulundurmak, gelecek olan kiracılar için artı bir durumdur. Peki kira getiren ev nasıl seçilmeli ve nelere dikkat edilmeli? İşte detaylar...

Fahiş kira krizi nasıl çözülür? Sektör temsilcileri önerilerini sıraladı! 

Yeni konut arayanlar, bütçelerine göre seçenek bulamayacak hale gelirken; kiracılar zam ve tahliye baskısıyla karşı karşıya kaldı. Peki fahiş kira krizi nasıl çözülür? İşte sektör temsilcilerinin çözüüm önerileri...

Tapu yanlış ölçüm nasıl düzeltilir? Tapu kaydının düzeltilmesi davası hangi durumlarda açılır?

Tapu yeri tespiti, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün kendi internet sitesi ile sorgulama seçeneklerinden adres girilip, direk arsa ya da arazinin olduğu konuma gidip, sorgulama da yapabilirsiniz. Peki “Tapu yanlış ölçüm nasıl düzeltilir?” İşte detaylar!

Borsada gözler ikinci yarıda! Nasıl bir yatırım pozisyonu almalı? İşte uzmanlardan portföy önerileri…

Seçim sürecinin atlatılmasıyla yatırımcılar yılın ikinci yarısına odaklandı. Borsa yükseliş trendini sürdürürken, yılın ikinci yarısına ilişkin nasıl bir yatırım stratejisi izlenmesi gerektiği en fazla merak edilen konulardan biri. İşte uzmanların portföy önerileri…

Asgari ücretliler nefesini tuttu Temmuz’u bekliyor! Yeni asgari ücret nasıl hesaplanacak?

Seçim  vaadlerinde sık sık vurgulanan Temmuz ayı zammına az bir süre kala yeni asgari ücretin nasıl hesaplanacağı merak ediliyor. 10 bin TL’nin üzerine çıkması beklenen asgari ücrete yapılacak zamda iki faktör etkili olacak.

Memura kira desteğinde maaş katsayısı kullanılacak mı? Memura kira desteği nasıl hesaplanacak? 

AK Parti seçim beyannamesinde yer verilen düzenlemelerden biri de kamu çalışanları için kira yardımı olmuştu. İstanbul başta olmak üzere, kamu çalışanlarının sosyoekonomik koşullarının iyileştirilmesi masada yer alıyor. Peki memura kira desteği nasıl hesaplanacak? 

Müşahit ne demek? Müşahit nasıl olunur? Sandık görevlisi nasıl olunur?

Seçimlerde müşahit nasıl olunur? Müşahit ne demektir? İşte detaylar!

Dolar ikinci tur seçimlerine kadar nasıl bir seyir izleyecek? 28 Mayıs sonrası dolar TL kuru ne olur?

Ekonomide Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerine kadar neler olacağı, döviz kurlarının nasıl bir seyir izleyeceği merak ediliyor. Hükümetin alacağı önlemler ile döviz kurlarının tırmanmasını bir şekilde frenlemesi beklenirken, 28 Mayıs sonrası ise durum pek parlak görünmüyor.

Seçim günü hava nasıl olacak? 14 Mayıs 2023 hava durumu!

Meteoroloji Uzmanı Abdullah Macit, 14 Mayıs Pazar günü yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için hava durumu tahminini açıkladı. İşte ayrıntılar...

Muharrem İnce adaylıktan çekildi: Oy pusulalarında değişiklik olacak mı? Nasıl oy verilir?

Memleket Partisi lideri Muharrem İnce, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde adaylıktan çekildi. BU gelişmenin ardından vatandaşlar nasıl oy vereceklerini ve oy pusulalarında değişiklik olup olmayacağını araştırmaya başladı.

14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçimleri sonrası piyasalarda neler olacak? İşte uzmanların seçim sonrası senaryoları…

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine üç gün kala piyasaların ana gündem maddesi, seçim sonrası senaryoları. Uzmanlar, seçimleri kimin kazanacağına bağlı olarak piyasalardaki tepkinin de farklı olacağına işaret ediyor.

Borsada seçim öncesi neler oluyor? Seçim sonuçları borsayı nasıl etkileyecek? Uzman isim bir bir anlattı! 

Meksa Yatırım GMY- Figen Özavcı Gümülcineli, seçim durumuna da değinerek borsa ile ilgili son dakika açıklamalarında bulundu. Peki borsada seçim öncesi neler oluyor? Seçim sonuçları borsayı nasıl etkileyecek?  

Muhtar seçimleri nasıl yapılır Haberi

Muhtar seçimleri nasıl yapılır

Muhtar seçimleri ne zaman?

Muhtar, köy veya mahalle tüzel kişiliğinde, yönetiminin başında bulunan kişiye deniyor. Muhtar, köy veya mahalle halkı tarafından seçiliyor. Muhtar seçiminde siyasi partiler aday gösteremezler. Türkiye'de muhtarlar 5 yıl görev yapıyor. Bu 5 yıldan sonra tekrar seçimler yapılıyor. Peki önümüzdeki muhtar seçimleri ne zaman?


Köy tüzel kişiliğini temsil eden muhtar köye ilişkin kararlarını 4 azasıyla birlikte alıyor. Muhtar köyün yol, köprü, çeşme vb ortak mallarını inşa ettirir, inşa olunanların bakım ve onarımını yaptırır.

Görev ve sorumluluklarını yerine getirmeyen; gereği gibi yapmayan muhtarlar köyün bağlı olduğu ilçe idare kurulu kararı ile görevden uzaklaştırılabilir. Muhtar ve ihtiyar kurullarının seçimi ile ilgili yasal esaslara Şehir ve Kasabalardaki Mahalle Muhtar ve İhtiyar Kurulları Tüzüğü kapsamında şu şekilde yer veriliyor:


Muhtar ve ihtiyar kurullarının seçimi 

Mahalle...