27 / 04 / 2024

MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak

MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Nail Olpak, MÜSİAD EXPO'nun açılışında küresel ekonomik görünüme ve Türkiye'nin üstlendiği misyona ilişkin değerlendirmeler yaptı.

MÜSİAD Merkez Bankası'nın faiz indirimini yetersiz buldu!

MÜSİAD Genel Başkanı Olpak: "İş dünyası olarak Merkez Bankasının 0,25 puanlık yani çeyrek adımlık indirimini son derece yetersiz görüyoruz. Hayal kırıklığı oluşturduğunu da açık şekilde ifade ediyoruz" dedi.

MÜSİAD bugün 24. yaş gününü kutluyor!

5 Mayıs 1990 tarihinde kurulan Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği MÜSİAD bugün 24. Yaş gününü kutluyor. MÜSİAD, bugün ülkemizde 7.500 üyesiyle, büyük bir aileye ulaşmış durumda...

Türk müteahhitlerine Suudi Arabistan'da yatırım fırsatı: 1,6 trilyon dolarlık yatırım yapılacak! 

MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı, inşaat sektörü ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu ve Suudi Arabistan projelerini işaret etti. İşte o açıklama..

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı: Beklenen büyük deprem için İstanbul'da kayda değer çalışma yapılmadı!

Beklenen büyük İstanbul depremi tüm Marmara bölgesini tedirgin ederken, alınan önlemler de tartışma konusu oluyor. DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ekmen, büyük deprem için kayda değer bir çalışma yapılmadığının altını çizdi.

KAMİAD Genel Başkanı Adıgüzel: "Kamu müteahhitleri zor günler geçiriyor"

Kamu Müteahhitleri ve İş İnsanları Derneği Genel Başkanı Ali Adıgüzel, kamu müteahhitleri ve alt yüklenici şirketlerin  ekonomik açıdan çok zor günler geçirdiğini belirtti. İşte haberin ayrıntıları...

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Gürcafer'den büyük tepki! Yabancılara konut satışları 3'e katlandı! 

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği (KTİMB) Başkanı Cafer Gürcafer, yabancılara konut satışının Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay’ın Başbakan Yardımcılığı görevinde iken 1’den 3’e çıkarıldığını açıkladı.

MÜSİAD Genel Başkanı Asmalı 2024'ten umutlu! İnşaat sektöründeki büyüme topyekün genişlemeye işaret ediyor!

MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı inşaat sektörünün yüzde 8,1 genişlemesinin topyekun bir büyümeye işaret ettiğine dikkati çekti.

TZOB Başkanı Bayraktar: Tarım arazilerinin amaç dışına çıkarılması önlenmeli

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, tarım topraklarının korunması ile ilgili yaptığı çalışmalar ile ilgili açıklamada bulundu. Bayraktar; “Artık bir karış toprak dahi kaybedilmemelidir. Bu amaçla tarım arazilerinin amaç dışına çıkarılması kesinlikle önlenmelidir.”

Kıbrıs'ın eski başkanı Ferdi Sabit Soyer: Demir ve çimento fiyatları artmadı, yabancı yatırımcı yurttaşı evsiz bıraktı!

Forbes’in “En ucuz ev KKTC’de” reklamlarını değerlendiren Kıbrıs'ın eski başkanı Ferdi Sabit Soyer, konut fiyatlarındaki yükselişin altındaki nedenleri açıkladı.

Kıbrıs Müteahhitler Birliği Başkanı Gürcafer açıkladı: Oturum izniyle ilgili mevzuatlarda eksiklikler var!

Müteahhitler Birliği Başkanı Cafer Gürcafer, oturum izni ile ilgili olarak mevzuatlarda eksiklikler bulunduğuna dikkat çekti.

DAİMFED Genel Başkanı Karslıoğlu: İnşaat sektörü sıkıntıda! Kamu müteahhitleri reel fiyat farkı bekliyor

DAİMFED Genel Başkanı Mustafa Karslıoğlu, inşaat sektörün sıkıntıda olduğunu açıklayarak, yetkililer tarafından reel fiyat farkı ile cezasız tasfiye kararnamesinin ele alınması gerektiğini vurguladı.

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken'den zincir market açıklaması: Yeni yasal zorunluluklar getirilmeli!

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, piyasadaki haksız rekabetin önüne geçebilmek için zincir marketlere birtakım yasal zorunlulukların getirilmesini talep etti.

DEVA Partisi Genel Başkanı Babacan’dan kentsel dönüşüm açıklaması: ‘Ranta izin vermeyeceğiz’

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Kentsel Dönüşüm Kanunu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Babacan, kentsel dönüşümde ranta geçip vermeyeceklerini ifade etti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Karaaslan duyurdu! Tüm kentlerdeki sağlıksız ve riskli yapı stoku yenilenecek!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, “Dünya Şehircilik Günü” kapsamında düzenlenen basın toplantısında konuştu. Karaaslan, "Tüm kentlerimizdeki sağlıksız ve riskli yapı stokunu yenilemekte kararlıyız” dedi.

Kızılbük GYO'dan 500 bin TL'lik yeni şirket! Akyapı da ortak oldu!

Güney Marmara Gayrimenkul'ün ortakları arasında MÜSİAD Genel Başkanı ve Akyapı Genel Başkanı Mahmut Asmalı da bulunuyor. İşte detaylar...

MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak Haberi

MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak


Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Nail Olpak, Anadolu Ajansı'nın "Global İletişim Ortağı" olduğu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla başlayan 16. MÜSİAD EXPO'nun açılışında küresel ekonomik görünüme ve Türkiye'nin üstlendiği misyona ilişkin değerlendirmeler yaptı.


"Gerçeklik maskesi takılmış yalanların müşterisi olmadık"

Olpak, MÜSİAD'ın Türk milletini her bakımdan kalkındırmak için çalışma hedefiyle yoluna devam ettiğini belirterek, şöyle konuştu:


"Her defasında, ekonomiyi sadece matematiğe indirgeyen anlayışa karşı olduğumuzu vurguladık. İnsanın onuruna ve varoluş sebebine aykırı düşüren yanlış uygulamaları, daima sorguladık. Gerçeklik maskesi takılmış yalanların müşterisi olmadık."


"Faiz gideri, vergi gelirinin yüzde 13’üne düştü"

Türkiye ekonomisinin AK Parti hükümetleri öncesinde faiz giderlerine çok fazla bütçe ayırdığına işaret eden Olpak, şunları söyledi:


"Hatırlatmakta fayda var. İnsanoğlu kolay unutuyor. 2001 yılında, ülkemizde, sadece kamunun faiz gideri, toplanan vergilerin...