07 / 05 / 2024

müstakil ev mi apartman dairesi mi

müstakil ev mi apartman dairesi mi

Birçok kişi, “Daire mi alsam, ev mi” diye düşünmeye başladı. Faizlerin uygun olması nedeniyle “almışken büyük ev olsun” hayali, yine de bazı tehlikeleri beraberinde getiriyor.

Devlet desteği ile müstakil ev sahibi olmak kolaylaştı mı?

Ev sahibi olmak hayalini kuran vatandaşlar için devletin sağlamış olduğu destekler ile birlikte müstakil bir yaşam artık çok daha ulaşılabilir bir hal almaktadır.

Dolar mı, ev mi?

Son zamanlarda milyonlarca yatırımcı dolara yönelmeye başladı. Dolar yatırımcılarının sayısı her geçen gün artarken, Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci sosyal medya hesabından 'dolar mı ev mi?'' diye sordu. 

'700 bin liraya ev mi araba mı' diyenlere İslam Memiş'ten en net yanıt geldi!

Son zamanlarda konut ve otomobil yatırımının ne kadar doğru olduğu tartışma konusu olurken yaptığı açıklamalarla dikkat çeken Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş de '700 bin liraya ev mi araba mı?' sorusuna yanıt verdi. 

Ev mi, borsa mı?

Peter Lynch ve John Rothcild'in birlikte yazdıkları Borsada tek başına kitabının 47'nci sayfasına değinen Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci ''ev mi, borsa mı?'' sorusuna yanıt verdi..

Mimar Şenol Gökner: Acilen 20 yeni şehir tasarlanmalı ve halka 330 metrekare ücretsiz müstakil ev arazisi dağıtılmalı!

Mimar Şenol Gökner, deprem dirençli ve güvenli şehirlerin geri gelmesi için acilen 20 yeni şehir tasarlanmasının ve halka 330 metrekare ücretsiz müstakil ev arazisi dağıtılmasının gerektiğini belirtti. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Müstakil ev isteyenlere devlet desteği! Devlet 300 bin TL verecek...

Konutta her geçen gün artan fiyatlar kapsamında birçok kişi artık müstakil evlere yönelmeye başlamış durumda. Buna göre harekete geçen devlet o kişilere 300 bin TL destek veriyor. Fakat, 300 bin TL’lik destekten faydalanmak için bazı şartları da taşımak gerekiyor.

Ünlü mimar sordu: Modern kerpiç ev mi, teneke konteynır ev mi? Bu çirkine olan merakımız sizce neden? 

Ünlü mimar Şenol Gökner resmi sosyal medya hesabı üzerinden "Modern kerpiç ev mi, teneke konteynır ev mi? bu çirkine olan merakımız sizce neden?" diye sordu. İşte Şenol Gökner'in o paylaşımı ve paylaşıma gelen yanıtlar...

89 bin TL’ye müstakil ev sahibi olabilirsiniz!

Son zamanlarda yükselen konut fiyatları ev sahibi olmayı da maaşesef zorlaştırmaktadır. Müstakil ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar için kaçırılmayacak bir kampanya yapılacağı kaydedildi. 89 bin TL'si bulunan 1+1,2+1, 3+1 müstakil ev alma fırsatından faydalanıyor.

Müstakil ev alacaklara destek geliyor! 

Müstakil ev sahibi olmak isteyenlere devlet tarafından sunulan destek kampanyalarının sayısı her geçen gün artmakta. Buna göre, ev sahibi olmak için başlatılan kampanyalar neler?

Ev mi dükkan mı? İstanbul, Ankara ve İzmir verileri masaya yatırıldı, bakın ne sonuç çıktı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın yatırımcılar tarafından merakla beklenen dükkan fiyat endeksini yayımlamasından sonra konut ve dükkan fiyatlarındaki değişim de masaya yatırıldı. Peki ev mi dükkan mı? 

Konya'da ev satıp Finlandiya'dan müstakil ev ve araba alınır mı? 12 kat şişirilen ev balonu bir patlarsa, tam patlayacak

Türkiye'deki konut fiyatları ile yurt dışındaki konut fiyatları son günlerde sık sık karşılaştırılıyor. Konya'da ev satıp Finlandiya'dan müstakil ev ve araba alınır mı? İşte sosyal medyada gündem olan o video ve gelen yorumlar...

Müstakil parsel nedir?

Müstakil parsel, gayrimenkul ve arazi mülkiyeti kapsamında önemli bir rol oynamaktadır. Önemli bir konu olan müstakil parselin ne olduğu ve bu arazinin üzerine ev yapılabilir mi konuları hakkında bilinmesi gereken detaylar haberimizde.

2 milyon TL paranız olsa 15 bin TL kira getirili ev mi alırsınız, aylık 60 bin TL getirili faize mi yatırırsınız?

Son günlerde konut yatırımı ve mevduat faizleri sık sık karşılaştırılıyor. Peki 2 milyon TL paranız olsa 15 bin TL kira getirili ev mi alırsınız yoksa aylık 60 bin TL getirili faize mi yatırırsınız? Vatandaşlar ne dedi? İşte vatandaşlardan gelen yorumlar...

müstakil ev mi apartman dairesi mi Haberi

müstakil ev mi apartman dairesi mi


Almanya'da konut kredisi faizlerinin aylardır çok düşük seviyede seyretmesi, ülkede emlak sektöründe bir nevi patlama yaşanmasına yol açtı. Bu kez de birçok kişi, “Daire mi alsam, ev mi” diye düşünmeye başladı. Faizlerin uygun olması nedeniyle “almışken büyük ev olsun” hayali, yine de bazı tehlikeleri beraberinde getiriyor. Unutulmamalı ki, bugün uygun faizler nedeniyle 300-400 bin euroluk bir konut bile satın alınabilse de, ilerde faizlerin bir anda yükselmesi, bu konutun ödenememesine yol açacaktır.


MALİYET HESABINI İYİ YAPIN


ÇÜNKÜ şu an hiç sorun yaşamadan aylık 700-800 euroluk ödeme ile 250 bin euroluk bir konut satın alınabiliyor. Ancak tüm planların bu ödeme yüküne göre yapılması, ilerde aileleri zor durumda bırakabilir. Sonuçta faizlerin ilerde yükselmesi, ailenin yükünü bir anda 400-500 euro veya daha da fazla arttırabilir....