03 / 05 / 2024

mülteciler samsunda kira fiyatlarını arttırıyor mu

mülteciler samsunda kira fiyatlarını arttırıyor mu

Samsun Emlakçılar Odası Başkanı Mevlüt Oral, Samsun’da kiralık evlerle alakalı sıkıntılar hakkında açıklama yaptı. Oral, Samsun’da yaşayan mülteciler yüzünden ev kiralarının fiyatının olması gerekenden fazla olduğunu belirtti.

Mayıs 2024 kentsel dönüşüm kira yardımı bekleyenler dikkat! Kira yardımı hesaplara ne zaman yatacak? 

Riskli yapı sahipleri kentsel dönüşüm kira yardımı ile ilgili detayları merak ediyor. Peki Mayıs 2024 kentsel dönüşüm kira yardımı hesaplara ne zaman yatırılacak? 

Kiracılardan yüksek kiralara yeni çözüm! Kira sözleşmesi yaparak evlerinin bir kısmını kiralıyorlar...

Özellikle büyükşehirlerde yaşayan kiracılar, yükselen masraflarını azaltmak için çözümü evlerinin bir bölümünü alt kira sözleşmesi yaparak kiralamakta buluyor. 

Gaziosmanpaşa'da kentsel dönüşüm mağduriyeti: Kira yardımı verilmedi, 2013'ten beri evler yapılmadı! 

Gaziosmanpaşa’da 2013’te başlayan kentsel dönüşüm çerçevesinde yıkımı yapılan konutlar hala teslim edilmedi. İşte vatandaşların mağduriyeti...

'Kira fiyatları aşırı şişti, fiyat düştü kiracı rahatladı diye bir şey yok!'

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından yayımlanan ekim ayı konut fiyat endeksi raporunda kasım ayında kira artış oranının düştüğü kaydedildi. Peki, uzmanlar konut kiralarına ilişkin ne söylüyor, kira fiyatları geriledi mi? İşte detaylar...

Vakıflar'dan Kocaeli'de bina yapımı karşılığı kiralama ihalesi!

İstanbul Vakıflar 2. Bölge Müdürlüğü, Kocaeli'de 21 yıl süreli bina inşaatı yapım karşılığı kira ve işletme ihalesi düzenliyor. Söz konusu ihale 5 Aralık tarihinde yapılacak.

Kentsel dönüşüm kira desteği 10 bin lira olacak mı? Evini dönüştürecekler şimdi bakın!

Son günlerde hızlanan kentsel dönüşüm çalışmaları, kira desteğini gündeme getirdi. Fahiş kiraların ardından verilen kira desteği düşük kaldı. İşte ayrıntılar...

Kasım 2023 yeni kira zammı ne kadar, kaç TL oldu? İşte 3 Kasım TÜİK iş yeri, dükkan kirası hesaplama!

Türkiye'deki mülk sahipleri ve kiracılar Kasım ayı kira artış oranlarının ne kadar olacağını sorguluyor. Peki, Kasım 2023 yeni kira zammı ne kadar, kaç TL oldu? İşte detaylar...

Kira ödemekte zorluk çekiyorsanız bu habere dikkat! Aylık 5 bin 250 TL kira yardımı yapılacak

Kirasını ödemekte zorlanan vatandaşlar için tek şartla aylık 5.250 TL kira yardımı yapılacak. Kira yardımı haberiyle binlerce kişi sevince boğuldu! Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, aylık 5 bin 250 TL kira katkısının verileceğini ilan etti.

Kiracılara müjde! Fahiş kira fiyatlarına 6 aşamalı çözüm!

Fahiş kira fiyatlarına karşı başlatılan çalışmanın çerçevesi ortaya çıktı. Kira zamlarını sınırlamak amacıyla kapsamlı düzenleme gelecek.

Kentsel dönüşüm finansman paketinde kira yardımı detayı! Kredi çeken kira yardımı alabiliyor mu? Son dakika!

Kentsel Dönüşüm Finansman Paketi çerçevesinde, devlet destekli kredilerin ayrıntıları peş peşe açıklandı. Kentsel dönüşüm finansman paketinde kira yardımı detayı! Kredi çeken kira yardımı alabiliyor mu? Son dakika!

Bakanlıktan 3500 TL'lik kira desteği! 2023 kentsel dönüşüm il il kira destek ödemeleri peş peşe açıklandı!

Devlet kentsel dönüşüm projesi kapsamında kira desteğinde bulunuyor. Bakanlıktan 3500 TL'lik kira desteği! 2023 kentsel dönüşüm il il kira destek ödemeleri peş peşe açıklandı. İşte detaylar...

Kira geliriniz 9 bin 500 TL'yi aşıyorsa şimdi bakın! Son gün 31 Mart! Ödemeyene cezası var! 

Milyonlarca mükellefi ilgilendiren kira geliri vergisi ile ilgili detaylar merak ediliyor. Kira geliriniz 9 bin 500 TL'yi aşıyorsa şimdi bakın! Son gün 31 Mart! Ödemeyene cezası var! 

Kentsel dönüşüm kapsamında kira yardımına zam yapıldı! Hangi şehirde ne kadar oldu?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, kentsel dönüşüm kapsamında kira yardımının artırıldığını duyurdu. İstanbul'da 3 bin 500 TL’ye; Ankara, Bursa, Antalya ve İzmir'de ise 3 bin TL’ye çıkarıldı.

mülteciler samsunda kira fiyatlarını arttırıyor mu Haberi

mülteciler samsunda kira fiyatlarını arttırıyor mu

Samsun’da 10 binden fazla mülteci yaşıyor. Samsunlu vatandaşlar evlerini bu mültecilere kiraya vermek istemiyor. Evlerini mültecilere kiralayan vatandaşlar ise normal fiyatından çok yüksek fiyatlara evlerini kiralıyor. Samsun Emlakçılar Odası Başkanı Mevlüt Oral, Samsun’da kiralık evlerle alakalı sıkıntılar hakkında açıklamalarda bulundu.


Samsun’da yaşayan mültecilerin örf ve adetlerinin Türk vatandaşlarınkine benzemediğini belirten Samsun Emlakçılar Odası Başkanı Mevlüt Oral, “Samsun’da kalan mültecilerle alakalı çok büyük sıkıntılarımız var. Samsun’a 10 binden fazla mülteci yaşıyor. Ama bu insanlar Türkiye’ye yerleşti ise bunlara da ev temin etmek lazım. Mültecilere ev temin etsek bile mültecilerin sıkıntıları bitmiş olmuyor. Ülkemize Irak ve Suriye’den gelen mültecilerin yaşam tarzları, örf ve adetleri bizimkilerden çok farklı. Vatandaşlar evlerini mültecilere kiraya verdikten sonra mültecilerin evden ayrılmasıyla beraber evler kullanılmaz hale geliyor. Vatandaşlar...