18 / 05 / 2024

Murat Reis Külliyesindeki camiler restore edilecek mi

Murat Reis Külliyesindeki camiler restore edilecek mi

Rodos'ta yaşayan 6 bin Türk ile Müslüman tatilciler, ibadetlerini sadece Pargalı İbrahim Paşa Camii'nde yerine getirebiliyor. unan hükümetinin restorasyon yapılacağı gerekçesiyle yıllardır kapalı tuttuğu 5 cami ve bir külliye harabeye döndü.

Beklenen büyük İstanbul depreminde beş yüz bin bina hasar alacak!

Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, CHP İstanbul İl Başkanlığı’nın düzenlediği Kentsel Dönüşüm Paneli’nde önemli açıklamalar yaptı. Başkan Çalık 1999 yılı öncesi yapılan yapıların dönüştürülmesi gerektiğini söyledi.

Küresel iklim kriziyle mücadelede inşaat sektörüne önemli görevler düşüyor!

Siltaş Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Özdemir, küresel iklim krizine karşı alınması gereken önlemler için inşaat sektörüne önemli görevler düştüğünü söyledi. İşte Murat Özdemir'in o açıklamaları...

Beylikdüzü'nün 3 mahallesine dönüşüm müjdesi! Avrupai bir kente dönüşecek!

Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık yaptığı açıklamada çok büyük bir kentsel yenilenme projesini hayata geçireceklerini belirterek, projenin Beylikdüzü’nün üç mahallesini ve yaklaşık 150 bin nüfusun yaşadığı bir bölgeyi kapsayacağını söyledi.

Beylikdüzü'nün 3 mahallesine kentsel dönüşüm müjdesi!

Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, Beylikdüzü'nde büyük bir kentsel yenilenme projesini hayata geçireceklerinin sinyalini verdi. 

Dio İnşaat Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Dio İnşaat Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Pendik'te 250 bin TL sermaye bedeli ile Fırat Işık ve Murat Işık ortaklığında kuruldu.

Sandıkçı Otelcilik Turizm Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sandıkçı Otelcilik Turizm Ticaret Limited Şirketi Eyüpsultan'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Murat Sandıkçı ve Yusuf Sandıkçı ortaklığında kuruldu.

Vision Global Biyoteknoloji Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Kuruldu!

Vision Global Biyoteknoloji Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Ümraniye’de 7.000.000,00 TL sermaye bedeli ile Murat Özkök tarafından kuruldu.

Maviduna Yapı Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Maviduna Yapı Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Kadıköy'de 3 milyon TL sermaye bedeli ile Fuat Algan ve Murat Gök ortaklığında kuruldu.

Depreme dayanıklı bina nasıl inşa edilmeli? Radye temelle yapılan binalar sağlam mı? Merak edilen bu sorular cevaplandı!

YTÜ İnşaat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Serdar Kırçıl, depreme dayanıklı binaların nasıl olması gerektiğini açıkladı. Peki depreme dayanıklı bina nasıl inşa edilmeli? Radye temelle yapılan binalar sağlam mı? Merak edilen bu sorular cevaplandı!

Üsküdar Belediyesi beş katlı bina ve dört arsa satacak! Yatırımcılar dikkat!

İstanbul İli Üsküdar Belediye Başkanlığı, Üsküdar Ahmediye, Murat Reis, Validei Atik, Güzeltepe ve Küçüksu'da yer alan beş katlı bina ve dört arsayı satışa çıkardı.

Szn Yapı İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Szn Yapı İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Tuzla'da 240 bin TL sermaye bedeli ile Murat Işık tarafından kuruldu.

Peraş Gayrimenkul Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Peraş Gayrimenkul Ticaret Anonim Şirketi bugün Zeytinburnu'nda Kaan Boyner ve Murat Işıküstün ortaklığında kuruldu.

Murat Balıkçı Gayrimenkul Danışmanlığı Limited Şirketi kuruldu!

Murat Balıkçı Gayrimenkul Danışmanlığı Limited Şirketi bugün Kağıthane'de Murat Balıkçı tarafından kuruldu.

Murat Reis Külliyesindeki camiler restore edilecek mi Haberi

Murat Reis Külliyesindeki camiler restore edilecek mi


Yılda yaklaşık 1.5 milyon turist ağırlayan 120 bin nüfuslu Rodos'ta yaşayan 6 bin Türk ile Müslüman tatilciler, ibadetlerini sadece Pargalı İbrahim Paşa Camii'nde yerine getirebiliyor. Yunan hükümetinin restorasyon yapılacağı gerekçesiyle yıllardır kapalı tuttuğu 5 cami ve bir külliye harabeye döndü.


Kimse kalmayacak

Murat Reis Külliyesi'nde bulunan cami, türbe ve mezarları ziyaret eden Türkler, gördükleri manzara karşısında şaşkınlık yaşıyor. Eşi Süheyla Kargınlıoğlu ile birlikte 57 yıldır Murat Reis Camisi ve külliyesinin bekçiliğini yapan 84 yaşındaki Şaban Kargınlıoğlu, caminin beş yıl önce restorasyon gerekçesiyle kapatıldığını söyledi. Kargınlıoğlu, 57 yıl önce dönemin Rodos Müftüsü Süleyman Taşlı tarafından bekçi olarak görevlendirildiklerini ve yine müftülük tarafından tahsis edilen evde yaşadıklarını belirterek, "Artık yaşımız iyice ilerledi, bizden sonra buraya sahip çıkacak kimse yok. Bu iş için bize...