06 / 05 / 2024

mülk nedir

mülk nedir

Serkan Akın, "Ülke topraklarının hepsi bizim ama üçte birimiz kirada ya da konut kredisi ödüyor" diyor..

Devre mülk sözleşmesinin feshi nasıl yapılır?

Devre mülk sözleşmesinin feshi, günümüzde dolandırıcılığa bağlı sorunların ortaya çıkmasını engellemek için mümkündür. Devre mülk satışları gereğinden fazla abartılarak tüketicilere sunulsa da sonrasında sözleşmenin feshi hakkı vardır. Peki devre mülk sözleşmesi feshi nedir?

Tarihi eser mülk alırken nelere dikkat edilmelidir?

Tarihi eser, değeri fazla eşya olarak kabul edildiği için bir mülk sayılır. Tarihi eserlerin maddi değeri fazla olmasına rağmen, bu mülke de talep fazladır. Ancak tarihi eser mülk alırken bazı unsurlara dikkat etmek gerekiyor. Peki bu mülkü satın alırken dikkat edilmesi gerekenler nedir?

Devre mülk nedir? Devre mülkün avantajları nedir?

Devre mülk, mülke ait kullanım hakkı sunan bir özelliktir. Tatil beldesindeki bir gayrimenkul türü olan bu özellik birçok avantaj sunar. Bu noktada devre mülk nedir, devre mülkün avantajları nedir gibi sorular önem kazanıyor. İşte devre mülk ile ilgili bilinmesi gereken detaylar…

Devre mülk nedir? Devre mülk alırken neye dikkat edilmelidir? İşte detaylar!

Devre mülk nedir? Devre mülk alırken neye dikkat edilmelidir? soruları devre mülk alacak kişiler tarafından sorulmaktadır. İşte detaylar!

Devre mülk nedir?

Devre mülk nedir? Devre mülk satın alınabilir mi? soruları sıklıkla sorulmaktadır. İşte sorulan o soruların yanıtları!

3 maddede devre mülk hakkı nedir, nasıl kurulur?

Avukat Kadir Kurtuluş ile Stajyer Avukat Elif Hamzaçebi "devre mülk hakkı" konusunu kaleme aldı. İşte 3 maddede devre mülk hakkı...

Gayrimenkul Yatırım Fonu nedir? Tüm merak edilenler!

İlk olarak 1938 tarihinde İsviçre ve 1959 tarihinde Almanya’da düzenlenen Gayrimenkul Yatırım Fonu son dönemde sıkça konuşulan konular arasında yer alıyor. Peki Gayrimenkul Yatırım Fonu nedir? İşte tüm merak edilenler...

Mülk yönetimi nedir?

Bir gayrimenkulün, emlak müdürü tarafından mülk sahibinden ücret karşılığı devrealınarak mülk sahibi yerine yönetilmesine mülk yönetimi denilir. Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için "mülk yönetimi" konusunu kaleme aldı. İşte Dönmez'in o yazısı..

Türk Akımı ve Güney Akımı projesi nedir?

Son dönemde yeniden gündeme gelen Güney Akımı ve Türk Akımı projeleri nedir? Karadeniz’in altından geçerek Türkiye üzerinden Avrupa’ya ulaşacak Türk Akımı doğalgaz boru hattı nedir? İşte projenin detayları.

Sinpaş GYO, Mülk Gayrimenkul ile kira sözleşmesi imzalayacak!

Sinpaş GYO, kiralık gayrimenkullerin üçüncü kişilere kiralanması kira bedellerinin tahsili ve sözleşme uygulaması için Mülk Gayrimenkul Yatırım ve İşletme Ticaret A.Ş. ile "İşletme ve Kira Sözleşmesi" imzalayacak.

Mülk Kurumsal Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık Anonim Şirketi İstanbul Şubesi açıldı!

Mülk Kurumsal Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık Anonim Şirketi İstanbul Şubesi, Müzeyyen Tonyalı Şube Müdürlüğü'nde 300 bin TL sermaye ile 27 Nisan'da Esenyurt, Büyük Hayrettin Paşa Mahallesi'nde açıldı.

Sarissa İstanbul Evleri'nde sona bırakılan ticari mülk satışa sunuldu!

Ataşehir Finans Merkezi’ne komşu 5 blok 392 daire 42 ticari üniteden oluşan Sarissa İstanbul evlerinde satışı sona bırakılan 3700 metrekare büyüklüğündeki kıymetli ticari mülk satışa sunulmuştur.

Türkiye'deki yabancılar mülk edinmede sahil kentlerini tercih ediyor!

Türkiye'den konut alan yabancıların ilk tercih ettikleri iller Antalya ve İstanbul oldu. 53 bini aşkın kişi Antalya’yı tercih ederken, İstanbul’da mülk edinenlerin sayısı 20 bini devirdi.

mülk nedir Haberi

mülk nedir

Yenisöz Gazetesi köşe yazarlarından Serkan Akın, bugün köşesinde " Mal ve mülk" başlıklı yazısına yer verdi. İşte yazının detayları..



Mal;  bir kimsenin, bir tüzel kişinin mülkiyeti altında bulunan, taşınır veya taşınmaz varlıkların bütünü. Alınıp satılabilen her türlü ticaret eşyası, emtia


Mülk; Ev, dükkân, arazi vb. taşınmaz mal. Vakıf olmayıp doğrudan doğruya birinin malı olan yer veya yapı.


Devletin egemenliği altında bulunan toprakların bütünü, ülke.


TÜİK 2016 yılsonu verilerine göre Türkiye'de yaklaşık toplam 22 milyon 210 bin hane halkı bulunmaktadır.


Bu hane halklarının yüzde 83 'ü en az bir çekirdek aile içeren hane halkları oluşturuyor. Bunların yüzde 61 'inde en az bir çocuk bulunuyor.


Buradan da anlaşıldığına göre yaklaşık 65 milyon insanımız bir aile şeklinde bir arada bir...