11 / 05 / 2024

MÜSİAD inşaat sektörü raporu 2014

MÜSİAD inşaat sektörü raporu 2014

MÜSİAD açıklamasına göre, MÜSİAD inşaat ve Çevre Sektör Kurulu tarafından hazırlanan "İnşaat Sektöründe Türkiye'nin Dünyadaki Konumu ve Gelecek Projeksiyonu" konulu rapor yarın gerçekleştirilecek basın toplantısıyla duyurulacak

Güney Kıbrıs’ta inşaat sektörüne İsrailli gayrimenkul alıcıları yön veriyor!

Güney Kıbrıs’ta emlak piyasasında alıcıların yüzde 45’lik kısmını yabancı uyrukluların oluşturduğu, Ruslardan sonra bu piyasaya yatırım yapan 2. en büyük grup olan İsrailli gayrimenkul alıcılarının inşaat sektörüne yön verdiği belirtildi.

MÜSİAD Genel Başkanı Asmalı 2024'ten umutlu! İnşaat sektöründeki büyüme topyekün genişlemeye işaret ediyor!

MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı inşaat sektörünün yüzde 8,1 genişlemesinin topyekun bir büyümeye işaret ettiğine dikkati çekti.

İnşaat sektörü konut projeleri için yeni imar alanları talep ediyor!

Bursa'da inşaat yapı müteahhitleri ile inşaat sektöründe yer alan üyeler kentte yeni imar alanları için talepte bulundu.

İnşaat sektörü, deprem bölgesinin yaralarını sararak büyüyor!

TÜİK’in açıkladığı 2023 yılı ikinci çeyrek büyüme rakamları ile ilgili önemli açıklamalar yapan Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı M. Erdal Eren deprem bölgesinde başlayan yaraları sarma ve yeniden inşa sürecinin inşaat sektörüne  büyüme olarak yansıdığını söyledi.

İnşaat sektörü sil baştan: Yerel yönetimler ilk adımları attı! 

Mars Gayrimenkul kurucu ortağı Samet Hızalan deprem felaketlerinin ardından inşaat sektöründeki son durumu kaleme aldı. Samet Hızalan yazısında inşaat sektöründe nelerin değiştiği ile ilgili açıklamalarda bulundu. İşte Hızalan'ın "İnşaat Sektörü Sil Baştan" başlıklı o yazısı... 

İnşaat sektöründe batık kredi tutarı 290 milyon TL'ye ulaştı!

İnşaatlar için kesenin ağzını açan bankalar şimdi sağladığı milyarlarca TL'lik krediyi toplayamama riskiyle karşılaşmış durumda. Kasım 2021'de inşaat sektöründe batık kredi oranı 2020'nin aynı dönemine göre yüzde 20.6 yükselişle 30 milyar 290 milyon Türk Lirası'na ulaştı.

Kıbrıs'ta inşaat sektöründeki gelişmeler hız kesmiyor!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, son 25 yılda KKTC’de yatırımların arttığını, özellikle turizm, yükseköğrenim gibi hizmet sektörlerinde ve inşaat sektöründeki gelişmelerin sürdüğünü vurguladı.

Tahir Tellioğlu'ndan inşaat sektörü açıklaması!

Konut kredilerindeki yüksek faizler ile salgın süreci inşaat sektöründe daralmaya neden olurken, sektör oyuncuları arasında da iflas dalgası gündemde. İMKON Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, inşaat ve konut sektörüne ilişkin açıklamalarda bulundu.

SATSO’da gündem inşaat sektörü!

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) 4. Meslek Komitesi aylık olağan toplantısında inşaat sektörü ele alındı.

İnşaat sektörü son iki aydan umutlu!

Koronavirüsün inşaat sektörünü derinden etkilediğini söyleyen İZKA İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Azat Yeşil, son iki ayda sektörden umutlu olduklarını açıkladı. Yeşil, “Devletin teşvikleri sektörün yeniden canlanmasında oldukça önemli rol oynadı” dedi.

İnşaat sektörünü kolaylaştıracak yazılım!

Bursa'da iş takibi süreçlerinin yönetilmesini sağlayan yazılım İmperium ile inşaat sektöründeki yönetim süreçlerinin tümü gerçek zamanlı olarak sisteme girilip, raporlanabiliyor.

Kovid-19 inşaat sektörünü nasıl etkiledi?

Koronavirüs salgını birçok sektörü ve birçok şirketi olumsuz etkiledi. İnşaat sektöründe de pek çok proje ve yatırım ertelendi. Peki inşaat sektöründe koronavirüs salgını sürecinde neler yaşandı? İşte detaylar...

Özbekistan'da inşaat sektörü yüzde 7,3 büyüdü!

Özbekistan'da 2020 yılının ilk yarısında inşaat sektörü yüzde 7,3 oranında büyüdü...

MÜSİAD inşaat sektörü raporu 2014 Haberi

MÜSİAD inşaat sektörü raporu 2014


Müstakil Sanayici ve işadamları Derneği (MÜSİAD) "inşaat Sektöründe Türkiye'nin Dünyadaki Konumu ve Gelecek Projeksiyonu" raporunu 11 Aralık'ta açıklayacak. MÜSİAD açıklamasına göre, MÜSİAD inşaat ve Çevre Sektör Kurulu tarafından hazırlanan "İnşaat Sektöründe Türkiye'nin Dünyadaki Konumu ve Gelecek Projeksiyonu" konulu rapor, yarın İstanbul'da gerçekleştirilecek basın toplantısıyla duyurulacak. Raporun içeriğinde, konut satış analizleri ve piyasa beklentileri, konutta yurt dışı açılımı gibi konular yer...