08 / 05 / 2024

muratpaşa inşaat sektörü

muratpaşa inşaat sektörü

Muratpaşa Müteahhitler Derneği Başkanı Adnan Saraç, ilçede inşaat sektörü için boş arazi bulmanın zorluklarına değindi.

TÜİK az önce açıkladı: İnşaat sektöründe güven...

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan rakamlara göre Reel kesim (imalat sanayi) güven endeksi aynı düzeyde kalıp 103,5 değerini alırken, inşaat sektörü güven endeksi de yine aynı düzeyde kalarak 88,6 değerini aldı.

Çimento fiyatlarına yüzde 43'lük dev zam! Hem inşaat sektörüne, hem vatandaşa zarar!

Çimento fiyatlarına yüzde 50'ye yakın zam geldiği açıklandı. Gazeteci Zafer Şahin, X sosyal medya hesabından duyurdu ve hem vatandaşın hem de inşaat sektörünün zarar göreceğini söyledi. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar... 

Siltaş Yapı'dan inşaat sektörünü ayağa kaldıracak yöntemler! 

Siltaş Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Özdemir, mevcut ekonomik konjonktürden etkilenen inşaat sektörü için yılın ikinci yarısına daha olumlu baktıklarını söyleyerek sektörü ayağa kaldıracak yöntemleri açıkladı.

AYİDER açıkladı, inşaat sektöründe 2 bin Türk Lirası'na günlük çalışacak kalifiye eleman yok

Anadolu Yakası İnşaat Müteahhitleri Derneği (AYİDER), inşaat sektörünün çok önemli bir sıkıntı haline gelen kalifiye eleman açığını azaltmak için amacı ile  meslek liseleri ile işbirliği yapacağını açıkladı. Sektöre nefes aldırmak adına yapılacak bu uygulamanın detayları haberimizde...

İnşaat sektöründe güven arttı! TÜİK tek tek Eylül rakamlarını açıkladı! 

TÜİK tarafından açıklanan rakamlara göre, güven endeksi hizmet sektöründe yüzde 2 düşüş gösterirken, inşaat sektöründe yüzde 1, perakende ticaret sektöründe yüzde 3 yükseldi. İşte ayrıntılar...

Birleşik Krallık'ta inşaat sektörü aktivitesi Ağustos'ta hız kesti!

Birleşik Krallık'ta, artan faiz oranları ve ekonomideki yavaşlama nedeniyle ağustosta inşaat sektörü aktivitesinin Ağustos ayında hız kestiği belirtildi.

TÜİK açıkladı: İnşaat sektörü ciro endeksi, Mayıs'ta yüzde 102,8 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) mayıs ayına ilişkin merakla beklenen ciro endekslerini açıkladı. Açıklanan rakamlara göre, inşaat sektörü ciro endeksi, Mayıs'ta yüzde 102,8 arttı...

Sektörel güven endeksleri açıklandı! İnşaat sektörü yüzde 3,5 geriledi

Sektörel güven endeksleri açıklandı. Bu kapsamda hizmet ve perakende ticaret sektörlerinde yükselirken inşaat sektöründe düştü.  

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan inşaat sektörü açıklaması! 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, inşaat sektörüyle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Sektörde zam üstüne zam yapan fırsatçıların yer altığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatandaşları koruyacaklarının altını çizdi. 

İnşaat sektöründen fiyatlarda indirim çağrısı!

İMSİAD Başkanı Mustafa Andıç, inşaat malzemelerinde indirim yapılması çağrısında bulundu. Andıç, inşaat sektörünün, 250’e yakın alt sektörün lokomotifi olduğuna vurgu yaptı.

İnşaat sektörü güven endeksi Ağustos'ta yüzde 7,1 arttı!

Merakla beklenen sektörel güven endeksi sonuçlarına göre, Ağustos 2021'de inşaat sektörü güven endeksi yüzde 7,1 yükseldi.

Letonya'dan Türk inşaat sektörüne çağrı!

Türk Leton İş İnsanları (LETİAD) Başkanı Fuat Aydemir, Türkiye'de faaliyet gösteren inşaat sektörü temsilcilerine Letonya'ya yatırım yapması konusunda çağrı yaptı. 

Tahir Tellioğlu'ndan inşaat sektörü açıklaması!

Konut kredilerindeki yüksek faizler ile salgın süreci inşaat sektöründe daralmaya neden olurken, sektör oyuncuları arasında da iflas dalgası gündemde. İMKON Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, inşaat ve konut sektörüne ilişkin açıklamalarda bulundu.

muratpaşa inşaat sektörü Haberi

muratpaşa inşaat sektörü

Muratpaşa'da konut üretecek alanın kalmadığını anlatan Adnan Saraç, "Muratpaşa bölgesinde arsa olmadığı için kat karşılığı yapılacak yeni inşaatlar yok. Kırcami'nin imarı bitmediği sürece satılık arsa bulamayacağız. Kırcami'nin imara açılmasını bekliyoruz" dedi. 


İlçede konut satışlarında sıkıntı olmadığını bildiren Saraç, "Muratpaşa ilçesi yaşanılan ekonomik krizden fazla etkilenmedi. Konut satışları devam ediyor, önceden yapılan binaların satışları yapılıyor. Bina fiyatlarında yükselme yok. Fiyatlar geçen sene ile aynı" diye konuştu. Muratpaşa Müteahhitler Derneği Başkanı Adnan Saraç çıkarılması beklenen Müteahhitlik Yasası hakkında da açıklamalarda bulunarak, "Müteahhitlik sektörü kendini kanıtlamış olan bir sektördür. Yasa çıkmadığı sürece bir daireyi 7 kişiye satan müteahhit olacaktır. 

Gelişi güzel binalar yapılamayacak, inşaatlar yarım bırakılamayacak. Sahte müteahhitler de böylece aramızdan ayıklanacaktır. Mesleğimiz değer kazanacaktır. Müteahhitlerin ve vatandaşın hakları korunmuş olacaktır" şeklinde konuştu. 


Antalya...