06 / 05 / 2024

MÜSİAD kentsel dönüşüm açıklamadı

MÜSİAD kentsel dönüşüm açıklamadı

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MUSİAD), Depreme Karşı Alınabilecek Önlemlerin ve Depremlerin Zararlarının En Aza İndirilmesi İçin Alınması Gereken Tedbirlerin Belirlenmesi Amacıyla Kurulan Meclis Araştırması Komisyonunun Raporu'nu değerlendirdi.

Mayıs 2024 kentsel dönüşüm kira yardımı bekleyenler dikkat! Kira yardımı hesaplara ne zaman yatacak? 

Riskli yapı sahipleri kentsel dönüşüm kira yardımı ile ilgili detayları merak ediyor. Peki Mayıs 2024 kentsel dönüşüm kira yardımı hesaplara ne zaman yatırılacak? 

Yarısı Bizden Kampanyası tüm detaylarıyla açıklandı! Kentsel dönüşüm kredisi almak için hemen bakın!

Yarısı Bizden Kampanyası ile ilgili merak edilenler tek tek açıklandı. İnşaat Mühendisleri isimli kullanıcı, X sosyal medya hesabından Yarısı bizden kentsel dönüşüm kampanyası ile ilgili en detaylı bilgileri paylaştı. İşte o paylaşım...

Kentsel dönüşüm işe yaramıyor mu? Mimar Önder Yılmaz'dan ezber bozan dönüşüm açıklaması!

Her bir köşesi deprem riski altında olan Türkiye'de sık sık kentsel dönüşümün önemi dile getiriliyor. Mimar Önder Yılmaz, X sosyal medya hesabından dönüşüm ile ilgili ezber bozan bir açıklama yaptı. İşte Yılmaz'ın o paylaşımı ve gelen yorumlar...

İstanbul'da rezerv alanlara en fazla 5 katlı 'Bizim Mahalleler' yapılacak! Kentsel dönüşümde yeni detaylar!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul'daki riskli konut sayısı ve kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Peki kentsel dönüşüm nasıl ilerleyecek? İşte Bakanın açıkladığı o yeni detaylar...

Kocaeli’nde kentsel dönüşüm kapsamında yeni konutlar kısa sürede tamamlanacak!

Kocaeli Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, kentsel dönüşüme ilişkin açıklamalarda bulundu. Söğüt, "Barbaros Mahallesindeki dönüşümü yüzde 99 anlaşma oranıyla gerçekleştirdik. Yeni konutlar da kısa süre içinde tamamlanacak ve insanlar güvenli bir şekilde evlerine taşınacak” dedi.

Türkiye'deki 20 milyon konutun üçte biri dönüşmeli! Cumhurbaşkanı Yardımcısı'ndan kentsel dönüşüm açıklaması! 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Türkiye'deki 20 milyon konutun üçte birinin dönüşmesi gerektiğini aktararak, kentsel dönüşümün hızlandırılacağını söyledi. İşte ayrıntılar..

‘Yarısı Bizden’ kentsel dönüşüm kampanyasında ödemeler nasıl yapılacak? 2+1, 3+1 ev taksitleri kaç lira? 

İstanbul’daki riskli yapıların yenilenmesi için hazırlanan ‘Yarısı Bizden’ kentsel dönüşüm kampanyasına talep yağarken, en merak edilen konulardan biri ödeme planı oldu. Peki ‘Yarısı Bizden’ kentsel dönüşüm kampanyasınde ödemeler nasıl yapılacak? 2+1, 3+1 ev taksitleri kaç lira? 

Yarısı Bizden kampanyası başvurusu nasıl yapılır? Kentsel dönüşümde yarısı bizden kampanyası başvuru ekranı 2023! 

“Yarısı Bizden” kentsel dönüşüm kampanyası için başvurular dün başladı. Peki Yarısı Bizden kampanyası başvurusu nasıl yapılır?

Yarısı Bizden kentsel dönüşüm kampanyası başladı mı, ne zaman başlayacak? Kentsel dönüşüm başvurusu nasıl yapılır?

Yarısı Bizden kentsel dönüşüm kampanyası gündemde yer alan konulardan biridir. Peki Yarısı Bizden kentsel dönüşüm kampanyası ne zaman başlayacak? İşte detaylar!

Nimetullah Kaya: Depreme karşı en kesin çözüm nitelikli kentsel dönüşüm!

Şua İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Nimetullah Kaya, Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan'da meydana gelen, depremi hatırlatarak riskli binaların yenilenmesi sürecinde kentsel dönüşümün önemine değindi.

Kentsel dönüşümde deprem riskine dikkat!

Dünya Gazetesi yazarı Prof. Dr. Kaya Özgen bugün kaleme aldığı yazısında kentsel dönüşümde önceliği olan konutların deprem riskine göre sıralanması gerektiğini kaydetti. İşte Özgen'in kentsel dönüşüm projelerine dair dikkat çektiği noktalar.

Ankara Kasaplar Çarşısı'nda kentsel dönüşüm Mayıs'ta tamamlanacak!

Ankara Kızılcahamam'da bir takım ziyaretlerde bulunan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kasaplar Çarşısı'nda devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu. 

Mustafa Gültak'tan kentsel dönüşüm tepkisi!

Mersin Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında kentsel dönüşüm çalışmalarına yönelik tepkilerini dile getirdi. 

MÜSİAD kentsel dönüşüm açıklamadı Haberi

MÜSİAD kentsel dönüşüm açıklamadı

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MUSİAD), TBMM Genel Kurulunda görüşülen, Depreme Karşı Alınabilecek Önlemlerin ve Depremlerin Zararlarının En Aza İndirilmesi İçin Alınması Gereken Tedbirlerin Belirlenmesi Amacıyla Kurulan Meclis Araştırması Komisyonunun Raporu'nu değerlendirmek adına toplantı düzenledi.

Haberlisin'de yer alan habere göre; Meclis Araştırma Komisyonu’nun raporunu inceleyip değerlendiren komisyon bir açıklama yayınladı. Açıklamada şu detaylara yer verildi:

“İlimizde 99 Depremi öncesinde var olan yapılar, daha yeni yürürlüğe girmiş olan imar yönetmeliğine uygun projelerden ve büyük bir kısmı bu yönetmelik dışında yapılmış olan yapılardan oluşmaktaydı. Çoğunluğunu çarpık kentleşmenin oluşturduğu bu yapılar, depremde bizlerin çok daha fazla can kaybına sebebiyet vermiş ve şehrin büyük bir kısmını yok oluşa sürüklemiştir.Deprem sonrasında yeniden yapılanma çalışmaları başlamış ve yeni yönetmeliklerin çoğunluğu, yapılmış olan hataları ve binalarımızda...