03 / 05 / 2024

müstakil konut yatırımları

müstakil konut yatırımları

Günümüzde müstakil ev satın alarak gayrimenkul yatırımı yapan vatandaşlar, bu evleri lüks konutlara dönüştürüp satarak daha fazla kazanç elde ediyor. 

7 milyon TL'lik evini satan faizden 310 bin TL kazanıyor! Konut yatırımı, faiz yatırımı mı mantıklı? Vatandaşlar ne dedi

Bankaların TL mevduat faizleri yüzde 60'lara yaklaşmışken, konut yatırımının mı faiz yatırımının daha mantıklı olduğu yeniden gündeme geldi. Peki vatandaşlar ne diyor?  

Bu yıl konut yatırımı kazandıracak mı? Uzmanlar tek tek sıraladı altın, dolar, borsa, konut...

2023 yılında rekor değer artışları yaşayan yatırım araçlarının 2024'teki seyri merak ediliyor. Uzman isimler altın, dolar, borsa, konut yatırımlarını değerlendirdi.  

Dolarla kira iştah kabarttı: Türkler konut yatırımı için rotayı ABD'ye çevirdi!

Türk yatırımcılar dolarla kira almak için konut yatırımlarını yurt dışında yapmaya başladı. Türkler konut yatırımında özellikle Miami ve Baltimore başta olmak üzere rotayı Amerika'ya çevirdi. İşte detaylar...

Müteahhitler yeni yatırımlar için kredi faizlerinin düşmesini bekliyor!

İnsay Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Çulhalık yaptığı açıklamada yeni yatırımlar için kredi faizlerinin düşmesini beklediklerini kaydederek, konut kredi faizlerinin düşmesiyle beraber yeni konut yatırımları için düğmeye basacaklarını söyledi.

Essa Konut Yatırımları Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Essa Konut Yatırımları Ticaret Limited Şirketi Küçükçekmece'de 5 milyon TL sermaye bedeli ile Erman Şen ve Serkan Sarpdağ ortaklığında kuruldu.

Lüks konut yatırımında rota Türkiye ve KKTC gibi gelişen ülkelere çevrildi!

Pandemi öncesi yıldızı parlak finans merkezi küresel kentler lüks konut yatırımında geriye düşüyor. Emlak profesyoneli Aylin Pelin Onar konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada lüks konut yatırımlarının gelişen ülkelere kaydığını söyledi.

Er Kaan Gayrimenkul İnşaat Tarım Ve Enerji Yatırımları Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Er Kaan Gayrimenkul İnşaat Tarım Ve Enerji Yatırımları Sanayi Ticaret Limited Şirketi Ataşehir’de Erkan Ersoy ve Harun Demir Kaan ortaklığında kuruldu.

Mesa Mesken'in yeni konut yatırımları yolda! 

Mesa Mesken Yönetim Kurulu Başkanı Mert Boysanoğlu, şirketin güncel yatırımlarına ve gelecek yatırımlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Peki Mesa Mesken yeni projelere imza atacak mı? İşte ayrıntılar...

Hava Kent Konut Yapı Kooperatifi yeni konut yatırımlarını hızlandırdı!

Hava Kent Yapı Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Erkut Çavuş, şirketin yeni yatırımlarıyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Konut yatırımcılarının yeni gözdesi Ankara'nın o semti oldu!

Konut yatırımlarının yeni gözdesi Ankara'nın Bağlıca semti oldu. Doğan Grup CEO’su Erdoğan Yıldırım konuyla ilgili önemli açıklamalar yaptı. İşte o açıklamalar...

TOKİ'nin yatırımları 2022'de de tam gaz! Milyonlara ucuz konut müjdesi!

Konut inşasında 1.1 milyon rakamını gören TOKİ, yeni yatırımlara imza atmak için çalışmalarına tam gaz devam ediyor. TOKİ Başkanı Ömer Bulut, TOKİ'nin 2022 hedeflerini aktardı. Buna göre, TOKİ 2022'de 42 bin yeni konutun ihalesini gerçekleştirecek. Yatırımlar bununla sınırlı olmayacak...

Kamu yatırımlarının 789 milyon 273 bin TL'si konut sektörüne ayrıldı!

Kamu yatırımlarının 789 milyon 273 bin TL'si konut sektörüne ayrıldı. Kamuda bu sene konut sektöründe 72 proje için ayrılan 789 milyon 273 bin lira değerindeki yatırımın 454 milyon 223 bin TL'sini AFAD kullanacak. Bahsedilen konut yatırımları içinde ilk sırada 454 milyon 223 bin lirayla AFAD var. 

Fuzul Holding 2022'de konut yatırımlarını hızlandıracak!

FuzulEv Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Akbal, 2022 senesinde konut sektörüne yönelik yatırımlarını hızlandıracaklarını belirtti.

müstakil konut yatırımları Haberi

müstakil konut yatırımları

Koronavirüs salgını döneminde müstakil konutlara olan talepte artış yaşandı. Söz konusu talebi değerlendiren Artstyle Mimarlık kurucusu Mimar Şerif Soğukbulak, “Global gayrimenkul komisyonculuğu verilerine göre yüksek kaliteli konut satışları 2020 yılında bir önceki yıla göre bazı ülkelerde yüzde 50’ye varan oranlarda arttı. Hem lüks hem müstakil evlere yoğun bir talep var. İş dünyasının uzaktan çalışmaya yönlenmesinin de bunda etkisi var. Ultra zenginler müstakil evlerinin bazı odalarını iş alanına döndürüyor. Yani işleri evlerinden yönetiyorlar.” şeklinde konuştu.

“Evin fiyatının iki katı kadar ev tadilatına harcayanlar var” 

Bu faktörlere ek olarak konut fiyatlarındaki artışın lüks konutları yatırım için cazip hale getirdiğini söyleyen Mimar Şerif Soğukbulak, “Yüksek gelire sahip kesim, evlerine daha fazla harcama yapıyor. Evin fiyatı kadar hatta evin fiyatından daha fazla ev tadilatı ya...