23 / 05 / 2024

musul barajı ışıd

musul barajı ışıd

Hemadi: "Suyu tutan duvar güçlü bir zemin üzerinde inşa edilmemiş" "Bazı kapaklar hasarlı. Acilen onarılması lazım, aksi takdirde kaygan zeminin doldurulması ve onarılması mümkün değil. Süreç uzadıkça tehlike oranı da artacaktır"

Tüm ülkede barajlar alarm veriyor! Bolu'da Gölköy Baraj Gölü'nde su seviyesi yüzde 53'e düştü

Bolu'da kente içme suyu temini ve tarım alanlarının sulanmasında kullanılan Gölköy Baraj Gölü'ndeki su oranı kuraklık nedeni ile azaldı. Yapılan ölçümlerde, Gölköy Baraj Gölü'nde su seviye oranı yüzde 53'e kadar düştü. İşte haberin ayrıntılar...

Hıncal Uluç: Yusufeli Barajı Türk eseri bir dünya şaheseri!

Sabah gazetesi yazarı Hıncal Uluç, Yusufeli Barajı'nın Türk eseri bir dünya şaheseri olduğunu söyledi...

Denizli Akdere Barajı'nın yapımı için düğmeye basıldı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Denizli Büyükşehir Belediyesi DESKİ, kentin geleceği için hayati öneme sahip olacak Acıpayam Akdere Barajı'nın yapımı için düğmeye bastı. 

Güdül Barajı'nda sona gelindi!

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Mevlüt Aydın yaptığı açıklamada Gümüşhane Kelkit'te yapımı süren Güdül Barajı'nın gövde dolgusunun tamamlandığını ve çalışmalarda son aşamaya gelindiğini söyledi.

Iğdır Ünlendi Barajı'nda sona gelindi!

Iğdır'da 70 köyün içme suyu ve Aras Vadisi'nin sulama ihtiyacını karşılayacak Ünlendi Barajı'nda sona yaklaşılıyor. Proje ile ilgili DSİ 242'inci Şube Müdürlüğü'nde bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Bayburt Dövmekaya Barajı yıl sonunda tamamlanacak!

Bayburt Dövmekaya Barajı'nın inşaatı hızla devam ediyor. 10 milyon TL'ye mal olacak barajın 2018 sonunda tamamlanması planlanıyor.

Düzbağ Barajı İçme Suyu Projesi'nin temeli atıldı!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin hayata geçirdiği Düzbağ Barajı İçme Suyu Projesi'nin temeli Başbakan Binali Yıldırım'ın da katıldığı törenle atıldı

Sazlıdere Barajı'na kaçak moloz dökenlerin cezası ağır olacak!

Gaziosmanpaşa Meydanı Temel Atma Töreni'ne katılan İBB Başkanı Kadir Topbaş, Sazlıdere Barajı'nın çevresine dökülen kaçak molozlarla ilgili, "İçme suyu barajına inşaat atıkları dökecek kadar gözü dönmüş insanlar var aramızda. Cezaları ağır olacak" dedi.

Musul ve Kerkük'ün tapuları, Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü'nden çıktı!

Osmanlı döneminde Musul ve Kerkük'te 169 yıl öncesine dayanan 77 bin 63 tapu kaydı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na bağlı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Arşiv Dairesi Başkanlığı'nda saklanıyor. Arşivde 1847 öncesi döneme ait Musul'un 87, Kerkük'ün de 96 tapu tahrir defteri bulunuyor.

Musul Barajı'nın yıkılma tehlikesi bulunmuyor!

Irak Su Kaynakları Bakanı Hasan Cenabi, Musul Barajı'nın çökme tehlikesi bulunmadığını ve söz konusu barajın onarım işlerinin önümüzdeki 8 ay içerisinde biteceğini belirtti.

Silvan Barajı 2,5 milyon dönüm araziyi sulayacak!

Silvan Barajı tamamlandığında Diyarbakır’da 2.5 milyon dönüm araziyi sulanacak. OSB eski Başkanı ve sanayici Beşir Yılmaz “2 yılda terörden 3 milyar dolar kaybettik. Baraj bitince 5 OSB daha kuracağız” dedi

Ankara Çubuk Barajı'nın çevresi düzenleniyor!

Büyükşehir Belediyesi, uzun yıllar Ankara’nın içme suyu ihtiyacını sağlayan Çubuk Barajı çevresini, mesire alanı olarak yeniden düzenliyor.

Musul Barajı’nın restorasyonu için imzalar atıldı!

İtalyan firması Trevi ile Irak hükümeti arasında Musul Barajı’nın restorasyonu için anlaşmaya varıldığı bildirildi. Açıklamada, Iraklı yetkililerin kararı doğrultusunda barajın sağlamlaştırılması işlemlerinin geliştirilebilecek

musul barajı ışıd Haberi

musul barajı ışıd

"(Onarım ihalesini alan) Şirket işini başarılı şekilde sonuçlandırırsa, acil ikinci plana ihtiyaç olmayacaktır. Eğer bozulan kapak onarılıp, zemin istenilen şekilde doldurulsa tüm riskler ortadan kalkacaktır"

Irak Musul Valisi Nevfel Hemadi,  Musul Barajı'nda suyu tutan duvarın güçlü zemin üzerinde inşa edilmediğini ve bazı kapakların hasarlı olduğunu belirterek, "Bunların acilen onarılması lazım, aksi takdirde kaygan zeminin doldurulması ve onarılması mümkün değil. Süreç uzadıkça tehlike oranı da artacaktır" dedi. 


Hemadi ve beraberindeki heyet, ülkenin en büyük barajı konumundaki Musul Barajı'nı ziyaret etti.


İncelemelerin ardından basın toplantısı düzenleyen Hemadi, baraj setinin kum zemin üzerinde yaklaşık 28 yıl önce inşa edildiğini söyledi.


Hemadi, "Barajın üzerinde tehlike var. Suyu tutan duvar güçlü bir zemin üzerinde inşa edilmemiş. Bu zemindeki toprak su ile birlikte hemen kayabilen bir kum türüdür. Bu...