30 / 04 / 2024

Müşterek arsaya ev yapmak

Müşterek arsaya ev yapmak

Müşterek arsalar, müşterek tapusu olan arsalar olarak karşımıza çıkıyor. Müşterek arsa nedir? Müşterek arsada paydaşların hakları nelerdir? Müşterek tapulu arsaya ev yapılır mı? İşte yanıtı...

Beşiktaş'ta dükkan mı, Miami'de ev mi? Karlı gayrimenkul yatırımı yapmak için buna dikkat!

Dükkan ve iş yerlerinin fiyatlarında yaşanan artışlar da aynı konut fiyatları gibi ilerliyor. Bir vatandaş, Beşiktaş'ta satılık olan dükkanın fiyatının 1.5 milyon dolar olmasına tepki gösterdi. Peki Beşiktaş'ta dükkan mı, Miami'de ev mi?

Ev sahibi kiracıyı 'Ben oturacağım' diye çıkarıp evi başkasına kiralayabilir mi? Bu durumda kiracının hakları nedir?

Ev sahiplerinin kiracıları çıkarmak için başvurdukları yöntemlerden bir tanesi de “Kendim oturacağım” demek. Peki ev sahibi kiracıyı 'Ben oturacağım' diye çıkarıp evi başkasına kiralayabilir mi?

Türk inşaat şirketi iflas etti! Dev konut projesi yarım kaldı, 1500 ev teslim edilemedi!

Karadayı Konut Yapı AŞ. iflas etti. Şirket bin 500 konutu teslim edemeyince iflas bayrağını çekti. Dev konut projesi yarım kaldı, 1500 ev teslim edilemedi.

Müşterek arsa nedir? Müşterek arsa satışı nasıl yapılır?

Müşterek arsa, gayrimenkul alanında karşılaşılan önemli terimlerden biridir. Özellikle de TOKİ konut projesiyle duyulmaya başlayan bu arsa, belirli bir arsa kullanımını ifade eder. Peki müşterek arsa nedir ve müşterek arsa satışı nasıl yapılır? İşte bu önemli terimle ilgili detaylar...

Elbirliği mülkiyet nedir? Elbirliği mülkiyet müşterek mülkiyete nasıl çevrilir? 

Elbirliği mülkiyet, gayrimenkul sahiplerini ilgilendiren önemli bir terimdir. Elbirliği mülkiyetin, müşterek mülkiyete de çevrilmesi mümkündür. Peki elbirliği mülkiyet nedir ve müşterik mülkiyete nasıl çevrilir? İşte konu ile ilgili detaylar haberin devamında yer alıyor...

Cumhurbaşkanı müjdeyi verdi! Ev hanımlarına işte bu kadar maaş bağlanacak

Ev hanımlarına destek olma amaçlı müjdeler gelmeye devam ediyor. Temmuz ayında emeklilik hakkı getirilecek ve ev hanımlarına aylık 7.500 TL ylık bağlanacak. İşte konu ile alakalı ayrıntılar.

TOKİ'den ev sahibi olmak isteyenlere müjde! Taksitli ev alma fırsatı geldi, son gün 23 Haziran!

TOKİ Başkanlığı, düşük gelir düzeyine sahip aileler için yeni bir konut projesinin tamamlandığını duyurdu. Başkanlık, önümüzdeki günlerde başvuruların başlayacağını da açıkladı. Ev sahibi olmak isteyen gelir seviyesi düşük vatandaşlara yönelik bu haberi duyurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi verdi! Ev kadınları ve çalışan annelere erken emeklilik kapıları açılıyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ev kadınları ve çalışan annelere erken emeklilik kapılarının açılacağı müjdesini verdi. İşte ayrıntılar...

İstanbul'da kira yardımı resmen arttı! Ev sahibi ve kiracılar hemen bakın! 12 ve 18 ay süreyle tam bu kadar verilecek! 

İBB Meclisi’nde kentsel dönüşüm alanlarında kalan yapılar için verilen kira yardımı tutarının yükseltilmesi kabul edildi. İstanbul'da kira yardımı resmen arttı! Ev sahibi ve kiracılar hemen bakın! 12 ve 18 ay süreyle tam bu kadar verilecek! 

Deprem sonrası fırsatçılığa Rekabet Kurumu müdahalesi: Artan ev fiyat ve kiraları için ön araştırma başladı!

Rekabet Kurumu, 6 Şubat tarihli depremlerin ardından emlak fiyatlarında yaşanan dalgalanmaları resmen mercek altına aldı. Deprem sonrası fırsatçılığa Rekabet Kurumu müdahalesi: Artan ev fiyat ve kiraları için ön araştırma başladı!

TOKİ müşterek arsa ne demek? TOKİ arsa taksitleri ne zaman ödenmeye başlanacak?

TOKİ arsa satışına dair şu sıralarda çok sık sorulmaktadır. Bu kapsamda TOKİ müşterek arsa ne demek? TOKİ arsa taksitleri ne zaman ödenmeye başlanacak? Soruları yanıtlarını arıyor. İşte detaylar!

Annemden miras kalan evde oturuyorum kardeşlerim çıkarır m? Miras kalan ev için diğer mirasçı kira alabilir mi?

Annemden miras kalan evde oturuyorum kardeşlerim çıkarır m? Miras kalan ev için diğer mirasçı kira alabilir mi? soruları vatandaşların aklını kurcalayan sorulardan bazılarıdır. Şimdi bu soruların yanıtlarına göz atalım!

Prefabrik ev yardımı ne kadar? Prefabrik ev desteğini kimler alacak?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca verilen prefabrik ev ve betonarme ev bakım onarım yardımının detayları belli oldu. Peki Prefabrik ev yardımı ne kadar oldu? Kimler prefabrik ev yardımı alabilir? Prefabrik ev desteğine nasıl başvurulur? İşte ayrıntılar...

Müşterek arsaya ev yapmak Haberi

Müşterek arsaya ev yapmak

Müşterek arsa nedir?

Müşterek arsa, müşterek tapulu arsalar olarak karşımıza çıkıyor. Müşterek tapu, birden çok kişinin, fiilen bölüşmedikleri belirli paylar oranında bir taşınmaz mala birlikte sahip olduklarını gösteren tapuya deniyor.


Söz konusu müşterek mülkiyet; bir malın birden fazla kişiye bağışlanması ve vasiyet edilmesinden yada mirasçıların kalan miras mal için iştirak halinde sözleşme yapmasından doğuyor. 

Müşterek mülkiyete konu olan malların yönetimine, gelir ve giderlerine paydaşlar, payları oranında katılırlar. Paydaşların payı sözleşme ile belirli değilse birbirine eşit sayılıyor. 


Müşterek arsada paydaşlardan her biri, kendi payı üzerinde tasarrufta bulunabiliyor, payını satabiliyor, bağışlayabiliyor, rehnedebiliyor ve satış vaadinde bulunabiliyor. 


Ancak payın bir üçüncü kişiye satışı halinde diğer paydaşların öncelikle alım hakkı bulunuyor. 


Müşterek mülkiyet, paydaşlardan biri veya birkaçı için rızai temlik, cebri icra yoluyla satış ve terk ile; bütün paydaşlar...