04 / 05 / 2024

mut deresi biyolojik arıtma tesisi ne zaman bitecek

mut deresi biyolojik arıtma tesisi ne zaman bitecek

Mersin’in Mut ilçesinden geçen ve yıllardır adeta kanayan bir yara olan Mut Deresi, 11 milyon liralık biyolojik arıtma tesisi yatırımı ile nihayet ıslah ediliyor. Dere ıslah çalışmalarının 2014 Mayıs ayında tamamlanması planlanıyor...

Çay Deresi ve Sarımsaklı Plajı projelerine 60 milyon lira ayrıldı!

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin meclis toplantısında, kente vizyon katacak Çay Deresi ve Sarımsaklı Plajı Projeleri için 2015 Mali Yılı Bütgesi'nden 60 milyon liralık kaynak ayrılmasına karar verildi.

Mersin Anamur İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi tamamlandı!

Mersin’in turizm merkezi Anamur ilçesinin atık sularını arıtarak Akdeniz ve çevrenin doğal hayatının kirlenmesinin önüne geçecek olan Anamur İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi’nin tamamlandığı bildirildi.

Mersin Anamur İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi tamamlandı!

Mersin’in turizm merkezi Anamur ilçesinin atık sularını arıtarak Akdeniz ve çevrenin doğal hayatının kirlenmesinin önüne geçecek olan Anamur İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi’nin tamamlandığı bildirildi.

Malatya Bulgurlu Deresi'ne köprü inşa ediliyor!

Malatya Büyükşehir Belediyesi, özelliklerini yetirmiş, köprüleri yıkarak yenilerini yapıyor. Planlamalar çerçevesinde Bulgurlu Deresi üzerinde bulunan köprü yıkılarak, yerine 9 metre uzunluğunda daha sağlam ve geniş bir köprü yapılmaya başlandı.

Menekşe Deresi çevre düzenleme çalışmaları başlıyor!

Temel atma töreninin 20 Mayıs tarihinde gerçekleşeceği Menekşe Deresi Islahı ve Çevre Düzenlemesi kapsamında bölgeye yeşil alan, çocuk oyun alanları, kafe, yürüme yolları ve bisiklet yolları inşa edilecek...

Kadir Topbaş Selimpaşa İleri Biyolojik Arıtma Tesisi’ni inceledi!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, basın mensupları ve milletvekilleri ile birlikte Selimpaşa İleri Biyolojik Arıtma Tesisi’ni gezerek çalışmaları yerinde inceledi. Topbaş, “Marmara Denizi’ne bir damla atıksu akmayacak” dedi.

Kartepe Arslanbey Çuhane Deresi ıslahı edildi!

İSU Genel Müdürlüğü, Arslanbey Ataşehir mahallesinden geçen Çuhane deresinin 400 metre uzunluğundaki kısmını ıslah etti. Taş duvar olarak ıslah edilen ve üzerine demir korkuluk yapılan Çuhane deresi çevresi ile uyumlu hale getirildi.

Kadir Topbaş Büyükçekmece Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi inceledi!

Büyükçekmece’de yapımı bitmek üzere olan ileri biyolojik atıksu arıtma tesisini basın mensuplarıyla gezen Başkan Kadir Topbaş, “İstanbul’daki atıksuların yüzde 97’sini arıtılır hale getirdik'' dedi.

Serdivan Çark Deresi’nin çehresi değişecek!

Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, Çark Deresi’nin çehresini değiştirecek yeni projenin müjdesini verdi. Proje, yeşili, peyzajı ve tüm sosyal donatıları ile Çark Deresi çevresini güzelleştirecek.

Kadir Topbaş Büyükçekmece İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi'ni inceledi!

Büyükçekmece’de yapımı bitmek üzere olan ileri biyolojik atıksu arıtma tesisini basın mensuplarıyla gezen Başkan Kadir Topbaş yaptığı açıklamada “İstanbul’daki atıksuların yüzde 97’sini arıtılır hale getirdik" DEDİ

Mordoğan'a ileri biyolojik atık su arıtma tesisi kurulacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kendi sınırlarına bağlanan Mordoğan’ın evsel atık su sorununu çözmek için ihaleye çıkıyor. Turistik beldeye hem 100 kilometrelik kanalizasyon şebekesi döşenecek hem de ileri biyolojik atık su arıtma tesisi kurulacak.

Kemer Ulupınar Deresi köprüsü ne zaman bitecek?

Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, halkın talebi doğrultusunda Ulupınar Deresi üzerine köprü yapılacağını belirtirti ve Çıralı'nın da yeni bir görünüme kavuşması için çalıştıklarını söyledi.

Kemer Ulupınar Deresi'nde köprü yapılacak!

Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, halkın talebi doğrultusunda Ulupınar Deresi üzerine köprü yapılacağını belirtirken, Çıralı'nın yeni bir görünüme kavuşması için çalıştıklarını söyledi.

mut deresi biyolojik arıtma tesisi ne zaman bitecek Haberi

mut deresi biyolojik arıtma tesisi ne zaman bitecek


Mut Belediye Başkanı Murat Orhan, arıtma tesisi inşaatında basın mensuplarıyla incelemelerde bulundu, bilgi verdi. Başkan Murat Orhan, "İlçemizde eksikliği yıllardır biyolojik su arıtma tesisi eksikliği vardı. Aynı zamanda ilçemizin kanayan bir yarasıydı. Özellikle ilçemiz içinden geçen Mut Deresi, ıslah edilmek üzere 1970 yılında projelendirilmiş ama 1973 yılından bugüne kadar hiç bir şey yapılmamış. Belediye başkanı seçildikten sonra ilk olarak Mut’un tam ortasından geçen ve ilçeyi ikiye bölen derenin ıslahıyla ilgili çalışmaları tamamladık. Yıllardır ilçenin kanalizasyonu Mut deresinin içine akıyordu. Derenin ıslahıyla birlikte kanalizasyonumuzu boru içerisine aldık ama suyu arıtmadıktan sonra bir anlamı olmadığını düşündük. Atık su arıtma tesisi ile ilgili çalışmaları yaptık şuan arıtma tesisi inşaatını hızlı bir şekilde yapımına başladık. İnşaatın yüzde 70 oranındaki çalışmalar bitti. Muhtemelen Mayıs...